Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a Szekszárd – PINKK mérkőzés után:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Szerdán este a 18. fordulóból előrehozott találkozott az Atomerőmű KSC Szekszárd 91-51-re múlta felül a PINKK Pécsi 424 együttesét. A kosarsport.hu segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy a főszereplők miként értékeltek.

Atomerőmű KSC Szekszárd – PINKK Pécsi 424 91-51 (28-15, 25-14, 22-10, 16-12)

Djokics Zseljko (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Jobb lenne, ha többet tudnánk edzeni, részben erre is használtuk fel ezt a mérkőzést. Kezdünk javulni agresszivitásban, s kezd hasonlítani a játékunk a KSC kosárlabdájára. Azért így is akadtak hibák, amiket ki kell elemeznünk. Két fontos dolog történt ezen a találkozón. Az egyik, hogy tudtam pihentetni a játékosaimat, hiszen tíz nap alatt ez volt a negyedik tétmérkőzésünk. Sikerült elosztani a játékperceket, nagyjából mindenki húsz percet kapott, s mindenki hozzá tudta tenni a magáét a győzelemhez. A másik, hogy Miklós Melinda hosszú sérülés után ismét pályára léphetett. Fiatal játékosunk hozta a játékát, ami hiányzott eddig nekünk. Kaptunk vele egy pluszt, hiszen így van még egy játékosom, aki irányítani és védekezni is tud.

Kovács Dénes (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): Az első öt percben pariban voltunk a hazaiakkal, aztán keményebb védekezésre váltottak, ami felőrölt minket. A sok eladott labda kivételével a támadójátékunk összességében jó volt. Negyedik meccsen ugyanazokat a hibákat követjük el, egyszer a védekezésünk jó, máskor a támadásunk elfogadható, de valamivel mindig hatalmas hiba van, amit szeretnénk kijavítani. Nem titok, az amerikai légiósunk licencproblémák miatt nem léphetett eddig pályára, most viszont sérülés hátráltatja ebben, míg ukrán játékosunk utoljára lépett pályára, családi okra hivatkozva hazautazik. Akik vannak, nekik még jobban, pontosabban és nagyobb szívvel kell játszania.

Mányoky Réka (Atomerőmű KSC Szekszárd): Örülök a győzelemnek, s annak, hogy mindenki hozzá tudott tenni ehhez. Keményebben edzünk, pontosítjuk a játékunkat, ami már ezen a mérkőzésen is megmutatkozott. Kifejezetten figyeltünk a védekezésre és a lepattanózásra. Sikerült előre lépnünk, jó úton haladunk, de van még hova fejlődni.

Szücs Luca (PINKK Pécsi 424): A Szekszárd a tőle megszokott kemény védekezést mutatta be. A huszonhét eladott labda sok, mégis támadásban jobban ment a játék, mint pár napja a Diósgyőr ellen. Ez viszont a védekezésünk rovására ment, hiszen a kilencvenegy kapott pont még egy Szekszárd-szintű csapat ellen is ok.

 

Hirdetés