Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szerdai bajnoki mérkőzések után:

:

Hirdetés

Szerdán hat mérkőzést rendeztek az élvonalban. Részletes összefoglalónk ITT olvasható. Nyilatkozatcsokor a hunbasket.hu segítségével.

Atomerőmű KSC Szekszárd – Sopron Basket 49-74 (12-17, 14-21, 3-20, 20-16)

Statisztika ITT

Djokics Zseljko (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Ha ki kell emelnem valami pozitívat, akkor a védekezésünk, ott láttam biztató jeleket. Támadásban azonban volt egy alapszint, amiről elindulhattunk volna.

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Koncentráltan játszottuk, ez volt a kulcsa a keményen védekező Szekszárd ellen. Azt mondanám, hogy a harmadik negyedben dőlt el végleg a mérkőzés, mert a második játékrészben még vissza tudott kapaszkodni a Szekszárd. A félidőben azt kértem a játékosaimtól, hogy agresszívabbak legyenek, mert túl sok lepattanót engedtünk ellenfelünknek.

Cyesha Goree (Atomerőmű KSC Szekszárd): Jól kezdtünk, de aztán sajnos a támadásaink nem ültek, ami miatt ez a sikertelenség a védekezésünkre is rányomta a bélyegét. A harmadik negyedben csak három pontot tudtunk dobni, ami egy igazi EuroLigás csapat ellen garancia a vereségre. Csak úgy, mint náluk, nem sikerült konzisztens játékot felmutatnunk. Amikor egy ilyen kaliberű csapat az ellenfél, minden percben összpontosítani kell. A szezonnal persze még nincs vége, tanulnunk kell a mai kudarcból, és folytatni az edzésen elkezdett munkát, hogy a végeredmény is tükrözze a befektetett energiákat.

Megan Walker (Sopron Basket): Akárhányszor a Szekszárddal játszunk, az mindig kiemelkedő versengést hoz, de ma sikerült az első perctől kezdve irányítani a játékot, és nem is vettük le a lábunkat a gázpedálról. Nagyon jól éreztem magam a mai meccsen, ültek a dobásaim távolról, és a társaim jól kiszolgáltak. Határ Bettit külön kiemelném, nagyon jól játszott a folyamatos nyomás ellenére is, és sok helyzetet teremtett a csapattársainak.

Uni Győr MÉLY-ÚT – ZTE Női Kosárlabda Klub 98-76 (34-21, 19-19, 23-22, 22-14)

Statisztika ITT

Iványi Dalma (vezetőedző, Uni Győr MÉLY-ÚT): Gratulálok a ZTE-nek, nagyon jól játszott, de ehhez nekünk is volt közünk. Puhák voltunk, nem a megszokott ritmusban kosárlabdáztunk. Ebből is tanulnunk kell azonban, és rögtön a hétvégén megmutathatjuk a szebbik arcunkat.

Ambrus Péter (vezetőedző, ZTE Női Kosárlabda Klub): Noha majdnem száz pontot kaptunk, támadásban jó teljesítményt nyújtottunk, volt ritmusunk. Ez olyan vereség volt, ami után nem kell szégyenkeznünk.

Török Ágnes (Uni Győr MÉLY-ÚT): A ZTE nagyon sokat javult a szezon kezdete óta, mi viszont nagyon nem játszottunk jól. Győztünk, de másra most nem lehetünk büszkék. Ennél sokkal több kell a folytatásban.

Szabó Petra (ZTE Női Kosárlabda Klub): A szezon talán legjobb játékát nyújtottuk, büszke vagyok a csapatra. Bízom benne, folyamatosan javulunk még a szezonban.

Ludovika-FCSM Csata – Aluinvent DVTK 85-84 (25-18, 17-25, 21-21, 22-20)

Statisztika ITT

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): Mindenki tudta, hogy brusztolós, kemény mérkőzés lesz. Egy végletekig kiélezett találkozót húztunk be egy ponttal, aminek örülni kell, hiszen nagyon nagy siker a Ludovika-FCSM Csata számára, hogy oda-vissza megvertünk egy ilyen nagymúltú klubot, mint a DVTK. Nagyon rövid időnk lesz felkészülni, de mostantól a TFSE elleni budapesti rangadóra készülünk. Nehéz lesz, de szombaton szeretnénk ismét győzni.

