Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szerdai nemzetközi mérkőzések után



:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Szerdán három nemzetközi mérkőzésen szurkolhattunk magyar csapatoknak. Az Euroligában az Atomerőmű KSC Szekszárd, míg az Európa Kupában az NKA Universitas PEAC és a DVTK lépett pályára. Nézzük, hogy a főszereplők miként értékeltek.

Lattes Montpellier – Atomerőmű KSC Szekszárd 82-57 (19-15, 25-13, 13-7, 25-22)

Beszámoló ITT

Djokics Zseljko (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Elismerésem a Montpellier-nek, nem volt könnyű a hangulatos csarnokában játszani. Fáradtak vagyunk, remélem, hogy Studer Ágnes és Goree Cyesha nem sérült meg. Sok labdát adtunk el, de nehéz dolgunk is volt, mert gyakorlatilag edzés nélkül mentünk neki ennek a mérkőzésnek.

DVTK – Zabinyn Brno 57-61 (15-16, 14-17, 20-18, 8-10)

Beszámoló ITT

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK): Az első félidőben nem akadt olyan játékosunk, aki jó teljesítményt nyújtott volna. Védekezésben kapartunk, de támadásainkba sok hiba csúszott. Ez elbizonytalanította a csapatot. Nem tudom elképzelni, hogy még egyszer ilyen gyengén kosárlabdázzunk. Ez a négy pontos vereség elég lehet a továbbjutáshoz, de ehhez sokkal koncentráltabb játék kell.

NKA Universitas PEAC – Nesibe Aydin 68-71 (12-23, 20-18, 13-6, 23-24)

Beszámoló ITT

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): A második félidőért meg kell dicsérnem a lányokat. Egy ilyen kaliberű csapat ellen nem sokan jöttek volna így vissza, hogy győzelmi esélyünk is legyen. Ismét megmutattuk a győztes karakterünket, annak ellenére is, hogy vesztesként vonultunk le egy egylabdás meccs végén. Az első félidőben puhábbak voltunk, rengeteg támadó lepattanót engedtünk nekik. A második félidőben agresszívebben jöttünk ki és a lányok a szívükkel játszottak, úgy is, hogy elveszítettük Chelsea-t és fault problémáink is voltak. Ki kell emelnem a fantasztikus közönségünket, ők nagyon kellettek, hogy a lányok ne veszítsék el a hitüket és folyamatosan az járjon a fejükben, hogyan tudunk ma nyerni.

Kiss Virág (NKA Universitas PEAC): Rosszul kezdtük a mérkőzést, és ez mostanában sajnos jellemző ránk. Abból tudunk építkezni, hogy valahogy mindig sikerül kikászálódnunk ezekből a gödrökből. A győzelem most végül nem jött össze, és emiatt nyilván csalódottak vagyunk, de nem adjuk fel a visszavágót, úgy megyünk oda, hogy megpróbálunk nyerni négy ponttal. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, de most másképp fogunk odamenni és megpróbálunk mindent megtenni, hogy nyerjünk.

Hirdetés