Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szerdai bajnoki mérkőzések után:

:

Hirdetés

Szerdán két mérkőzést rendeztek a hazai élvonalban. Nyilatkozatcsokor a hunbasket.hu segítségével.

3. helyért – 2. mérkőzés

Aluinvent DVTK – Uni Győr MÉLY-ÚT 74-83 (20-26, 17-21, 13-19, 24-17)
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 az Uni Győr MÉLY-ÚT javára.

Földi Attila (vezetőedző, Aluinvent DVTK): Tőlünk nagy dolog lett volna, ha ilyen körülmények között sikerül meghosszabbítanunk a párharcot. Nyerni akartunk, de ellenfelünk nagyon jól játszott, mi pedig nem annyira… Nem úgy sültek a dobásaink, ahogy szerettük volna, védekezésben is voltak kimaradásaink, hét embertől ezúttal ennyire tellett. Megnéztük az éremátadást, hogy egy kicsit fájjon a szívünk, jövőre viszont szeretnénk, ha a mi nyakunkba akasztanának valamilyen színű érmet.

Iványi Dalma (vezetőedző, Uni Győr MÉLY-ÚT): Ellenfelünk az utolsó utáni pillanatig küzdött. Nagyon gyors játékot mutatott mind a két csapat, mi azonban nagyon koncentráltak voltunk, a lányok betartották a taktikai utasításaimat, ráadásul sok fontos lepattanót is szereztünk. A játékosok ráéreztek arra, hogy gyilkos ösztön is kell ahhoz, hogy amiért egész évben megdolgoztunk, a miénk legyen. Nagy sikernek tartom, hogy megszereztük a bronzérmet.

Kányási Veronika (Aluinvent DVTK): Egyfelől gratulálok a Győrnek, nagyon szépen játszottak másfelől a saját csapatomnak is, hiszen egy percig sem adtuk fel és küzdöttünk. Az első féidőben a tranzíciós játékban kerekedtek felénk, a másodikban a lepattanókban múltak felül bennünket.

Beatrice Mompremier (Uni Győr MÉLY-ÚT): Kemény, fizikális meccs volt. Azt hiszem a hatékony lepattanózás volt volt a győzelmünk egyik fontos tényezője.

5. helyért – 1. mérkőzés

Ludovika-FCSM Csata – Vasas Akadémia 91-93 (18-19, 26-15, 25-32, 22-27)
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 1-0 az Vasas Akadémia javára.

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): Le a kalappal a Vasas előtt, hihetetlen energiákat mozgósítottak. Ehhez a fordításhoz azonban mi is kellettünk, nem is kicsit. Nincs miről beszélni, 60 pontot kaptunk a 2. félidőben. Ez mindent elárul a védekezésünkről, ami vállalhatatlan volt. Szombaton szeretnénk egy másik arcunkat mutatni.

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): Mindkét csapat hullámzott támadásban és védekezésben egyaránt. Mindkét irányba nagyon sok hibával játszottunk, részben, mert a Csata kikényszerítette azokat. Próbáltunk változtatni a védekezésünkön és alkalmazkodni a Csata játékához, de 1-2 jó döntés után 3-4 hibát követtünk el. Emiatt voltunk végig hátrányban. A legvégén közelebb jöttünk, ez fontos volt. Szerencsésen labdákat szereztünk, eredményesek voltak a támadásaink, az utolsó pillanatban pedig Papp Klaudia szerencsés hármasa jelentette a különbséget. A Csata nagyszerű ellenfél, jól kontrollálja a mérkőzéseket, úgyhogy a második találkozón sok dolgot kell jobban csinálnunk, hogy megszerezzük az 5. helyet. Gratulálok a lányoknak, mert akkor sem adták fel, amikor úgy nézett ki, hogy semmi esélyük. Megmutatták a karakterüket, erre pedig büszke vagyok.

Dejza James (Ludovika-FCSM Csata): Nem működött az egy-egy védekezésünk. Felépítettük az előnyünket, aztán túl sok büntetőt és dobóhelyzetet engedtünk a Vasasnak. A védekezésünkben javulnunk kell.

Tóth Orsolya (Vasas Akadémia): A meccs elején támadásban és védekezésben is gyengén teljesítettünk. Sok hármast kaptunk, hagytuk, hogy a Csata a saját játékát játssza. A második félidőben -15-ről jöttünk vissza, és egy bravúrkosárral nyerni is tudtunk.

Hirdetés