Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szombati bajnoki mérkőzések után:

:

Hirdetés

Szombaton három mérkőzést rendeztek a hazai élvonalban. Részletes összefoglalónk ITT olvasható. Nyilatkozatcsokor a hunbasket.hu segítségével.

Aluinvent DVTK – Sopron Basket 66-73 (19-20, 13-18, 17-16, 17-19)

Statisztika ITT

Földi Attila (vezetőedző, Aluinvent DVTK): Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez, de azt gondolom, a mi csapatunknak is jár a gratuláció ezért a hozzáállásért, ezért a harcért. Az egyik kulcsjátékjosunk, Keyona Hayes nélkül álltunk ma ki, és nélküle is remekül játszottunk, ez a teljesítmény önmagáért beszél. Büszke vagyok a csapatra, ahogy minden diósgyőri szurkoló is az lehet, hiszen ezek a lányok hétről hétre nagyszerű teljesítményt nyújtanak.

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Dekoncentráltan és fáradtan játszottunk ma, számos ebből fakadó hibát vétettünk. Abszolút nem voltunk élesek, de nyilván nem fogom felmenteni a csapatomat csak azért, mert kemény időszak áll mögöttünk, és mert hosszú utazás után érkeztünk ide. Szeretném megdicsérni a DVTK-t is, mert nagyon jól játszottak a mai napon. Szépen zárták a trapézt, amivel sok kinti dobásra kényszerítettek minket, mi viszont nem produkáltunk jó dobószázalékot

Kányási Veronika (Aluinvent DVTK): Gratulálok a Sopronnak, úgy gondolom jó mérkőzést játszottunk. Jól felkészültünk, hiszen egy héten belül már a második meccsen találkoztunk velük. Büszke vagyok a csapatra, 35 percen keresztül egálban voltunk, majd miután a Sopron ellépett tőlünk azután is vissza tudtunk jönni a meccsbe.

Gabby Williams (Sopron Basket): Sok dolgot át kell beszélnünk és javítanunk otthon, a mentális hibákat leginkább. Viszont a nehezen kivívott győzelmek fontosak.

Uni Győr MÉLY-ÚT – Vasas Akadémia 98-70 (28-17, 23-13, 23-19, 24-21)

Statisztika ITT

Iványi Dalma (vezetőedző, Uni Győr MÉLY-ÚT): Gratulálok a csapatnak, mert nagyon szépen játszottunk és nemcsak a győzelemnek örülök, hanem a mutatott játéknak is. A rendelkezésre állók jól pótolták a hiányzóinkat. A kupakiesés után sikerült a bajnokságra összpontosítani, sebességben és tudatosságban visszaköszöntek a gyakoroltak, fiataljaink pedig jó ritmusú mérkőzésen éltek a lehetőséggel.

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): A győri az egyik legjobban támadó csapat, a mi védekezésünk pedig ezt nem tudta megakadályozni, és a jól dobó hazai játékosok éltek is az előttük adódó lehetőségekkel. Úgy gondolom, mi jobban megéreztük a hiányzóinkat, támadásban pedig már csak nagyobb különbségnél mertek fiataljaink bátrabban játszani.

Dubei Debóra (Uni Győr MÉLY-ÚT): A Magyar Kupa után szerettem volna jobb teljesítménnyel segíteni a csapatot. Maximális koncentrációval kezdtem a találkozót, ami be is jött. Az irányítónk hiánya miatt kicsit be kellett segíteni azon a poszton, ezért ma többet szerepeltem a labdával, illetve középen.

Bach Boglárka (Vasas Akadémia): Sokkal több dologgal lehetünk elégedetlenek, mint elégedettek. Az, hogy egyénileg volt egy-egy kiugró teljesítmény, nem mérvadó, mert azok mínusz húsznál jöttek, amikor már mondhatni, mindegy volt. Rossz fókusszal érkeztünk, nem tartottuk be védekezésben a megbeszélteket és rengeteg könnyű hárompontost, gyors indítást és palánk alatti ziccert ajándékoztunk az ellenfélnek.

Atomerőmű KSC Szekszárd – ELTE BEAC Újbuda 99-70 (31-20, 16-17, 32-15, 20-18)

Statisztika ITT

Zeljko Djokic (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Sokat dolgozunk a védekezésünkön, de ezúttal is gyengén teljesítettünk, főleg az első félidőben. Nem szerettem volna húsz percnél többet senkinek sem adni, sokat rotáltam, de nem volt egyszerű olyan ötöst feltenni a pályára, mely mindig ütőképes lett volna. Gratulálok csapatomnak az alapszakaszban nyújtott teljesítményéért, remélem, a rájátszásban lesz olyan alkalom, amikor teljes kerettel tudunk majd kiállni.

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE BEAC Újbuda): Azt szokták mondani, hogy nem az a legény aki a pofont adja, hanem aki állja – csak arról nem volt szó, hogy ennyiszer kell állni, hogy valami sikerüljön. A bukások szükségesek a sikerhez, és én nagyon remélem, hogy ennyi bukás után most mér elérkeznek ezek a sikerek. Úgy érzem, a potenciál megvan a csapatban, persze nem ilyen erős csapatok ellen fogunk érvényesülni; még van egy fordulónk az alapszakaszból, most arra készülünk, hogy idén is szerezzünk egy bravúrgyőzelmet

Zele Dorina (Atomerőmű KSC Szekszárd): Gratulálok a csapatnak, örülök a fontos győzelemnek, és természetesen az alapszakasz harmadik helyének is. Sajnos még mindig hullámzó a teljesítményünk, szeretném, ha a gyenge periódusaink végre eltűnnének a játékból.

Mérész Beatrix (ELTE BEAC Újbuda): Úgy gondolom, semmi dinamika nem volt a játékunkban, a védekezésben nem voltunk elég agresszívak. Hiányoztak a labdaszerzések, a nem sikerült meggátolni a támadásaikat, és támadásban sem voltunk elég gyorsak ahhoz, hogy eredményesen játsszuk a saját játékunkat.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés