Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szerdai bajnoki mérkőzések után:

:

Hirdetés

Szerdán három találkozót rendeztek a hazai élvonalban. A hunbasket.hu segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy miként értékeltek a szakemberek és a játékosok.

LUDOVIKA-FCSM CSATA – ELTE-BEAC ÚJBUDA 106-66 (28-22, 23-17, 34-12, 21-15)

Beszámoló ITTStatisztika ITT

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): A szombati Ceglédi elleni rosszul sikerült meccset követően rendet kellett tenni a fejekben, frissíteni próbáltunk. Az első félidei védekezéssel nem vagyok továbbra sem elégedett, rengeteg pontot kaptunk. Várható volt, hogy valamikor kiszakad a gólzsák és beesnek dobásaink, hiszen az elmúlt mérkőzéseken rossz százalékkal dobtunk. Ma szinte minden mutatóban sikerült kijavítani a szombaton látottakat. Külön örülök annak, hogy a kispadról nagy energiával szálltak be cseréink, így tudtuk pihentetni a kulcsjátékosokat és megfelelően elosztottuk a játékidőt. Örülök annak, hogy Laklóth Anna edzőként is bemutatkozhatott az A csoportban.

Laklóth Anna (szakmai igazgató, ELTE-BEAC Újbuda): Sajnos semmilyen szinten nem tudtunk ellenállást kifejteni ellenfelünkkel szemben, hagytuk a Csatát azt játszani, amiben erősek. A találkozó előtt nem ezt beszéltük meg, nem erre készültünk, emiatt picit csalódott vagyok.

Horváth Bernadett (Ludovika-FCSM Csata): A szombati meccshez képest sokkal jobban játszottunk. Örülök, mert mindenki tudott érvényesülni, és annak is, hogy végre eltaláltuk a gyűrűt és estek be kosaraink is. Ezt a dobóformát kellene továbbvinnünk.

Boros Júlia (ELTE-BEAC Újbuda): Nem úgy védekeztünk, ahogy kéne, mert a Csata rengeteg hármast tudott rádobni, holott pontosan tudjuk, hogy remekül céloznak távolról. A támadás egy fokkal jobb volt, de ennyi hibát nem szabad megengedni magunknak.

ALUINVENT DVTK – PINKK-PÉCSI 424 90-73 (22-21, 28-19, 22-11, 18-22)

Beszámoló ITTStatisztika ITT

Völgyi Péter (vezetőedző, Aluinvent DVTK): Egy negyedben védekeztünk jól, a harmadikban. Ezt kellene hosszabb időszakra kitolni. Akadozott a támadójátékunk, amikor azonban belelendültünk, csináltunk szép dolgokat. A dobott pontok száma rendben van, a kapottaké viszont sok. Ha sikeresek akarunk lenni jövő szerdán, ennyi hibát nem szabad elkövetnünk.

Vanja Miljkovic (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): Alapvető hibákat követtünk el, sok büntetőt hagytunk ki, illetve a tizenkilenc eladott labdánkat is megbüntette a hazai csapat. Meg kell néznünk ennek a mérkőzésnek a felvételét, és fel kell készülnünk a Csata ellen.

Kristine Vitola (Aluinvent DVTK): Voltak jó periódusaink, de számos alkalommal követtünk el hibákat. Előrébb léptünk valamennyire, de dolgoznunk kell azon, hogy többször a pozitív dolgaink legyenek fenn a pályán

Szücs Lilla (PINKK Pécsi 424): Jól kezdtük a mérkőzést, de később nem voltunk elég kemények védekezésben. Nagyon sok ki nem kényszerített eladott labdánk volt.

ZTE NKK – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 42-129 (13-40, 9-28, 10-28, 10-33)

Beszámoló ITTStatisztika ITT

Ambrus Péter (vezetőedző, ZTE NKK): Célunk az volt, hogy részfeladatokat oldjunk meg a mérkőzésen és a kevesebbet játszó játékosok több lehetőséget kapjanak. A fiatalok megtették a tőlük telhetőt, de az persze hosszabb folyamat, hogy ők megérjenek az A csoportra. A rutinos játékosoktól viszont sokkal többet várnék támadásban és védekezésben is.

Zeljko Djokic (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Nagyon jól védekeztünk és jól is támadtunk. A mérkőzés elején nagy önbizalmat kaptunk. A csapat megmutatta a karakterét és tiszteltük annyira ellenfelünket, hogy végig komolyan vettük a találkozót.

Deanna Tuchscherer (ZTE NKK): Tudtuk, hogy nagyon erős csapat ellen kell játszanunk, akik ellen megpróbáltunk kihozni magunkból a legtöbbet. Tudjuk, hogy messze járunk attól, ahol lennünk kellene, de lépésről lépésre megyünk előre

Zele Dorina (Atomerőmű KSC Szekszárd): Ami fontos volt, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon és felkészüljünk a szombati, Győr elleni mérkőzésre. Amiket gyakoroltunk edzésen, azt élesben is sikerült kipróbálnunk és úgy érzem jól sikerült a főpróbánk.

Hirdetés