Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szombati alsóházi mérkőzések után:

:

Hirdetés

Az alsóházi rájátszás 4. fordulójában két találkozót rendeztek szombaton. Nyilatkozatcsokor a hunbasket.hu segítségével.

ZTE Női Kosárlabda Klub – VBW CEKK Cegléd 74-78 (15-20, 17-24, 21-21, 21-13)

Statisztika ITT

Ambrus Péter (vezetőedző, ZTE NKK): A motíváviónk továbbra is az, hogy megszerezzük az első győzelmünket. Ehhez egyre közelebb vagyunk. Megvolt a lehetőségünk ezen a mérkőzésen is, de még meg kell tanulnunk élni a kínálkozó alkalommal. A mérkőzés elején kellett volna nagyobb motívációval belemenni a küzdelembe és nem alakult volna ki ilyen különbség. A második félidőben most jobban játszottunk és meg is nyertük, ami nem volt eddig jellemző ránk. Van még két mérkőzés, azon leszünk, hogy legalább az egyiket megnyerjük.

Konstantinos Keramidas (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): Három célt tűztünk ki magunk elé a szezonkezdetkor. Először is jussunk tovább a nemzetközi kupában, jussunk be a Magyar Kupa negyeddöntőjébe, valamint érjünk el playoffot érő helyezést. Ez utóbbi sajnos nem sikerült. Az előző fordulóban biztosítottuk a playoutban elérhető legjobb pozíciónkat, a kilencedik helyet. Csalódottak vagyunk, mert a nyolc közé kellett volna kerülnünk, de az utolsó találkozón kicsúszott a kezünk közül a rájátszás. Próbáltam motiválni erre az összecsapásra a lányokat, le a kalappal előttük, mert hozták a győzelmet.

Szabó Petra (ZTE NKK): Az elején rosszul kezdtünk, ami rányomta a bélyegét a mérkőzésre. Aztán sikerült visszajönnünk, labdánk is volt az egyenlítésre, de igazából a rutintalanságunk miatt nem sikerült fordítanunk.

Gorjanácz Ágnes (VBW CEKK Cegléd): Nagyon nehéz mérkőzés volt. Mivel két légiósunktól a héten megváltunk, teljesen más taktikát kellett alkalmaznunk védekezésben és támadásban is. ennek is köszönhető, hogy ilyen szoros lett az összecsapás.

PINKK-Pécsi 424 – ELTE BEAC Újbuda 78-99 (17-29, 19-19, 19-32, 23-19)

Statisztika ITT

Vanja Miljkovic (vezetőedző, PINKK-Pécsi 424): Olyat még nem láttam, hogy egy csapat hetvenhat százalékosan dobja a hármasokat, most ezt is megtapasztaltam az ellenfél által, igaz, ehhez mi is kellettünk. A lepattanókban és a büntetőkben jobbnak bizonyultunk, hogy valami jót is mondjak magunkról.

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE BEAC Újbuda): Ha egy csapat jobban dobja a hármasokat, mint a büntetőket, akkor el kell gondolkodni. Magamra veszem a kritikát. A távoli dobásoknak viszont több nagy előnyük van, az egyik, hogy minden ilyen kísérlet remekül látszik, semmi sem takarhatja a mozdulatot. Ilyen jól szombaton tizenöt órai kezdéssel még soha nem dobtuk a triplákat – igaz, nem is szoktunk ilyen időpontban kezdeni, ezek szerint van ebben fantázia.
(Forrás: Nemzeti Sport/ nso.hu)

Fotó: Jóna István / ZTE NKK

Hirdetés