Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a Sopron – PEAC mérkőzés után:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Csütörtökön egy mérkőzést rendeztek a hazai élvonalban. Ezen a Sopron Basket 76-48-ra múlta felül az NKA Universitas PEAC gárdáját. A kosarsport.hu segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy miként értékeltek a főszereplők.

Sopron Basket – NKA Universitas PEAC 76 -48 (22-15, 19-13, 22-15, 13-5)

Beszámoló ITT

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): A hétvége után az volt a legfontosabb, hogy mentálisan összeszedjük magunkat, tovább lépjünk és lássuk a következő célt, mely a mai mérkőzés volt. Azonnal vártam a megújulást mindazon a téren, ahol a hibákat elkövettük játékban, taktikailag, hozzáállásban és felfogásban. Az üzenet célba ért, remélem hosszú távon látni fogom ezt a változást. Keményen dolgoztunk ma, próbáltunk minden helyzetre reagálni. Örülök a győzelemnek, gratulálok a lányoknak! Köszönöm a szurkolóinknak, hogy továbbra is kiállnak mellettünk, nagyon fontos a támogatásuk! Sok sikert kívánok a PEAC-nak és köszönjük a gratulációt!

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): Gratulálok a Sopronnak! Úgy érzem, hogy a második negyed elejétől-közepéétől nem volt kérdés, ki nyeri a mai mérkőzést. Fontos mérkőzések jönnek, de azért van hiányérzetem! Még ha látjuk is mérkőzés közben, hogy nincs esélyünk egy Euroligás csapat ellen, akkor sem engedhetjük meg hogy könnyedén támadó lepattanókat szedjenek. A szünetben is azt mondtam, hogy ha nem tudjuk őket lábon megtartani, akkor inkább faultoljunk és pontozódjon ki mindenki. Nem lehet, hogy három faulttal játsszunk le ellenük egy negyedet. Persze örülnék, ha a lányok így gondolnák, mert az azt jelentené, hogy kosárlabdában akarjuk legyőzni őket, viszont ez nem volt látható. Az, hogy nehezebben tudjuk kialakítani a helyzeteket egy Sopron ellen, rendben van, de sokkal jobban kell harcolnunk, agresszívabbnak kell lennünk. Remélem hogy amint felszállunk a buszra, átkattan ez a lányokban, mert a négybe kerülés szempontjából hétfőn élet-halál mérkőzés jön a Győr ellen. Sok sikert kívánok a Sopronnak az Euroligában és a bajnokságban is, örülnék, ha még találkoznánk velük idén!

Jelena Brooks (Sopron Basket): Nagyon jó meccset játszottunk egy nehéz hétvége után. Összeszedtük magunkat, jól koncentráltunk a feladatainkra! Előre tekintve kell folytatnunk!

Simon Zsófia (NKA Universitas PEAC): Gratulálok a Sopronnak! Sokkal fontosabb mérkőzések jönnek a mainál, melyekre védekezésben és mentálisan is össze kell szedünk magunkat.

Hirdetés