Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szerdai nemzetközi mérkőzések után:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Szerdán egy Euroliga és két Európa Kupa mérkőzésen követhettünk magyar csapatokat. A klubok honlapjai segítségével gyűjtöttük csokorba a találkozókat követő nyilatkozatokat.

EUROLIGA

Atomerőmű KSC Szekszárd – TTT Riga 65-68 (20-17, 18-15, 14-14, 13-22)

Beszámoló ITT

Djokics Zseljko (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Jobban kellett volna csapatként játszani. Nyerni szerettünk volna, ezért kevesebbet is rotáltam, ez utólag talán hiba volt, mert az utolsó negyedet nagyon elveszítettük, akkor már nem volt meg a kellő energiánk.

Martins Gulbis (vezetőedző, TTT Riga): Az első negyedben nagyon gyengén játszottunk, tudtam, hogy többre vagyunk képesek. Szünet után ezt be is bizonyították a játékosaim. Annak különösen örülök, hogy láttam a csapat karakterét, ez vezetett végül a sikerhez.

Fotó: Krizsán Csaba / FIBA.Basketball

EURÓPA KUPA

UNI Győr MÉLY-ÚT – Sepsi-SIC 73-69 (26-19, 18-20, 19-18, 10-12)

Beszámoló ITT

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI Győr MÉLY-ÚT): Szerettünk volna szépen befejezni a csoportküzdelmet. Ez úgy sikerült, hogy taktikusan, fegyelmezetten játszott a csapat. Úgy tűnik, most már lassan, biztosan megyünk ki a gödörből.

Zoran Mikes (vezetőedző, Sepsi-SIC): Összességében a csoportszerepléssel elégedett vagyok. Most is jól játszottunk, jól küzdöttünk, a végjátékban volt egy-két buta hiba, ami a vereségünkhöz vezetett. Múlt héten fontos meccset nyertünk, vannak hiányzóink, sérültjeink, az utazásunk sem volt zökkenőmentes, busszal kellett jönnünk, ennek ellenére volt jó a teljesítményünk.

Shay Colley (UNI Győr MÉLY-ÚT): Nagyon örülünk a győzelemnek. Mindenképpen nyerni szerettünk volna, csapatként küzdöttünk, ennek köszönhetően tudtunk nyerni.

Brianna Ashaki Fraser (Sepsi-SIC): Kicsit szomorú vagyok, hogy kikaptunk. Nagyon fizikális mérkőzés volt, az döntött, hogy mi hibáztunk többet.

Fotó: FIBA.Basketball

Nesibe Aydin – NKA Universitas PEAC 96-62 (30-18, 22-10, 22-16, 22-18)

Beszámoló ITT

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): Gratulálok az Aydinnak, nem hagytak kétséget afelől, hogy ki fogja nyerni a mérkőzést. Sajnos az elmúlt két napunkból kiindulva ez benne volt ebben a mérkőzésben, fáradtak, fásultak voltak a lányok. Ez már zsinórban a hetedik nemzetközi kupás csapat elleni meccsünk volt, hamar elfáradunk fejben, így nehéz szakmáról beszélni. Frissebbek voltak, fantasztikusan dobtak, mindig lemaradtunk a dobásoknál, mostantól el kell kezdenünk jobban koncentrálni, hogy meg tudjuk nyerni a két bajnoki mérkőzést.

Hirdetés