Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a Sopron – DVTK elődöntő után:

:

Hirdetés

Kedden kezdetét vette a Sopron Basket és a DVTK elődöntő párharca. Az első találkozót 68-49-re nyerték a soproniak. A kosarsport.hu segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy miként értékeltek a főszereplők.

Sopron Basket – DVTK 68-49 (17-9, 13-17, 26-9, 12-14)

Beszámoló ITT

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): A győzelemnek örülök, viszont ha ennél a pontnál leragadnék, pontosan azt a fejlődési folyamatot állítanám meg, amibe belekezdtünk. Voltak pozitív szakaszok, amiért dolgozunk, ami még hatékonyabbá teszi a játékunkat, de egy utolsó negyedet nem lehet egy Final4-ra készülő, illetve miskolci út előtt álló csapatnak így zárni! A kupa döntő ékes bizonyítéka volt annak, melyek azok a területek, amelyekben fejlődnünk kell. Ebben, nevezetesen a lepattanózásban ma alul maradtunk. Sok eladott labdára kényszerítettük őket, a kapott pontokkal elégedettek lehetünk, de tudatosabbnak kell lennünk. Borzasztó kemény mérkőzés volt, ugyanilyenre számítok pénteken is. Köszönjük a gratulációt, megyünk előre!

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK): Gratulálok a Sopronnak! Két negyedet sikerült jól játszanunk, de a védekezés váltásokat nem reagáltuk le jól. Nem tudom, hogy képesek leszünk e okosabb döntéseket hozni ezen szituációkban legközelebb, mert ez lehet majd döntő. Tudatosan készültünk arra, hogy lelassítsuk ellenfelünket, de az extra gólokat ma a Sopron érte el, és összességében teljesen megérdemelt a sikere. Próbálunk három nap múlva Diósgyőrben javítani.

Briann January (Sopron Basket): Ez már a rájátszás, annak intenzív tempójával egy nagyszerű csapat ellen. Sok dolog volt, amit egészen jól csináltunk, és sok olyan mozzanat is, amiben nem léptünk előbbre. Egy ilyen ellenféllel szemben ezeken dolgozni kell, csapatként, javítanunk kell a következő találkozóig.

Bernáth Réka (DVTK): Intenzív, kemény mérkőzés volt, erre is számítottunk. Annak örülök, hogy nem úgy jöttünk ki az öltözőből, mint legutóbb. Kemények voltunk, tartottuk a lépést a Sopronnal. Sok eladott labdánk volt azonban, és a harmadik negyedet rosszul kezdtük. Üres helyzeteket hagytunk nekik, melyeket értékesítettek. Előbbre léptünk a legutóbbi meccshez képest, de még van hova fejlődni és kijavítani a hibáinkat péntekig. Gratulálok a Sopronnak a győzelemhez!

Hirdetés