Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szerdai bajnoki mérkőzések után:

:

Fotó: TFSE-MTK

Hirdetés

Szerdán három bajnoki mérkőzést rendeztek a hazai élvonalban. A kosarsport.hu segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy a főszereplők miként értékeltek.

NKA Universitas PEAC – VBW CEKK Cegléd 80-66 (18-12, 31-16, 15-18, 16-20)

Beszámoló ITT

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): Megérdemelt győzelmet arattunk. Az első negyedben eladtunk hat labdát, hat pont volt a különbség, a másodikban egyet sem, és egyből húsz pont fölé nőtt a különbség. Jól védekeztünk, megtaláltuk az üres helyzeteket, a zónájukat is megbontottuk. Talán a huszonötödik perc környékére lett harminc pont a különbség, és itt van egy kis hiányérzetem a rutinosabb játékosok felé. Ahogy fokozatosan cseréltem be a fiatalokat, a pályán maradó idősebbeknek kellett volna több terhet vállalniuk, nem pedig menekülni a felelősség elől. Abszolút nem róható fel a fiatalokra, hogy a Cegléd visszajött ekkora különbségről húszon belülre. A későbbiekre nézvést erre oda kell figyelni. Mostantól kezdve viszont csakis a következő ellenfelünkre, a Szekszárdra fogunk koncentrálni.

Sandro Orlando (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): A csapatom hozta a szokásos formáját: egy-két negyeden át megfeledkeztünk a védekezésről. A játékvariációkat tartalmazó kis könyvecskénket is elveszítettük ebben az időszakban, kaptunk is ötven pontot. Amikorra végre összeszedtük magunkat, elkezdtünk normális kosárlabdát játszani, de addigra elment a meccs.

Chelsea Nelson (NKA Universitas PEAC): Erősen kezdtük a mérkőzést, jól pattanóztunk, amiből gyorsindításokat tudtunk végrehajtani. Védekezésben is jól teljesítettünk, szépen rotáltunk, sokat futottunk, hogy leszűkítsük a területet az ellenfél számára.

Szabó Fanni (VBW CEKK Cegléd): Csúnya első félidőt játszottunk, nagyon sok pontot kaptunk. Próbáltunk minél kevesebb kosarat engedni a palánkunk alól, erre sorra kaptuk őket a festékből. A második félidő sokkal jobban sikerült, azt meg is nyertük szerintem. Erre lehet építeni.

DVTK – UNI Győr MÉLY-ÚT 64-58 (20-16, 15-11, 12-18, 17-13) 

Beszámoló ITT

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK): Rendkívül fizikális mérkőzést játszottunk. A Győr remekül küzdött és a harmadik negyedben visszajött a mérkőzésbe. Kiélezett végjáték volt, kiküszködtük ezt a győzelmet. Fáradtak vagyunk, bízom benne, hogy ha eggyel többen leszünk a rotációban, még jobbak leszünk.

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI Győr MÉLY-ÚT): Gratulálok a diósgyőri csapatnak a győzelemhez, nagyon küzdelmes mérkőzés volt a mai. Szerintem nem játszott jól a Diósgyőr, lett volna esélyünk, ha pontosabbak vagyunk. Támadásban rossz döntéseket hoztunk, illetve amikor a védekezésünk felpuhult, azt ki is használták a hazaiak.

Kiss Angelika (DVTK): Elsősorban nagyon fizikális és nagyon kemény mérkőzést játszottunk. A második félidőre látszott rajtunk, hogy elfáradtunk és ekkor előjöttek a hibáink. Sikerült kihasználni a külső posztokon adódó előnyünket. Nagyon jó mérkőzést játszottunk és szerencsére sikerült nyernünk, ami rendkívül fontos számunkra. Megyünk tovább, készülünk a következő mérkőzésre és igyekszünk javítani a hibáinkat.

Sabina Oroszova (UNI Győr MÉLY-ÚT): Sokat hibáztunk és sokat engedtünk az ellenfélnek, főleg lepattanózásban. Jobban használták ki a magassági előnyüket és ez volt a döntő a mai mérkőzésen.

TFSE-MTK – Ludovika-FCSM Csata 67-76 (11-21, 16-13, 21-11, 19-31)

Beszámoló ITT

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): Azt beszéltük korábban, hogy bármi is történik ezen a két meccsen, a szívünket-lelkünket ki kell tennünk a pályára és mindent meg kell próbálnunk. Azt gondolom, hogy ma is 33 percig jól játszottunk, az utolsó részben azonban nagyon sok labdát adtunk el. Megint nagyon sok pontot kaptunk ebben az etapban, ennek is köszönhetjük a vereséget. Egész addig jól kontrolláltuk a meccset, mi irányítottuk a mérkőzést, a Csatának kellett reagálnia. A találkozó végére egy picit elfáradtunk. Most már csak egy dolog lebeg a szemünk előtt, szeretnénk az utolsó hazai meccsen jól játszani. Nem érdekel, hogy mi lesz a nap végén, a lényeg az, hogy legyünk szimpatikusak, legyünk jó sportemberek és mindent tegyünk meg a jó meccs érdekében és a végén majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű feladatunk, hiszen több, mint 10 ponttal kell nyernünk a rájátszás kivívásához. Kérek mindenkit, hogy jöjjön és segítsen minket győzelemre, most minden eddiginél nagyobb erőt adnak a szimpatizánsaink. Szeretnék gratulálni a Csatának, mert azt gondolom, hogy megérdemelték a győzelmet. Kulcsszituációkban dobtak fontos triplákat és azt gondolom, hogy az ő oldalukon egy picivel több rutin látszik a csapaton. Trixy állapotát nem tudjuk még, reméljük, hogy számíthatunk rá, de ha nem, akkor is biztos, hogy egy csapatként fogunk kiállni és a mindent eldöntő mérkőzésen felteszünk mindent egy lapra!

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): Annak ellenére, hogy megnyertük ezt a mérkőzést nem vagyok túlzottan elégedett. Felhívtam a lányok figyelmét a meccs előtt arra, hogy a lepattanózást próbáljuk jobban kontrollálni, mert egész szezonban tragikusan állunk ezen a fronton. Eladtunk 16 labdát, ami az előző mérkőzésünkön abszolút nem volt jellemző. Kapkodást láttam a pályán és azt, hogy a 4. negyedben megtudtuk dobni az üres hármasokat. Ez rendben is van, de erre nem lehet mindig alapozni. Ha nem jönnek így ezek a triplák, akkor a mai mérkőzést elveszítjük. Természetesen készülünk tovább és az utolsó hazai mérkőzésünkön szeretnénk nyerni a Győr ellen.

Süle Krisztina (TFSE-MTK): A félidőben még vezetett a Csata, így rajtunk volt a kényszer, hogy menjünk előre. Amikor minden klappolt, sikerült átvennünk a vezetést, de a vendégek vissza tudtak kapaszkodni és ott már nem voltunk olyan magabiztosak, mint azt megelőzően. Ebből a vereségből tanulnunk kell. Mennünk kell előre és mindent kiadni magunkból, hogy megverjük a BEAC-ot!

Zele Dorina (Ludovika-FCSM Csata): Úgy éreztem, mintha két fáradt csapat lenne a pályán. Szerencsére mindig volt valaki, aki tudott újat húzni, így végül meg tudtuk nyerni a mérkőzést.

Hirdetés