Földi Attila (vezetőedző, Aluinvent DVTK): Nagyon sokat dolgoztunk, készültünk erre a találkozóra. Talán a nagy tét miatt sokat hibáztunk, a végén főleg védekezésben, de támadásban is kihagytunk sok ziccert, amivel megnyerhettük volna a mérkőzést. Nem elvéve a Csata érdemeit, nem két ilyen fault volt ennek a színvonalas meccsnek a méltó befejezése.

Lelik Réka (Ludovika-FCSM Csata): Gratulálok a lányoknak, mert ma valódi csapatként tudtunk együtt küzdeni, ez hiányzott az előző mérkőzésen. Beszéltük is a többiekkel a mérkőzés előtt, hogy ebben előre kell lépnünk. Tudtam, hogy szoros összecsapás lesz, de nem gondoltam, hogy ennyire. Apróságokon múlott. Voltak hibáink, nem tudtuk például megállítani korábbi játékosunkat, akinél számítottunk rá, hogy 30 pont körül fog dobni. A többieket viszont megfogtuk. El kell tenni magunknak ezt a sikert és készülni a TF elleni találkozóra.

Kányási Veronika (Aluinvent DVTK): Nagyon fontos lett volna nekünk ez a győzelem, mert sokat készültünk a meccsre. Többször is eldönthettük volna, de ezekben a szituációkban nem reagáltunk jól. Csalódottak vagyunk, de készülünk a következő, Cegléd elleni fontos mérkőzésre.

PINKK-Pécsi 424 – TFSE-MTK 76-75 (23-14, 16-27, 21-16, 16-18)

Statisztika ITT

Vanja Miljkovic (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): Gratulálok a lányoknak a győzelemhez. Edzőként mindenki azt szeretné látni, hogy így harcol a csapata. Egy ilyen végjáték során mindenkiből előtörnek az érzelmek, részünkről is. Ez természetesen nem a TFSE ellen irányult. Sok sikert kívánunk nekik a kupában és a bajnokságban is!

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): Teljesen megérdemelte mai győzelmét a PINKK csapata. Gratulálok nekik, kitették ma szívüket, lelküket a pályán. Mi minden mutatóban alulmaradtunk, nem viselkedtünk csapatként, ilyen játékkal pedig nem lehet nyerni. Semmilyen elemben nem mutattunk egységet, a jövőben ezért több fronton is változtatnunk kell. Vállalom a felelősséget a vereségért, sportemberek vagyunk, tanulunk ebből a leckéből. Két napunk van felállni és bebizonyítani, hogy helyünk van a legnagyobbak között. Ennek érdekében mindent meg fogunk tenni!

Vári Zita (PINKK Pécsi 424): Először is gratulálni szeretnék a csapatomnak. Voltak hullámvölgyek a szezon során, ma viszont összeállt a kép és igazi csapatként nyertünk.

Chanise Jenkins (TFSE-MTK): Mindkét csapat számára nehéz meccs volt a mai. Mi jelentősebb hibákat vétettünk, mint a PINKK, ők jobban küzdöttek a sikerért. Gratulálok nekik!

ELTE BEAC Újbuda – PEAC-Pécs 64-71 (13-18, 29-14, 17-16, 5-23)

Statisztika ITT

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE BEAC Újbuda): Számítottunk rá, hogy a PEAC játéka fekszik nekünk, mert nem kifejezetten ponterős csapatról van szó. Tudtuk, hogy jó támadójátékkal lehet keresnivalónk, de azt is tudtuk, hogy ki fog jönni a fizikális különbség a két csapat között. Sütöttünk egy félig kész lasagne-t, szépen összeraktuk, de a sütőbe már nem tudtuk betenni. Így ahelyett, hogy most szomorkodnánk, megnézzük azt az első 30 pár percet és megesszük a lasagne-t anélkül, hogy rásütöttük volna a sajtot.

Csirke Ferenc (vezetőedző, PEAC-Pécs): Gratulálok a csapatomnak, a győzelmen kívül kevés pozitívumot tudok elmondani a találkozóról. Csak az utolsó negyedben védekeztünk úgy, ahogy kellett volna az egész mérkőzésen. Nem hiszek a kötelező győzelmekben, szeretnénk itt tartani, de ebben a bajnokságban mindenhol nehéz nyerni. Gratulálunk a BEAC-nak is, szépen visszajöttek az elején és el tudtak lépni, de ha mi a play-offba vágyunk, nem védekezhetünk ilyen puhán, ahogy azt ma tettük.

