Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szerdai bajnoki mérkőzések után:

:

Hirdetés

Szerdán kettő mérkőzést rendeztek az élvonalban. A hunbasket.hu, illetve a klubok hivatalos honlapjainak segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy miként értékeltek a főszereplők.

PINKK Pécsi 424 – Ludovika-FCSM Csata 77-83 (15-25, 25-22, 16-21, 21-15)

Beszámoló ITT

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): Az egyetlen pozitívum a mérkőzésben, hogy győzelemmel hagytuk el a pályát. A hiányosságainkat nem részletezem, mert másnap reggelig tartana. A győzelemnek örülünk és mindenkinek boldog új évet kívánunk.

Zele Dorina (Ludovika-FCSM Csata): Hullámzó volt a teljesítményünk nagyon jó és nagyon rossz periódusokkal. Azon kell dolgoznunk, hogy ezeket kijavítsuk. Minden játékosunknak el kell hinnie, hogy itt a helye és meg kell oldania azokat a részfeladatokat, amiket az edzőink kérnek tőlük. Így lehetünk egységesebbek és jobbak jövőre.

Vasas Akadémia – Atomerőmű KSC Szekszárd 52-71 (16-21, 15-14, 7-18, 14-18)

Beszámoló ITT

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): Jól kezdtük a mérkőzést és az első félidőben nagyon jól tartottuk magunkat. Nem mondanám, hogy meglepő volt ez, inkább azt, hogy így kellene kinéznie minden mérkőzésnek, mikor nem ijedünk meg és követjük a taktikai forgatókönyvet. Két negyed után azonban megismétlődött az, ami már megannyiszor. Teljesen elveszítettük a fókuszt még úgy is, hogy cserékkel, időkérésekkel igyekszünk visszarántani a csapatot a mérkőzésbe. Lehet a csapatot azzal védeni, hogy fiatalok vagyunk és nincs igazi légiósunk, de valójában a pálya négy vonalán belül ez nem számít, itt csak a kosárlabda van. Amikor ezt megértjük van néhány pozitív felcsillanás, de ki kell találnunk közösen azt, hogy tudnánk ezt állandósítani. Jelen pillanatban az egyik legfontosabb lépés, hogy konstans tudjunk tartani egy szintet, ami alá sosem megyünk. Nem számít ki az ellenfél. Volt néhány játékosunk ma, akik erőn felől teljesítettek, de ez nem elég. Egy csapatsportban mindenkinek a maximumot kell nyújtania minden egyes mérkőzésen.

Horáth Zsófia (másodedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Szorosan kezdődött a mérkőzés, ami talán betudható annak, hogy a karácsonyi pihenő miatt nem volt túl sok időnk felkészülni. A második félidőre agresszívabban jöttünk ki, jól védtük a gyorsindításokat és az egy-egyeket. Örülünk, hogy győzelemmel búcsúztatjuk az idei évet.

Madár Eszter (Vasas Akadémia): Az első félidőben sikerült betartani azokat a taktikai utasításokat, amit előzetesen megbeszéltünk, ez látszott is az eredményen. Sajnos nagyon dekoncentráltan kezdtük a harmadik negyedet, nem szedtük a lepattanókat és nem zártunk ki, a Szekszárd pedig el tudott húzni. Gratulálok a győzelemhez ellenfelünknek és Boldog Új Évet kívánok mindenkinek.

Goree Cyesha (Atomerőmű KSC Szekszárd): Mindkét csapat jól játszott a karácsonyi szünet utáni első találkozón, mindkét csapatnak nehéz volt megtalálni a ritmust a pályán. A második negyedben érkeztünk meg igazán a meccsbe, itt kezdtük saját játékunkat játszani. Hatékonyabbak lettek a befejezések, aminek köszönhetően elkezdtük növelni előnyünket.

Hirdetés