Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szerdai bajnoki mérkőzések után:

:

Hirdetés

Szerdán három mérkőzést rendeztek az élvonalban. A kosarsport.hu segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy miként értékeltek a főszereplők.

TIPPMIX NŐI NB I. A – RÁJÁTSZÁS – ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

NKA Universitas PEAC – Atomerőmű KSC Szekszárd 76-65 (17-18, 16-19, 22-15, 21-13)

Beszámoló ITT

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): “Nehéz megszólalni végighallgatva Zseljko nyilatkozatát, úgyhogy inkább csak három dolgot szeretnék mondani. Az egyik, hogy gratulálok a lányoknak, egyszerűen fantasztikus, amit ma műveltek. A második az, hogy remélem, Krnjics sérülése nem súlyos, hiszen mindig borzasztó látni, ha valaki ilyen helyzetbe kerül. A harmadik pedig, hogy hatalmas gratuláció a szurkolóinknak is, akik nemcsak, hogy felvették a versenyt a vérmes szekszárdi drukkerekkel, és elképesztő hangulatot teremtve hozzásegítettek bennünket ehhez a győzelemhez.”

Zseljko Djokics (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): “Nem érdekel, ki áll a mögött, ami itt ma történt. Nagyon szívesen gratulálok a PEAC-nak a játékukhoz, de a győzelmükhöz nem tudok, mert az itt történtek számomra nem sport. Az utolsó öt-hat támadásunk során vagy támadófaultot kaptunk vagy technikait… Nem jó ez így, mert nagyszerű hangulat volt, a régi időket idézte, én is élveztem, de nem szabad, hogy az ilyesmi megtörténjen a rájátszásban. Kívánom, hogy ugyanez a három játékvezető jöjjön fújni a meccset Szekszárdon is, érdekes élmény lenne.”

Wentzel Nóra (NKA Universitas PEAC): “Az elejétől kezdve nagy összpontosítással játszottunk ezen a nehéz mérkőzésen. Végig koncentrálnunk kellett, mert a Szekszárdnak elég egy kis kihagyás is, és képesek rögtön a maguk javára fordítani az eredményt. Köszönjük a szurkolók biztatását, hiszen ennek köszönhetően extázisban tudtunk játszani. Büszke vagyok a csapatra!”

Cyesha Goree (Atomerőmű KSC Szekszárd): “Mindenki, aki kijött a mérkőzésre, láthatta mi történt… Személy szerint azt gondolom, hogy ennél jobban is tudunk játszani. Nem fogok senki mást hibáztatni, csak saját magunkat. Remélem, a PEAC készen áll a harmadik meccsre, mert még nincs vége a dalnak. Úgy ünnepelték a győzelmüket, mintha megnyerték volna a párharcot, pedig nem. Nagyon nem.”

TIPPMIX NŐI NB I. A – RÁJÁTSZÁS – 5-8. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS

TFSE-MTK – UNI Győr MÉLY-ÚT 62-77 (18-13, 16-24, 20-19, 8-21)

Beszámoló ITT

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): “Mind a két csapat fantasztikusan játszott. Akik kilátogattak azt láthatták, hogy a játékosok szívvel, lélekkel küzdenek. Sajnálom, hogy nem sikerült még egy meccset kiharcolnunk. A végéig küzdöttünk, ezt jól mutatja, hogy amikor vesztésre álltunk, akkor sem adtuk fel. Köszönöm a szurkolóknak a bíztatást. Büszke vagyok a csapatomra!”

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI Győr MÉLY-ÚT): “Nagyon örülök, mert nem volt könnyű ez találkozó és a hazai meccs sem. Minden elismerésem a TFSE-MTK csapatának, mert nem adták föl egy pillanatra sem. Nagyon szépen visszajöttek és lélektanilag is fölényben voltak. Számunkra az volt fontos, hogy a második félidőben felül tudtunk kerekedni rajtuk a játékban és fizikálisan is. Ma megmutatták a lányok, hogy helyén van a szívük.”

Németh Alma (TFSE-MTK): “Az volt a célunk, hogy a rájátszásban több meccset nyerjünk, mint tavaly. Továbbra is ez lebeg a szemünk előtt!”

Beatrice Mompremier (UNI Győr MÉLY-ÚT): “Végig fókuszáltunk és sokat készültünk a TF-re az elmúlt pár napban és ezért tudtunk győzni.”

Fotó: Balogh Dávid / Vasas Akadémia

TIPPMIX NŐI NB I. A – RÁJÁTSZÁS – 5-8. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS

Vasas Akadémia – Ludovika-FCSM Csata 65-62 (18-20, 11-19, 19-9, 17-14)

Beszámoló ITT

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): “Egész szezonon át tartó alázatos munka a mai végeredmény. Többször megmutattuk már, hogy tudunk rendkívül jól játszani, és vagyunk már annyira tapasztaltak, hogy ilyen kulcsfontosságú mérkőzésen jól teljesítsünk. Tudtuk, hogy nagyon komoly küzdelem lesz a mai, de elhatároztuk, hogy két meccsben fogjuk lezárni ezt a párharcot. Talán nem voltunk felkészülve fizikálisan ennyire nehéz mérkőzésre, ezért tudott elhúzni ellenfelünk a félidőben. A szünetben mondtam a lányoknak, hogy ha nyerni akarunk, akkor itt a lehetőség, húsz perc választ el minket. Háborúba jöttünk vissza az öltözőből, agresszívan és okosan védekeztünk, melynek köszönhetően hamar fel tudtunk zárkózni. Kimondhatatlanul büszke és boldog vagyok, ez egy újabb hatalmas csapat siker.”

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): “Gratulálnom kell a Vasasnak, hiszen megérdemelten nyertek. Várható volt, hogy a félidei tíz pontos vezetés nem tarthat örökké, sajnos egy kicsit elfogyott a támadójátékunk a végére. Nem tudtunk könnyű gólokat szerezni és ez megbosszulta magát. Úgy gondolom, rendkívül jó hangulatú mérkőzés volt a mai. Kicsit az egész éves teljesítményünket is jellemzi ez a párharc, sok problémával küzdöttünk és nincsenek véletlenek. Célunk a folytatásban a hetedik hely megszerzése, a Vasasnak pedig sok sikert kívánok az utolsó párharcra.”

Budácsik Dorka (Vasas Akadémia): “Nagyon nehéz megszólalni, így rögtön a mérkőzés után. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, megérdemelten nyertünk. Sikerült felállnunk egy komoly mélypontról, Dia elvesztése mindenkinek fájó volt. Megbeszéltük, hogy érte is küzdeni fogunk, egy emberként harcoltunk az utolsó másodpercig.”

Böröndy Vivien (Ludovika-FCSM Csata): “Egy meglehetősen kiélezett mérkőzést játszottunk, ám a végén voltak olyan hibáink, amit nem szabadott volna véteni. Nehéz egy ilyen mérkőzés után megszólalni, ma még talán szomorkodhatunk egy kicsit, de a szezonnak nincs még vége.”

Hirdetés