Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szerdai bajnoki mérkőzéseket követően:

:

Hirdetés

Szerdán egy találkozó kivételével teljes fordulót rendeztek a hazai élvonalban. Nyilatkozatcsokor az összecsapásokat követően.

Forrás: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége

UNI Győr – MÉLY ÚT – Aluinvent DVTK 67-64 (14-18, 13-20, 19-12, 21-14)

Beszámoló, statisztika ITT

Milos Pavlovic (vezetőedző, UNI Győr – MÉLY ÚT): Nagyon fontos győzelmet arattunk, kellett ez a csapatnak. Tudni kell, hogy új csapat alakult a nyáron, igazán csak szeptemberben kezdtük el a közös munkát, sokan sok helyről, különböző állapotban érkeztek, idő kell még, amíg teljesen összeáll a csapat. Ehhez pedig kellenek az ilyen győzelmek. Ki kell emelnem a közönséget, mely a hatodik emberünk volt, a kritikus pillanatokban is mögöttünk állt. Bízom benne, hogy hasonló közös erőfeszítéssel a számuk növekedni fog, mi mindent megteszünk a pályán, hogy így legyen.

Cziczás László (vezetőedző, Aluinvent DVTK): Kezünkben volt a mérkőzés, de néhány figyelmetlenség a végén elég volt, hogy kicsússzon kezünkből a győzelem. Azt gondolom, a győri csapat semmiben nem nőtt fölénk, viszont három ponttal többet dobott, ehhez pedig gratulálok nekik.erőfeszítéssel a számuk növekedni fog, mi mindent megteszünk a pályán, hogy így legyen.

Papp Klaudia (UNI Győr – MÉLY ÚT):: Végig hittünk a győzelembe, a szünetben is elhangzott, hogy nem szabad feladni. A védekezésre nagy hangsúlyt fektettünk a második félidőben, végül ez vezetett a győzelemhez, aminek nagyon örülünk.

Pusztai Petra (Aluinvent DVTK): Nyerhető meccs volt, végig vezettünk, de a legvégén párat hibáztunk, kettőt ráadásul én, amit nagyon sajnálok, mert ez a két pontunkba került. Elkeseredésre nincs ok, menni kell tovább, csinálni a dolgunkat.

TFSE-MTK – Sopron Basket 65-87 (20-14, 17-28, 16-28, 12-17)

Beszámoló, statisztika ITT

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, ugyanakkor sohasem lehetünk elégedettek. Tisztességgel felkészültünk a Sopron csapatából és a lányok is mindent megtettek. Külön öröm számomra, hogy az összes játékosom pályára tudott ma lépni, továbbá majdnem mindenki pontot is szerzett. A lehető legjobb sorsolást kaptuk, ugyanis a tavalyi két legjobb csapattal már játszhattunk. Törekszünk továbbra is az alázatosságra, ennek szellemében szeretnénk szombaton begyűjteni a második győzelmünket is.

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Elsősorban szeretnék gratulálni a TFSE-nek, hiszen kemény, bátor, szervezett kosárlabdát játszottak. Saját játékunk terén a védekezésben láttam a legfőbb problémát az egész mérkőzés során. Dekoncentráltan kezdtünk, ami párosulva a TFSE jó játékával ezt a szoros félidei eredményt okozta. A második félidőre összekovácsolódott a csapatom, amit az eredmény is tükröz. A jövőben törekedni fogunk a jobb és hatékonyabb mérkőzéskezdetre.

Alisia Jenkins (TFSE-MTK): A Sopron csapata egy nagyon magasan jegyzett alakulat, akik a legmasszívabb játékerőt képviselik jelenleg Magyarországon. Büszke vagyok a csapatomra, de nem állíthatom azt, hogy a legjobb játékunkat láthatták a nézők, tudunk ennél mi többet is. És igyekszünk a jövőben ezt megvalósítani.

Tina Krajisnik (Sopron Basket): Ez egy elég nehéz 40 perc volt. Én is úgy gondolom, hogy az első félidőben dekoncentrált volt a csapat, és összeszedetlen a védelem. A második félidőre feltüzeltük magunkat és sikerült megvalósítani az elképzeléseinket.

