Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szerdai Európa Kupa mérkőzések után:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Szerdán az Európa Kupában két mérkőzésen szurkolhattunk magyar csapatnak. A PEAC közel volt a bravúrhoz Törökországban, de végül hosszabbítás után 74-71-es vereséget szenvedett a Nesibe Aydin-tól és búcsúzott a sorozattól. A DVTK számára szintén véget értek a nemzetközi küzdelmek az idei évadra. Brnóban nagyot hajrázott a DVTK, de végül 76-69-re alulmaradt a Zabiny Brno gárdájával szemben. Edzői értékelések a klubok honlapjainak a segítségével.

Zabiny Brno – DVTK 76-69 (16-14, 19-14, 27-11, 14-30)

Beszámoló ITT

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK): “Gratulálok a Brnonak, megérdemelten jutottak tovább. Fegyelmezettebben, kevesebb hullámvölggyel a játékukban nyerték meg a párharcot.”

Nesibe Aydin – NKA Universitas PEAC 74-71 (22-22, 14-19, 18-18, 11-9, 9-3)

Beszámoló ITT

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): “Gratulálok a Nesibe Aydinnak a győzelemhez és a továbbjutáshoz. Ma olyan fantasztikusat produkáltunk, annyira jól játszottak a lányok, hogy nagyon nehéz ilyenkor mit mondani. Megint egy labdás meccs volt, ahogy Pécsett, nálunk volt a labda a végén, nagyon elfáradtak a lányok, a sérülések mellett betegekkel is tele vagyunk. Sajnálom, hogy nem sikerült a továbbjutás, ott volt a kezünkben a lehetőség, de azt mondtam csapatomnak is az öltözőben, hogy ha ezt a teljesítményt tudjuk tartani, sok mindenre elég lehet a magyar bajnokságban. Ugyanilyen koncentráltan, összeszedetten kell kosárlabdáznunk, és óriási szívvel játszanunk a továbbiakban.”

Hirdetés