Hirdetés
Európa

Nyilatkozatcsokor a Sopron – Fenerbahce Euroliga bronzmérkőzése után:

:

Hirdetés

A 2021-es Euroliga Final4 bronzmérkőzésén a Sopron Basket 64-58-ra alulmaradt a Fenerbahce gárdájával szemben. Nyilatkozatcsokor a Sopron Basket honlapjának segítségével.

Sopron Basket – Fenerbahce Öznur Kablo 58-64 (9-22, 22-14, 15-11, 12-17)

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Gratulálok a Fenerhabce csapatának a bronzérem megszerzéséhez. A saját játékosaimra is nagyon büszke vagyok, és arra is, hogy a Sopron Basket vezetőedzője lehetek, mert egy olyan klubot képviselni a FINAL4-ban, amely mindent megad neked, a csapatnak és számomra is nagy dolog. Az egész mérkőzésen küzdöttünk, és bár az elején nem tudtunk a teljes kezdőötösünkkel felállni, mindenki küzdött, és készen állt a kihívásra, ahogy mindig. Azt gondolom, jól képviseltük azt az ösvényt, amelyen járunk, és azt is bebizonyítottuk, hogy megérdemelten jutottunk el idén a FINAL4-ba. Emelt fővel megyünk haza Isztambulból, és dolgozunk tovább a hátralévő céljainkért.

Jelena Brooks (Sopron Basket): Gratulálok a Fenerbahce csapatának a győzelemhez, és a bronzérem megszerzéséhez. Fáj, és szomorú vagyok, hogy kikaptunk, és ezzel a negyedik helyen végeztünk, de az, hogy mi itt lehetünk, másoknak csak álom. Másfelől büszke vagyok a csapatra, a stábra, és mindenkire a Sopron Basketnél, hogy itt lehetünk és képviselhetjük a városunkat, és Magyarországot. A lehető legjobb teljesítményünket nyújtottuk ma. Nem kezdtünk jól, de végül sikerült a világ egyik legjobb csapatát 65 pont alatt tartani, és ezt nem tudja mindenki megcsinálni. Büszke vagyok a csapatomra, amiért ilyen jól küzdött azután, hogy elveszítettük az elődöntőt. Nem adtuk fel, kitettük a szívünket a pályára, most pedig sok minden másra kell koncentrálnunk azért, hogy akár jövőre is itt lehessünk.

Victor Lapena (vezetőedző, Fenerbahce): Nagyon nehéz ilyen mérkőzéseken játszani, miután nagyon közel vagy ahhoz, hogy legyőzd a Jekatyerinburgot, de én végig bíztam a játékosaimban, a problémáink ellenére is, mint a koronavírus, és a tény, hogy néhány játékosomnak fájdalmai vannak, vagy éppen rendkívül fáradtak. Az utolsó percekben az eddigi legjobb teljesítményüket nyújtották, és ezért büszke vagyok a csapatomra! Megtiszteltetés, hogy az edzőjük lehetek!

Kia Vaughn (Fenerbahce): Döcögős mérkőzés volt, és ezeket mindig nehéz lezárni, főképp ha meg akarjuk szerezni a harmadik helyet. Egy nagyon jó csapat ellen játszottunk, és büszke vagyok a társaimra!

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés