Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a Sopron – DVTK elődöntő harmadik mérkőzését követően:

:

Fotó: Márkus Boróka / Sopron Basket

Hirdetés

Hétfőn este rendezték a Sopron Basket és a DVTK elődöntő párharcának sorsdöntő harmadik találkozóját. A 86-52-es soproni siker után a kosarsport.hu segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy miként értékeltek a főszereplők.

Sopron Basket – DVTK 86-52 (28-12, 24-16, 20-15, 14-9)

Beszámoló ITT

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Egy nagyon kiélezett és kemény párharc alakult ki a két csapat között. Rengeteget tett ezért a DVTK, a fejlődés, amin átmentek megmutatkozott játékban és eredményességben is. Borzasztó nehéz ellenük játszani, nagyon örültem volna, ha idegenben is a maihoz hasonló koncentrált, energikus csapat futott volna ki. A lényeg, hogy szinte minden elemben javulást látok, mely nagyon lényeges és az is, hogy egy ilyen elvesztett mérkőzés után, mint a pénteki, olyan mentális állapotban jöttünk ki, ahol védekezésben és támadásban is összeszedettek voltunk. Következő állomás a Final4, mindent meg fogunk tenni, hogy visszavágjunk a Salamancának, csak erre koncentrálunk. Köszönjük a gratulációt, a legjobbakat kívánjuk nekik. Egy külön élmény volt számomra barátom és volt edzőm ellen megmérkőzni. Óriási csata volt!

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK): Gratulálok a Sopronnak, a mai meccs egészében megmutatva, melyik a jobb csapat. Sok sikert kívánok nekik a Final4-ra. Ahogy ők éremmel szeretnék befejezni az Euroliga sorozatot, úgy mi is a bajnokságot. Nem állunk készen arra, hogy egy ilyen precízen és magas hőfokon játszó Sopront le tudjunk győzni. Sajnálom kicsit a szurkolóinkat, akik szorosabb mérkőzésre számítottak, de nagyot szurkoltak. Készülünk a következő feladatra, emelt fővel szeretnénk befejezni a szezont.

Jelena Brooks (Sopron Basket): Ebben a szezonban láttuk, hogy milyen nehéz a DVTK ellen játszani, és ez a meccs nagy motivációt adott. Meg akartuk nyerni ezt a mecset, és jó játékkal, hogy jó állapotban menjünk bele a pénteki F4 meccsbe. Büszke vagyok a csapatra, hogy a miskolci meccs után tudtunk javítani, összeszedtük magunkat, és ilyen jó mérkőzést játszottunk.

Cheridene Green (DVTK): Küzdöttünk, ahogy lehetett, de a Sopron nagyon jól játszott. Jó mérkőzés volt, több hibát vétettünk, mint ellenfelünk.

 

 

Hirdetés