Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szerdai nemzetközi mérkőzések után:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Szerdán két Euroliga és három Európa Kupa mérkőzésen követhettünk magyar csapatokat. A klubok honlapjai segítségével gyűjtöttük csokorba a találkozókat követő nyilatkozatokat.

EUROLIGA

Fenerbahce – Sopron Basket 73-47 (22-11, 12-7, 19-15, 20-14)

Beszámoló ITT

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Gratulálok ellenfelünknek, megérdemelt győzelmet aratott! Az egész mérkőzés során energikusan játszottak, keményen védekeztek, semmi esélyt nem engedélyeztek számunkra, hogy rátaláljunk a ritmusunkra, mellyel vissza tudtunk volna jönni a mérkőzésbe. Egyúttal ez egy jó jelzés is volt számunkra, hogy miken kell még sokat dolgoznunk ehhez a minőségi szinthez. Ezt fogjuk tenni, ez a mi utunk, a szorgos, kemény munka! Biztos vagyok benne, hogy már a következő mérkőzés sokkal jobban fog sikerülni, és visszatalálunk a ritmusunkhoz.

Fegyverneky Zsófia (Sopron Basket): Nem játszottunk ma jól, és már a kezdetektől hiányzott a megfelelő energia. Különösen a mérkőzés első felében nem tudtuk védekezésben megállítani ellenfelünket, mely a támadásainkra is kihatással volt. Az egész mérkőzés során nem tudtuk megvalósítani az elképzeléseinket. Biztos vagyok benne, hogy vissza tudunk térni arra az útra, amin jártunk, és jobb teljesítményt nyújtunk a következő találkozókon.

MBA Moszkva – Atomerőmű KSC Szekszárd 65-62 (13-17, 14-15, 22-12, 16-18)

Beszámoló ITT

Djokics Zseljko (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Hajszálon múlt, hogy megszerezzük első Euroliga-győzelmünket. A második negyed végén rontottuk el a meccset, amikor volt esélyünk nagyobb különbséggel is elhúzni, de nem tettük. Sajnálom, hogy nem nyertünk.

EURÓPA KUPA

Orman Gençlik – DVTK 81-73 (19-19, 21-18, 13-20, 28-16)ú

Beszámoló ITT

Földi Attila (vezetőedző, DVTK): Hullámzóan játszottunk, a mérkőzés nagyobb részében koncentráltan és jól. De felfoghatatlan mi történik a végjátékokban, már-már megnyert meccseket veszítünk el több pontos különbséggel.

Sepsi-SIC – UNI Győr MÉLY-ÚT 70-65 (21-13, 14-18, 19-16, 16-18)

Beszámoló ITT

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI Győr MÉLY-ÚT): Úgy érzem, javuló játékot mutattunk, sokkal harcosabbak voltunk, helyenként jobban védekeztünk, támadásban is akadtak jó periódusaink. Viszont kikaptunk, mert megint buta hibákat követtünk el. Küzdöttünk, küzdöttünk, de a végén lett egy nagy semmi. Az apró dolgokra kell nagyobb hangsúlyt fektetni, mert huszonegy labdát nem lehet eladni, a kizárásokra is jobban kell figyelni, és nem szabad siettetni sem bizonyos helyzeteket.

Sabina Oroszová (UNI Győr MÉLY-ÚT): Nyerhető mérkőzés volt, sok ziccert hagytunk ki, ezeket be kell dobni. Látszik, hogy jól dolgozunk, csak a győzelem hiányzik, ez pedig nagyon kellett volna.

NKA Universitas PEAC – Nesibe Aydin 78-66 (24-16, 11-20, 21-19, 22-11)

Beszámoló ITT

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): Gratulálok a csapatnak és gratulálok a közönségnek! Szuper volt, ahogy éltették a lányokat – főleg a második félidőben, nyolcpontos hátránynál jött jól a buzdításuk. Általában a játékosokat, a csapatot szoktuk kiemelni egy-egy meccs után, de most hadd köszönjem meg a fizikoterápiás stáb áldozatos munkáját, akik rendkívül sokat hozzátettek ehhez a győzelemhez.

Szücs Réka (NKA Universitas PEAC): Akadtak hullámvölgyeink a mérkőzésen, de végig csapatként játszottunk. Időnként nem találtuk a megoldást sem védekezésben, sem támadásban, úgyhogy nagyon örülök a győzelemnek, főleg, hogy viszonylag nagyobb különbséggel tudtunk nyerni.

Ahmet Gülen (vezetőedző, Nesibe Aydin): Tisztában voltunk azzal, hogy a Pécs 40 percen keresztül kemény tempót diktál, megküzdenek minden labdáért, és ma mi nem tudtunk tartani velük a lépést. Változatos, jó mérkőzés volt, mindkét csapatnak voltak jó periódusai, igazi közönségszórakoztató meccs kerekedett ki belőle.

Hirdetés