Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szerdai Európa Kupa mérkőzések után:

:

Hirdetés

Szerdán három találkozón követhettünk magyar csapatokat az Európa Kupában. Nyilatkozatcsokor.

UNI Győr – MÉLY-ÚT – Elazig Il Ozel Idare 77-65 (23-17, 17-26, 20-8, 17-14)

Beszámoló ITT

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI-Győr – MÉLY-ÚT): Jól kezdtük a mérkőzést, a második negyedben kicsit belealudtunk a meccsbe, de a fejmosás a szünetben hatott. Keményen védekeztünk, ez hozta magával a jó támadójátékot is. Fontos volt győzni, mert így versenyben maradtunk, ez is volt a célunk.

Aziz Akkaya (vezetőedző, Elazig Il Ozel Idare): Az első félidőben jól támadtunk, a másodikban már kevésbé. Sok dobásunk kimaradt, ezt pedig büntette a jó győri csapat.

Dombai Réka (UNI-Győr – MÉLY-ÚT): Kemény, fizikális mérkőzés volt, melyet a szünet utáni jó védekezésünkkel nyertünk meg. Fontos siker volt ez számunkra, nagyon nagy szükségünk volt erre a két pontra.

DVTK – Ludovika-FCSM Csata 69-49 (13-12, 17-12, 24-13, 15-12)

Beszámoló ITT

Földi Attila (vezetőedző, DVTK): Az elején pontatlanul játszottunk, mert a nagy várakozás miatt hamar el akartuk dönteni a találkozót, de a Csata azért ennél sokkal jobb csapat. A győzelmünk kulcsa az volt, hogy nálunk játszik az ország két legjobb védekező játékosa, Aho Nina és Kányási Veronika.

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): Maximálisan megérdemelt a Diósgyőr győzelme. Gyengén játszottunk, védekezésben puhák voltunk, támadásban szenvedtünk, semmi sem sikerült nekünk. Mivel háromnaponta játsszuk a meccseket, várható volt, hogy a sok jó mérkőzés után jön a hullámvölgy is. Az alapemberek jó teljesítménye elmaradt, hasznos lesz a szünet, remélem, hogy Zele Dorina vissza tud majd térni, mert nagyon hiányzik a rotációból

Neve David Ramla – NKA Universitas PEAC 66-56 (23-20, 14-20, 12-13, 17-3)

Beszámoló ITT

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): Gratulálok a Ramlának! Nekünk ez volt hét nap alatt a harmadik kőkemény mérkőzésünk, amit a 36. percig bírtunk. Ma hoztunk egy extra védekezést, viszont támadásban a második félidőben megtaláltuk a helyzeteket ugyan, de nem találtunk be. Sok volt nekünk, hogy Sarok Nikit is elveszítettük sérülés miatt, a két amerikai játékosunk kipontozódott a 35. percre. Az első félidőben nagyon szépen játszottunk, viszont a negyedik negyedre kijött a mentális fáradtság, védekezésben vitte a lányokat a szívük, a lábuk, de sajnos a kéz ma nem volt meg, amit nagyon sajnálok. Megmaradt az esélyünk a továbbjutásra. Szeretném megköszönni a lányoknak az eddigi munkát, hál’ Istennek most nagyon jól jön a kis pihenő. Lejátszottunk tizenhárom meccset, amiből tízet megnyertünk, ha előre felajánlotta volna valaki ezt, biztosan aláírjuk. Most egy kicsit fújunk, a válogatottaknak sok sikert kívánok a nemzeti csapataikban, november 20-án pedig folytatódik klubszinten minden.

Hirdetés