Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szerdai negyeddöntő mérkőzések után:

:

Fotó: Márkus Boróka / Sopron Basket

Hirdetés

Szerdán három negyeddöntő mérkőzést rendeztek a hazai élvonalban. A kosarsport.hu segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy miként értékeltek a főszereplők.

Sopron Basket – TFSE-MTK 95-34 (22-7, 24-12, 32-9, 17-6)

Beszámoló ITT

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): A mai meccsen is az elsőtől az utolsó másodpercig koncentráltan, jó energiával játszott a csapat. Örülök, hogy védekezésben és támadásban is megvalósítottuk, amit szerettünk volna, mindenki, aki pályára lépett, jól teljesített. Szombaton ugyanezt a játék képet várom a csapattól.

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): A mi szempontunkból értékelhetetlen volt a mérkőzés, ilyen amikor egy Euroliga F4 csapattal játszol. Próbáltunk minimális ellenállást nyújtani, de nem sok közünk volt a mai meccshez. Gratulálok a Sopronnak, kívánom, hogy szerezzék meg az Euroliga címet!

Nevena Jovanovic (Sopron Basket): Elkezdődött a rájátszás, ezért dolgoztunk egész évben. Nagy lett a számszerű különbség, de leginkább annak örülök, hogy kevés pontot kaptunk, ez volt a cél. Fókuszban kell maradnunk a folytatásra is!

Dúl Panka (TFSE-MTK): Gratulálok a Sopronnak, nem nagyon hagytak minket érvényesülni. Próbáltunk jó periódusokat hozni a mérkőzésen, de ez a mai napon nem sikerült. Nem mondhatom, hogy nem tettünk meg mindent, próbálunk építkezni a hibáinkból, amiket ma elkövettünk. Készülünk a következő mérkőzésre, igyekszünk mindenből tanulni.

DVTK – UNI Győr MÉLY-ÚT 75-63 (18-28, 19-9, 18-18, 20-8) 

Beszámoló ITT

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK): Ritmustalanul, tompán és a szabad labdákért nem vetődve kezdtük el a mai találkozót. Majdnem annyi pontot kaptunk az első negyedben, mint Győrben az első félidőben. A Győr extrán játszotta azt a kosárlabdát, amit ilyen szituációban játszania kellett. Onnantól kezdve, hogy a lepattanókért és a bárki számára elérhető szabad labdákért jobban küzdöttünk, valamint meg tudtuk dobni azokat a könnyű kosarakat, amik átlendítettek minket a holtpontokon, főleg az utolsó negyed tekintetében, azt gondolom, megérdemelt volt a győzelmünk. Gratulálok a Győrnek és gratulálok a saját csapatomnak is.

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI Győr MÉLY-ÚT): Nagyon jól kezdtünk. Tudtuk, ha hiányzik egy meghatározó játékos, az néha jól is elsülhet, hisz ilyenkor átveszik más játékosok a hiányzó feladatát. Ekkor fegyelmezetten és koncentráltan játszottunk. Aztán a szezonbeli örökös hibánkba estünk, nem tudott a végéig kitartani a fegyelmezettségünk és a magabiztosságunk. Engedtük, hogy a DVTK visszajöjjön a mérkőzésbe és a negyedik negyedben extázisba kerüljenek. Azt érzem, a végére fizikálisan elfáradtunk, és a pluszok az ellenfél oldaláról érkeztek a végén. Személy szerint én és szerintem a csapat is nagyon csalódottak vagyunk, mert nem ezt terveztük.

Kiss Angelika (DVTK): Nagyon-nagyon fizikális mérkőzést játszottunk. Ez már a harmadik mérkőzésünk rövid időn belül a Győrrel, megtapasztaltuk már, hogy milyen is ellenük játszani. Nem kezdtük jól a mérkőzést, nagyon sok hibával játszottunk. Azonban a második félidőre kezdtük megtalálni a ritmusunkat, jöttek azok a kosarak és taktikai elemek, amiket megbeszéltünk. Nagyon büszke vagyok a csapatra, megyünk és dolgozunk tovább.

