Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a Sopron – Girona mérkőzés után:

:

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

Hirdetés

Csütörtökön az Euroliga 9. fordulójában a Sopron Basket 68-53-as vereséget szenvedett a Sar Gironától. Nézzük, hogy a főszereplők miként értékeltek.

Sopron Basket – Spar Girona 53-68 (14-14, 16-9, 13-26, 10-19)

Beszámoló ITT

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Elég nehéz ilyenkor megtalálni a megfelelő szavakat. Egy biztos, azon vagyunk, hogy ebből a helyzetből amibe keveredett a csapat, kilábaljunk! Egyetlen egy utat látok, hogy dolgozunk! Ki fogjuk elemezni a mérkőzést, szembesülni fogunk a hibáinkkal, és látva azt, elindulunk egy másik vonalon, és elkezdünk úgy játszani, ahogy tettük azt az elmúlt két és fél évben, és elengedjük azokat a dolgokat, amik most rátelepedtek a csapatra. Nagyon komoly leckét kaptunk, és egy olyan oldalát láttam most a csapatnak, mely nem jellemző ránk! Továbbra is jó csapat embereknek és versenyszellemű játékosoknak tartom őket, de most egy rosszabb periódusba kerültünk, amikből nekünk edzőknek ki kell rángatnunk őket, és ők is meg fogják ezt tenni magukért!

Fegyverneky Zsófia (Sopron Basket): Ez a legrosszabb mérkőzésünk volt a szezonban, különösen támadásban nem tudtuk azt nyújtani, amit tudunk. Borzasztó döntéseket hoztunk, rengeteg eladott labdával. Ki kell javítanunk ezeket a hibákat, és nem szabad ebben az állapotban maradnunk, tovább kell lépnünk, és fejlődnünk!

Alfred Julbe Bosch (vezetőedző, Spar Girona): Nagyon kemény mérkőzés volt! Nehéz helyzetben voltunk a mérkőzés néhány periódusában. A Sopron az egyik legjobb csapat a csoportunkban, kiváló játékosokkal és edzővel. Nem adtuk fel egy pillanatra sem, nagyon jól küzdöttünk, remekül koncentráltunk, kiválóan dolgoztunk csapatként! Utóbbi különösen fontos egy idegenbeli sikerhez. Nagyon boldogok vagyunk!

Laia Palau (Spar Girona): Nagyon boldogok vagyunk! Ez egy kemény csoport, amelyben nagyon nagy öröm idegenben nyerni, különösen Sopronban, ahova jó emlékek kötnek. Egy nagyszerű klub, elképesztő évük volt tavaly, és idén is jó csapatuk van. Örülünk, hogy ilyen különbséggel tudtunk nyerni, szűk rotációval is. Ez reményt nyújt nekünk, ebből a mérkőzésből tudunk meríteni a folytatásra! Az elveim szerint a csapat munka és védekezés mindig a legfontosabb, és ma is ez vezetett sikerre. Boldogok vagyunk, hogy egy ilyen szuper győzelemmel utazhatunk haza Spanyolországba!

Forrás: Sopron Basket

Hirdetés