Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a Szlovákia elleni siker után:

:

Hirdetés

A magyar válogatott remek játékkal 14 ponttal legyőzte Szlovákiát Sopronban a 2021-es női kosárlabda Európa-bajnokság selejtezőjében. Nézzük, hogy a játékosok miként értékelték a találkozót.

Székely Norbert szövetségi kapitány nyilatkozatát már idéztük, de a találkozót közvetítő M4 Sporttal több játékos is megosztotta gondolatait. Ezekből szemezgetünk.

“Jól éreztem magam a pályán, de szerintem mindenki, aki ma lehetőséget kapott.” – így kezdte értékelését Kiss Virág, aki három triplát szerzett. “A holland meccs után most nagyon felszabadultan tudtunk játszani. Kellettek ezek a kinti dobások, mert Amszterdamban szinte semmi nem ment be, de inkább a felszabadultság volt a kulcsa ennek a mérkőzésnek.” – tette hozzá a szekszárdiak centere, majd így folytatta:

“Idegesen kezdtük a mérkőzést, mert valamilyen szinten nagyon nagy nyomás volt rajtunk. Ahogy belelendültünk a játékba, az volt, ami egyre jobban felszabadított minket.  Sokkal nyugodtabban fogunk készülni a következő két mérkőzésre ezek után. Bármi megtörténhet, mert egy év múlva lesz a következő tétmeccsünk.” – összegzett Kiss, akihez Határ Bernadett is hasonló gondolatokkal csatlakozott.

“Az elején még bennünk volt az az érzés, hogy ezt a mérkőzést meg kell nyernünk, hiszen Hollandiában nagy hibát követtünk el. Aztán rájöttünk arra, hogy a mi játékunkat kell játszanunk. Meg tudtunk nyugodni és így utána már jól tudtunk játszani.” – mondta a Sopron Basket centere. A 20 pontig jutó Határ Bernadett szerint a védekezés adta az alapot.

“Mindenki más csapatból jön, más filozófia alapján védekezik. Kevés volt az időnk arra, hogy ezt össze tudjuk rakni. Úgy gondolom, hogy nagyon sokat fejlődött ez alatt a pár nap alatt a csapatvédekezés az előző meccshez képest.” – összegzett Határ Bernadett.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Studer Ágnes a harmadik negyed elején beütötte negyedik hibáját, így hosszabb időre le kellett ülnie a kispadra. Onnan is azonban hasonló energiákat mozgósítva biztatta társait.

“Próbáltam keményen védekezni, de sajnos ma lefújták ezeket faultoknak. A kispadon is megpróbáltam tartani azt a habitust, amit a lányok is vittek a pályán. Tudtam, ha bejövök, akkor nekem is szükségem lesz ugyanarra a lendületre. Igyekeztem mindenkit biztatni a pálya széléről. Voltak hibák, de a múltkori meccshez képest sokat javultunk.” – fogalmazott a szekszárdi irányító, aki a negyedik negyedben visszaérkezve két fontos találattal vette ki a részét a nagy arányú sikerből.

“Amikor látjuk, hogy megy a csapat, gyorsindítások vannak és jönnek a triplák, mondhatjuk, hogy megőrült nálunk a kispad. Igazi csapatmunkát láthattunk, azok is részesei voltak, akik most nem játszottak. Minden egyes kosárnak mindenki úgy örült, mintha saját maga dobta volna. Amikor visszajöttem, akkor éppen felzárkóztak a szlovákok, de amit a lányok önbizalmat adtak, az rám is átragadt és örülök, hogy bementek a dobásaim.” – értékelt Studer Ágnes.

Határ Bernadett után a 17 pontos Zele Dorina lett a második legeredményesebb a csapatból. “Nem csak ez kellett, hanem az egész csapatra szükség volt, hogy jöjjön ez az eredmény. Igazából védekezési feladatot kaptam. Az, hogy támadásban is jöttek a dolgok, ennek csak örülök.” – jelentette ki az Aluinvent DVTK játékosa, aki kiváló összhangot mutatott Studer Ágnessel.

“Mi játszottunk három szezont együtt. Szerintem ez is benne van. Jól lát a pályán és én igyekszem őt figyelni.” –  jelentette ki a riporteri felvetésre, mielőtt a jövőről is beszélt volna: “Ez a hollandiai meccs nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. El kell felejteni, meg kell nyerni a további mérkőzéseket és még lehet esélyünk.”

Hirdetés