Dubei Debóra (UNI Győr MÉLY-ÚT): Azt kell mondjam, sokkal jobban kezdtük a mérkőzést, mint a Diósgyőr, véleményem szerint az első félidőben domináltunk. Aztán jött a második félidő, nagyon sok eladott labdánk volt és pontatlanok voltunk. Támadásban és a negyedik negyedben védekezésben is sok hiba csúszott be. Volt három-négy olyan kosár, ami a földbe döngölt minket és nem tudtunk utána felállni. El is fáradtunk a végére, hisz egy játékossal kevesebben voltunk a mai napon. A szíve mindenkinek a helyén volt, nem játszottunk rosszul, de gratulálok a Diósgyőrnek.

Ludovika-FCSM Csata – NKA Universitas PEAC 58-84 (15-21, 12-20, 15-28, 16-15)

Beszámoló ITT

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): Gratulálok ellenfelünknek, és nem feltétlenül ezért a mérkőzésért, hanem az egész szezonjukért. Hazai és nemzetközi szinten is kiváló szezont futottak és nagyon megérdemelték a négy közé jutást. A mérkőzésről nem szeretnék beszélni, ugyanis egyetlen dologgal voltam elfoglalva a nap folyamán: hogyan tudjuk megszerezni Toman Dóri játékengedélyét a meccs elejéig. Három játékosunkról tudtuk, hogy nem fog játszani, ketten pedig kipontozódtak, azaz ha Dóri nem játszik, az komoly gondokat okozott volna. Ráadásul sietnie kellett, ugyanis délután még rangadót játszott a Vasas U16-osai ellen. Egy gyors étkezés után jött át az A-csoportos mérkőzésére, ahol nagyon bátran és jól kosárlabdázott. Ezért megérte a mai nap. Mostantól várjuk a Szekszárd-Vasas párharc vesztesét, és szeretnénk felkészülni, felgyógyulni a következő körre. A szezon eleji célok teljesítéséhez a következő párharcot kell megnyerni. Sok sikert a PEAC-nak a négy között.

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): Gratulálok a lányoknak és a szurkolóinknak is. Itt derült ki a helyszínen, hogy a Csata két meghatározó játékosa nem tud játszani, amivel sokkal hosszabb lett a csapatunk. Tudtuk, hogy ha sokáig nyomás alatt tartjuk őket, akkor előbb-utóbb el fognak fáradni. A lányok megvalósították, amit megbeszéltünk. A zóna ellen akadozott a gépezet, de a Csatának nem volt más választása, mint a zóna, így jó kis harc lett belőle főleg a második negyedben. Örülök a továbbjutásnak; a négy közé jutással teljesítettük a minimális célkitűzést. Szeretnénk érmet nyerni. Ahol Toman Dórik így mutatkoznak be, ott nincs nagy baj az utánpótlással. Büszke lehet magára a Csata, és arra, amiről szól a klubjuk. A következő egymás elleni mérkőzésünkön már rá is készülnünk kell.

Toman Dóra (Ludovika-FCSM Csata): Nagyon örülök, hogy pályára léphettem életem első A-csoportos meccsén, köszönöm a lehetőséget Tursics Krisztiánnak. Próbáltam élni vele. Megtettünk minden tőlünk telhetőt, és aki pályára lépett, az kiadta magából a maximumot. Próbáltuk megállítani a PEAC-ot és minél jobb arcunkat mutatni, de ez most így sikerült. Készülünk a következő meccsre, ahol remélhetőleg meglesz a győzelem is.

Szücs Réka (NKA Universitas PEAC): A hazai nagy különbségű győzelem ellenére erre a mérkőzésre is felkészültünk, mert tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk. A Csata nem állt fel teljes kerettel, ennek ellenére próbáltunk végig hajtatni védekezésben és támadásban is, bármekkora volt a különbség. A zóna ellen nem volt könnyű játszani, de a lepattanóknak köszönhetően úgy gondolom, hogy ezt is megoldottuk.

Hirdetés