Mérész Beatrix (ELTE BEAC Újbuda): Pozitívum, hogy már három negyeden át tudtuk tartani az ellenféllel a versenyt. Sajnos az utolsó negyedben elvesztettük a fejünket, rossz megoldásokat választottunk, a dobasaink sem mentek be és a védekezésünk is felpuhult. Reméljük hogy a következő mérkőzésen a jó játék 40 percig kitart.

Wentzel Nóra (PEAC-Pécs): Amit védekezésben szombaton a Szekszárd ellen meg tudtunk csinálni, azt ma egyáltalán nem sikerült, ez pedig a támadójátékunkra is kihatott, nem ültek a dobásaink, ezt a BEAC szépen kihasználta. Örülök, hogy a végén a jó védekezésünkkel meg tudtuk fordítani a meccset.

Vasas Akadémia – VBW CEKK Cegléd 66-61 (16-15, 19-16, 22-5, 9-25)

Statisztika ITT

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): Számítani lehetett arra, hogy egy ilyen rutinos csapat, mint a CEKK képes kézbe venni az irányítást, ez meg is történt. Talán furcsán hangzik, de mélypontunk épp a remekül sikerült harmadik negyed miatt keletkezett. Szert tettünk egy nagyobb előnyre és annak ellenére, hogy a mérkőzés folyamán felkészítettük fiatal csapatunkat, hogy az ellenfél egyre nagyobb nyomást fog pakolni ránk, nehezen viseltük a CEKK agresszív játékát. Lelassult a játékunk, kaptunk néhány hármast, amitől egy picit megijedtünk. Ennek ellenére egy apró megingást leszámítva úgy érzem, kézben tartottuk a mérkőzést. Száz százaléknál többet is nyújtottak a játékosok a pályán, amiért dicséret illeti őket. Jó volt látni, hogy az történt a pályán, amit előzetesen megbeszéltünk és jól reagáltunk az ellenfél taktikai változtatásaira is. Megnyertük azt a találkozót, ami életben tartja a legjobb nyolcba kerülésünket, fontos párharcok várnak azonban még ránk. Egy győzelemre még biztosan szükségünk van, és nagyon kemény ellenfelek várnak ránk. Harcolunk tovább, hogy elérjük amire vágyunk.

Kostas Keramidas (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): Volt egy hatalmas rövidzárlatunk a harmadik negyedben, amelynek jelenleg nem tudom az okát. Mindössze három pontot szereztünk nyolc perc alatt ebben a játékrészben, amit szintén nem értek. Természetesen gyenge támadójátékunk erőt adott az ellenfélnek, ám a negyedik negyedben felhúztuk a kesztyűt és harcolni kezdtünk. Nehéz azonban húsz pontos hátrányból felállni. Megpróbáltuk, szorosra is sikerült a vége, de sajnos nem tudtunk fordítani.

Bach Boglárka (Vasas Akadémia): Nagyon örülök, hogy nyerni tudtunk, rendkívül fontos volt ez a találkozó számunkra. Életben maradt a remény, hogy bejussunk a legjobb nyolc közé. Remekül kezdtük a találkozót, a harmadik negyedben pedig sikerült még egy lapáttal rátennünk. A negyedik negyedben szembe találkoztunk egy rendkívül agresszív védelemmel, amitől egy kicsit bepánikoltunk. Labdákat adtunk el, könnyű kosarakat kaptunk, azonban harcoltunk a végsőkig, így véleményem szerint megérdemelten győztünk.

Aikaterina Sotiriou (VBW CEKK Cegléd): Úgy gondolom megfelelően felkészültünk erre a találkozóra, ám túl sok lepattanót adtunk ellenfelünknek. Készültünk az ellenfél legjobbjaira is, akik ennek ellenére tudtak könnyű kosarakat szerezni. A mérkőzés eleje nem úgy alakult, ahogy terveztük, azonban csapatunk erejét mutatja, hogy vissza tudtunk jönni a meccsbe. Sajnos a rossz kezdés megbosszulta magát.

Fotó: Szilágyi Dénes / Aluinvent DVTK

Hirdetés