Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szerdai mérkőzések után:

:

Hirdetés

Szerdán három mérkőzést rendeztek a hazai élvonalban. Nyilatkozatcsokor a hunbasket.hu segítségével.

Aluinvent DVTK – TFSE-MTK 87-79 (26-16, 20-28, 21-17, 20-18)

Statisztika ITT

Földi Attila (vezetőedző, Aluinvent DVTK): A hullámvölgyek most is előjöttek a játékunkban, ha okosabban játszunk, már az első félidőben bebiztosíthattuk volna a győzelmet.Védekezésben leginkább Bernáth Réka hárompontosainál hibáztunk. Támadásban összességében nem teljesítettünk rosszul, ráadásul Keyona 30 szerzett pontja mellett ki kell emelni a védekezését is Alisia Jenkins-en. A csapatmunka egységességén kívül Pusztai Petra visszatérése volt kiemelendő, aki mutatta mennyire hiányozhat a teljesítménye, illetve Tóth Franka játékát is fontos kiemelni, mert óriási energiát hozott a játékunkba a beszállásaikor.

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): Büszke vagyok a csapatomra, gratulálok nekik. Sok gondunk volt, a legutóbbi meccsünkhöz képest jobb teljesítményt akartunk nyújtani és az eredményen túl emelt fővel akartunk lejönni a pályáról, ami szerintem sikerült is.

Keyona Hayes (Aluinvent DVTK): Sok hullámzás volt a játékunkban, de végig egységesek voltunk

Nevena Markovic (TFSE-MTK): Kemény meccs volt, mindkét csapat nagyot küzdött. Sajnos, mert elkövettünk néhány hibát, nem tudtunk nyerni, viszont bizonyítottuk, hogy versenyben tudunk lenni erősnek számított csapatok ellen is.

PINKK-Pécsi 424 – ELTE BEAC Újbuda 93-95 (10-12, 20-22, 24-23, 27-24, 12-14)

Statisztika ITT

Vanja Miljkovic (vezetőedző, PINKK-Pécsi 424): Gratulálok a BEAC-nak. Elégedettek lehetünk a fejlődéssel, amit a hosszú szünet után mutatunk, közel voltunk a győzelemhez, ahogy Cegléden is. Nem vagyok azonban elégedett ma néhány játékosom teljesítményével. Nem lehet úgy hazai pályán meccset nyerni egy hasonló erősségű csapat ellen, ha ők kontrollálják a lepattanó harcot. Hullámzó volt a meccs, talán a végén az ellenfélnek nagyobb szerencséje is volt. Dolgozunk tovább, jövő héten újabb fontos mérkőzésünk következik.

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE-BEAC Újbuda): A győzelem, az győzelem! Nagyon késő van már, korábbra rendeltük a vacsoránkat, de azt hiszem, most a hideg pizza is nagyon jól fog esni.

Leslie Vorpahl (PINKK-Pécsi 424): Nagyon szomorúak vagyunk, hogy nem sikerült nyernünk, nagyon akartuk a győzelmet, tudtuk, hogy nyerhetünk, most is így gondoljuk, fogunk még egymással játszani. Gratulálok nekik. Mindkét csapat 90 pont felett volt, nagy energiával játszott mindkét együttes. A végén több szerzett labdájuk és lepattanójuk volt. Jól játszottak, nekünk tovább kell dolgoznunk.

Janae Smith (ELTE-BEAC Újbuda): Szoros mérkőzés volt az elejétől a végéig. Igazi csapatként játszottunk, ez eredményezte a sikerünket.

Vasas Akadémia – Sopron Basket 71-100 (17-27, 20-27, 11-28, 23-18)

Statisztika ITT

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): Azt gondolom, nem lehetünk csalódottak, hiszen közel két hónapot hagyott ki a csapatunk. Természetesen egy vereség után sem lehetünk boldogok, azonban a mérkőzés során sok jó megmozdulásunk volt, ráadásul mindezt Magyarország legjobb csapata ellen nyújtottuk. Ennek a mérkőzésnek a legfőbb célja az volt, hogy újra lendületet gyűjtsünk és visszarázódjunk a bajnokságba. Három nap múlva rendkívül fontos meccset fogunk játszani, szeretném, hogy addigra ismét formába lendüljünk.

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Túl sok pontot kaptunk a mai mérkőzésen, különösen a második és negyedik negyedben játszott jól ellenfelünk. Egy-egyből és gyorsindításból is sok kosarat kaptunk, ez rontotta számunkra a játék képet, de összességében gratulálok a csapatomnak. Sok olyan játékos kapott lehetőséget ezen a találkozón, akik eddig kevesebb időt töltöttek a pályán, hellyel-közzel éltek is a lehetőséggel.

Tóth Orsolya (Vasas Akadémia): Függetlenül attól, hogy Európa egyik legjobb csapata ellen játszottunk, a száz kapott pont úgy vélem nagyon sok. Védekezésben és lepattanózásban sokat kell még fejlődnünk, ilyen hosszú kihagyást követően azonban azt gondolom, nem teljesítettünk rosszul.

Gabby Williams (Sopron Basket): Lépésről lépésre építkezünk, így a mai győzelem egy újabb bizonyíték arra, hogy jó úton haladunk. Több fronton kell helyt állnunk, ami mindig nagy kihívás. Bízom benne, hogy sikerrel fogjuk venni az előttünk álló akadályokat.

Fotó: Vasas Akadémia

Hirdetés