Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szerdai bajnoki mérkőzések után:

:

Hirdetés

Hat mérkőzést rendeztek szerdán este a hazai élvonalban. A hunbasket.hu segítségével villámértékeléseket olvashatunk a találkozókról.

Sopron Basket – UNI Győr Mély-Út 83-50 (26-14, 17-18, 16-11, 24-7)

Statisztika ITT

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Nagyon örülök annak, hogy az előző mérkőzéshez képest előre tudtunk lépni koncentráció, odafigyelés szervezettség terén is. Annak is, hogy a második félidőben 18 pontot engedélyeztünk csak a Győrnek. Egy szervezett és jól edzett győri csapatról van szó, így különösen nagy öröm, hogy a szünet után ezt a különbséget tudtuk kovácsolni. Folytatjuk a munkát, nagyon sok teendőnk van még. Új játékosok érkeztek ez elmúlt egy hétben, irányítónk is a héten érkezik meg. Sok a teendő, a következő mérkőzésre kezdünk fókuszálni ami a Szekszárd ellen lesz. Bízom benne, hogy a szurkolóink ugyanígy fognak minket támogatni, fontos meccs lesz. Gratulálok a Győrnek, sok sikert kívánok a céljaik eléréséhez.

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI-Győr – MÉLY-ÚT): Gratulálok a Sopron csapatának! Tudtuk, hogy egy nagyon jó csapat ellen fogunk pályára lépni. Azt próbáltuk elérni, hogy minél tovább próbáljuk tartani a lépést és tartani az agresszív védekezésünket. A második félidőben ez nem sikerült, egy kicsit bosszant, hogy könnyen megadtuk magunkat. Szétestünk, és hagytuk hogy a Sopron domináljon. Az ilyen mérkőzéseken is hinnünk kell abban, hogy nem a támadásokból, hanem a védekezésből kell táplálkoznunk. Dolgozunk rajta és remélem ezen a téren is előre tudunk lépni!

Tina Krajisnik (Sopron Basket): Az első félidő szorosabb küzdelmet hozott. Jól használtuk a festéket és a jó védekezés után a gyorsindításokat. Jó meccs volt, gratulálok ellenfelünknek is!

Brianna Kiesel (UNI-Győr – MÉLY-ÚT): A Sopron egy nagyon jó csapat, de az első félidőben tartottuk velük a lépést. A szünet után remekül támadtak, jól használták a palánk alatti területet. Az első félidőből építkezhetünk.

Vasas Akadémia – Atomerőmű KSC Szekszárd 63-90 (14-18, 20-19, 14-30, 15-23)

Statisztika ITT

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): Azt gondolom úgy kezdtük ezt a találkozót, ahogy akartuk, húsz percig tudtuk tartani a lépést egy olyan kaliberű csapat ellen, mint a Szekszárd. Ez mindenképp egy jó visszajelzés számunkra. Ellenfelünk magabiztosan jött vissza a szünetről és nyomást gyakorolt ránk, mi pedig nem azt csináltuk, amit az első két negyedben. Agresszív játék helyett magunkra húztuk őket, nem voltunk magabiztosak, egy Szekszárd kaliberű csapatnak pedig ennyi éppen elég, hogy átvegye az irányítást. Ennek ellenére nem játszhatunk le még egy olyan mérkőzést, ahol majdnem tizenöt büntetőt hagyunk ki, a csapatban pedig nem lehet olyan játékos, aki tizenöt perc játékkal nem üt be egy faultot sem. Már holnap dolgozni fogunk ezeken a hibákon, hogy esélyünk legyen mérkőzéseket nyerni, valamint méltó ellenfelei legyünk a nagy csapatoknak is.

Zseljko Djokic (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Kicsit kellemetlen számunkra ez a késő esti meccs időpont, hiszen általában délelőtt és kora délután szoktunk edzeni. Talán ennek köszönhetően kezdtük álmosan és sok hibával a találkozót. 9/0-s hárompontos átlaggal zártuk a félidőt, ezt követően azonban bementek a dobásaink és fel tudtuk venni a ritmust. Gratulálok az egész csapatnak, Studer Ági 11 asszisztja nagyon szép teljesítmény, és óriási öröm számomra, hogy Gereben Livi újra pályára tudott lépni tétmérkőzésen.

Bach Boglárka (Vasas Akadémia): Az első félidőben betartottuk a megbeszélteket és az edzésen gyakoroltakat, melynek köszönhetően tudtuk tartani a lépést a Szekszárddal, sőt. A második félidőben azonban egy másik arcunkat mutattuk, gyengén védekeztünk, amit egy ilyen szintű csapat könnyen ki tud használni.

Szabó Fanni (Atomerőmű KSC Szekszárd): Nagyon puhán kezdtük a mérkőzést, nem mentünk a lepattanókért sem, aminek köszönhetően szoros első félidőt játszottunk. A szünet után összeállt a védekezésünk, amiből hatékonyabban tudtunk támadni. Örülök a győzelemnek.

Aluinvent DVTK – VBW CEKK Cegléd 71-69 (16-17, 19-11, 21-22, 15-19)

Statisztika ITT

Földi Attila (vezetőedző, Aluinvent DVTK): Nem számítottunk könnyű mérkőzésre, amely szoros végjátékot hozott. A végén a saját malmunkra hajtottuk a vizet, de azt gondolom, hogy már korábban is eldönthettük volna ezt a találékozót. A miénk is új csapat sok fiatallal, talán emiatt is jönnek holtpontok a játékunkba. Csak az a fontos, hogy megszereztük a második győzelmünket.