VBW CEKK Cegléd – ZTE NKK 65-77 (25-20, 14-19, 17-18, 9-20)

Beszámoló, statisztika ITT

Gabriel Carrasco (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): Két részre bontható a mérkőzés. Az első, ami a negyedik negyed közepéig tartott, kiegyenlített játékkal. A hajrában azonban 4 tiszta dobást is engedtünk az ellenfélnek, akik ráadásul ma nagyon jó százalékkal dobták a triplákat, és innen már nem tudtunk visszakapaszkodni.

Molnár József (vezetőedző, ZTE NKK): Az első negyedben sok pontot engedtünk az ellenfelünknek. A második negyed elejétől rendeztük a védekezést, utána már egy egál meccs volt a végéig, és a negyedik negyedben még egyet tudtunk emelni a védekezés intenzitásán, ami annyi energiát adott, hogy a támadásainkat sokkal jobb százalékkal fejeztük be, végre volt türelmünk végig játszani a támadásainkat.

Kristina Higgins (VBW CEKK Cegléd): Keményen küzdöttünk, próbálunk mérkőzésről mérkőzésre jobban játszani. A negyedik negyed vége sajnos nem sikerült, de bízunk benne, hogy a következő meccsen már 40 percig tart majd, ami ma csak a zárónegyed közepéig sikerült.

Horti Dóra (ZTE NKK): Gratulálok a Ceglédnek, mert egy ideig úgy állt, hogy ők fogják megnyerni a meccset, nagyon jól kezdtek és ismét hátrányba kerültünk, ahogy az előző meccseken is. Ahogy folyt a meccs, egyre jobban összeállt a csapat, csak most már úgy kéne kezdeni, hogy az elejétől jól játszik a csapat, nem pedig valahogy megnyerni.

Atomerőmű KSC Szekszárd – PEAC-Pécs 85-63 (19-16, 27-13, 20-18, 19-16)

Beszámoló, statisztika ITT

Zseljko Djokics (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Az első félidőben szinte tökéletesen játszottunk, a bajnokság ebben a szakaszában persze. Nagyon készültünk Conwrightra, aki végülis nem lépett pályára; ettől hirtelen változtatnunk kellett. a magasembereim remekül játszott – ilyen teljesítmény mellett lehet meccseket játszani. Fiataljaink, Vincze Niki és Miklós Melinda is nagyon jó teljesítménnyel rukkolt elő.

Meszlényi Róbert (vezetőedző, PEAC-Pécs): Az irányítónk sérülése miatt azt gondolom ez a vereség belefért most. Végre láttam a tüzet, de sajnos egy ilyen kaliberű külföldi játékost nem tudunk pótolni, bár Szabó Fanni szépen megoldotta a feladatait. Amit tudtunk, kihoztunk ebből a mérkőzésből.

Marie Ruzickova (Atomerőmű KSC Szekszárd):: A szekszárdi gázrobbanás miatt kicsit kizökkentem a meccsritmusból, hiszen a szomszédomban történt a baleset. Nagyon büszke vagyok a társaimra, hiszen hétről-hétre keményen dolgozunk a sikerért.

Szabó Fanni (PEAC-Pécs): Nagyon kemény meccs volt, ráadaásul az sem segített, hogy az utolsó pillanatban az irányítónk megsérült, ezért teljesen meg kellett változtani csapatunk szerkezetét. Sokat kell még dolgoznunk, hiszen a következő meccsünk sem ígérkezik könnyűnek.

PINKK-Pécsi 424 – ELTE-BEAC Újbuda 59-82 (15-19, 15-24, 11-20, 18-19)

Beszámoló, statisztika ITT

Marossy Gergely (vezetőedző, PINKK-Pécsi 424): Nem erre készültünk, de nem tehetünk mást, megyünk tovább a megkezdett úton, szombaton már a TFSE jön hozzánk, sokkal harcosabb csapat lép akkor pályára.

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE-BEAC Újbuda): Ha ilyen messzire eljöttünk, jobb győzelemmel hazautazni, de az az érzésem, ennek a napnak elég sokára lesz vége.

Vári Zita (PINKK-Pécsi 424): Gratulálok ellenfelünknek, sajnos a mai napon nem tudtuk velük felvenni a versenyt. Mind védekezésben, mind támadásban több hibánk kijött, igyekszünk majd ezeken javítani, a következő mérkőzésre úgy felállni, hogy jobban teljesítsünk.

Szabó Dóra (ELTE-BEAC Újbuda): Nagyon örülök, hogy sikerült nyernünk. Készültünk rá, ugyan voltak hibák, de sikerült győzelemmel befejeznünk a mérkőzést.

Hirdetés