Hirdetés
Archivum

Nyilatkozatcsokor a Sopron Basket Média Napjáról:

:

Hirdetés

Hétfõn megkezdte a felkészülést a 2018/2019-es évadra a Sopron Basket. A klub hivatalos honlapja összeállított egy nyilatkozatcsokrot, melyben Aleksandra Crvendakic, Fegyverneky Zsófi és Weninger Virág mesélt a nyárról. Az alábbiakban ez olvasható.

Fotó: Sopron Basket/wb-sopron.com

Fotó: Sopron Basket/wb-sopron.com

Forrás: Sopron Basket hivatalos honlap

A hétfõi Média Nap kapcsán nem csak az elõttünk álló szezonnal kapcsolatos gondolatokra voltunk kíváncsiak, hanem a nyári idõszakról is megkérdeztük néhány játékosunkat.

Nagy érdeklõdés övezte Aleksandra Crvendakic-ot, aki a bajnoki döntõ után rögtön az USA felé vette az irányt, ahol a Seattle csapatának az edzõtáborában tölthetett el pár hetet: “Óriási lehetõség, és kitûnõ tapasztalatszerzés volt a Seattle Storm csapatánál eltöltött idõ. Olyan játékosokkal dolgozhattam együtt, mint a nõi sportág legendája, a még mindig aktív és magas szinten teljesítõ Sue Bird. Belekóstolhattam egy másik világba, egy eltérõ kosárlabda kultúrába, mely nagy hatással volt rám. Egy kicsit persze csalódott vagyok, hogy végül nem kerültem be a szûkített keretbe, de ahogy kinn is elmondták, nagyon fiatal vagyok még, de elégedettek voltak velem, az idõ nekem dolgozik. Amerika után volt egy kis pihenõm, majd a szerb válogatott összetartásán vettem részt. Az egy hónapos edzõtábor során Kínában is jártunk. Közösség formálás szempontjából is fontos hetek voltak a jövõ évi szerb rendezésû EB elõtt. Elõtte azonban Sopronra fókuszálok. Csodás évünk volt tavaly és továbbra is alázatosan kell dolgoznunk, lépésrõl lépésre haladnunk, végig hittel. Hiszünk benne, hogy a kemény munka mindig kifizetõdik!”

Csapat-kapitányunk, Fegyverneky Zsófi természetesen a családjának szentelte a legtöbb idõt a nyáron, de a kosárlabdától õ sem szakadt el. Magyar magunkkal együtt õ is elvégzett egy hat hetes programot az alapozás elõtt, elõtte azonban edzõként adta át tapasztalatait a jövõ nemzedékének. Második alkalommal kínáltak ugyanis lehetõséget Honti Katával együtt magyar fiatalok számára a neves olaszországi PlayGround Kosárlabda Táborban való részvételre: “Katával mi visszük a magyar vonalat a táborban, ahol több neves edzõ, közte az olaszok kiválósága, Giorgia Sottana is dolgozik a fiatal kosarasokkal. Idén nyáron nem kevesebb, mint 75 gyerek töltött el velünk egy hetet több, mint ideális körülmények között. Délelõtt egyéni képzéseket tartottunk, délután pedig a játék került elõtérbe. Arra különösen odafigyeltünk, hogy sok élménnyel gazdagodjanak a gyerekek, hiszen ez a nyári tábor lényege. Nagyon jók voltak a visszajelzések, már jövõre is többen jelezték részvételi szándékukat.”

Weninger Virág sem unatkozott, aki Debivel és Bettivel együtt megjárta a válogatottat, és az edzõsködés világába is belekóstolt: “Sok fiatal kapott lehetõséget a válogatott nyári négy hetes összetartásán. Így elég új volt számomra is a közösség. A pályáról természetesen ismertem a lányokat, de személyesen kevésbé. Nagyon pozitív idõszak volt. Remekül éreztem magam, és a mérkõzéseken is jól teljesítettem. Év közben megszereztem az edzõi végzettséget is, és Sopronba visszatérve ki is próbálhattam magam ebben a szerepkörben. A Soproni Darazsak Akadémia képzõtáborában dolgoztam több kollégámmal együtt a helyi tehetségekkel. Remek élményt nyújtott, igazán jó volt gyerekekkel dolgozni, és örülök, hogy õsztõl is lesz lehetõségem folytatni az edzõsködést. Most azonban az alapozásra koncentrálunk. Kemény hetek elé nézünk, de úgy érzem sokat segíthet, hogy elõtte egy hat hetes programon vettünk részt Szegedi Róbertnél, mely más jellegû, kifejezetten érdekes és hasznos munka volt. Izgatottan várom a szezont!”  

Forrás: Sopron Basket hivatalos honlap

Hirdetés