Kostas Keramidas (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): Ez egy új csapat, új edzővel és játékosokkal, ezt össze kell még rakni, amihez idő kell. Kemény mérkőzés volt, amelyen a hazai csapat jóval több büntetőt dobhatott. Szenvedélyesen harcoltunk, ez az én filozófiám, és ezt játékosaim végig meg is tették.

Kiss Angelika (Aluinvent DVTK): Nem volt egyszerű meccs, de büszke vagyok a lányokra, habár voltak hibáink sikerült győznünk.

Aikaterina Sotiriu (VBW CEKK Cegléd): Szeretnénk meghonosítani az új stábbal azt a szenvedélyt, mely a görögöket is jellemzi. Ma a fiatal magyar játékosaink kifejezetten nagyszerű hozzáállással játszották végig a mérkőzést. Ebből profitálhat a magyar kosárlabdázás is.

TFSE-MTK – Ludovika-FCSM Csata 69-72 (18-19, 14-16, 16-15, 21-22)

Statisztika ITT

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): A mai mérkőzés jó propagandája volt a sportágnak. Kultúrált kosárlabdát játszottunk, azonban nem úgy jöttek ki a dolgok, ahogy elterveztük. Csapatként kell túl lépnünk ezen, a következő napokban próbálunk építkezni.

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): A budapesti kosárlabdázás szempontjából fontos mérkőzés volt a mai, fővárosi rangadóként is volt beharangozva. Végletekig kiélezett szoros mérkőzést játszottunk. Az első félidőben nem tudtuk megoldani, hogy a TF erősségét a triplázást kizárjuk a játékból. Szünet után fegyelmezetten védekeztünk, betartották a lányok az utasításokat. Külön örülök annak, hogy sikerült lepattanózás terén megnyernünk a találkozót, ez a szegmens tavaly nem volt az erősségünk.

Bernáth Réka (TFSE-MTK): A héten sérülések akadályozták csapatunkat, ennek ellenére sikerült egységesen kiállnunk és küzdenünk. Innentől a hétvégi, Pécs elleni hazai bajnokira koncentrálunk!

Keyona Hayes (Ludovika-FCSM Csata): A mai napon az volt a kulcs, hogy a TFSE-MTK erősségét ellenük tudtuk fordítani és a lepattanókban kiemelkedő teljesítményt nyújtottunk. Gratulálok mindkét félnek, ez ma egy igazi presztízs harc volt.

ZTE NKK – ELTE-BEAC Újbuda 74-108 (16-36, 22-23, 12-24, 24-25)

Statisztika ITT

Ambrus Péter (vezetőedző, ZTE NKK): Az első negyed meglepő volt számomra. Nem lehet így indítani egy találkozót. A saját szettjátékainkból, eladott labdákkal az ellenfelet indítottuk és húszpontos differencia alakult ki az első negyed végére. A folytatásban rendeztük a védekezést, voltak jó ritmusú támadásaink, de igazából csak fellángolásaink voltak, ami után gyorsan visszaestünk és ekkor újra nőtt a különbség. A rotációnk szűkössége okozza, a negyedenkénti ingadozást. Míg ellenfelünk 42 pontot hozott a padról, nálunk csak 10 pont érkezett. A másik nagy különbség a lepattanózásban volt, a második és harmadik szándékból több lehetőséget is adtunk a jó ritmusban játszó fővárosiaknak. Folyamatosan fejlődnünk kell, így fokozatosan közelebb kerülhetünk ellenfeleinkhez. Gratulálok a BEAC-nak!

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE-BEAC Újbuda): Először ülök itt győztesen Zalaegerszegen, aminek nagyon örülök. Nem lebecsülve az ellenfelet, győzelmet vártunk, annak tudatában, hogy milyen átalakulás zajlott a klubnál. Nem volt könnyű mérkőzés. Mindig nagyon gyűlöltem, amikor vesztesként gratuláltak nekem, de most nagyjából értem mire gondoltak ilyenkor. Ahogy küzdött és hajtott a zalaegerszegi csapat, minden nehézség ellenére, az mérgessé tett a saját játékosaimmal szemben. Nem gratulálok, mert tudom milyen rossz érzés, de azt is tudom, hogy fog még nehéz perceket okozni ez a csapat másoknak is.

Szabó Petra (ZTE NKK): Nagyon mérges vagyok magunkra, így nem lehet mérkőzést kezdeni. Azon leszünk, hogy ezt kiküszöböljük. Hasonló volt a Cegléd ellenihez az első és a harmadik negyed, amiből sokat kell tanulnunk és dolgoznunk, hogy ne legyen így. Gratulálok a BEAC-nak, szép győzelmet arattak.

Boros Júlia (ELTE-BEAC Újbuda): Lendületesen kezdtük a mérkőzést, a hosszú utazás ellenére. Az első idegenbeli mérkőzésünk volt és nagyon örülünk az első győzelmünknek. Voltak kisebb hullámvölgyek a meccsen, nagyon sok hibát vétettünk védekezésben. Van min javítanunk, amire nincsen sok időnk, de azon leszünk, hogy legközelebb kevesebb pontot kapjunk..

Hirdetés