Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szombati bajnoki mérkőzések után:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Szombaton három mérkőzést rendeztek a hazai élvonalban. A kosarsport.hu segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy a főszereplők miként értékeltek.

Sopron Basket – VBW CEKK Cegléd 92-56 (27-16, 21-8, 19-12, 25-20)

Beszámoló ITT

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Elégedett vagyok a csapat teljesítményével! Az volt a kérés, hogy mind energia, mind koncentráltság terén magasabb szinten legyünk, mint az elmúlt mérkőzésen. Megtiszteltük ellenfelünket, komolyan felkészülve jöttek ki és játszottak a lányok. Jó ritmusban telt a mérkőzés! Köszönjük a Cegléd dicsérő szavait, nekik is minden jó kívánok a folytatáshoz! Mostantól minden idegszálunkkal a keddi mérkőzésre fókuszálunk, mindent kiadva fogunk belemenni a Kurszk elleni mérkőzésbe!

Hegedűs Péter (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): Gratulálok a Sopron csapatának! A játék minden elemében felülmúltak minket. Soha nem egyszerű Sopronba jönni játszani, ráadásul most a szerdai vereségük után még veszélyesebbek voltak. Nagyon szép kosárlabdát játszanak, jót tesz a magyar kosárlabdázásnak, hogy van egy ilyen csapata! Ezáltal a többi klub, és a játékosok is fejlődni tudnak. Megpróbáltunk mindent megtenni, de azt gondolom idén nem a Sopronnal kell felvennünk a harcot. Voltak biztató jelek és olyan dolgok is, amik előtt értetlenül állok. Sokadik alkalom hogy ezeket az egyszerűbb feladatokat nem tudjuk megcsinálni. Jól fog jönni a szünet, kicsit frissíteni és folytatni a munkát. Bízom benne, hogy pontosabb játékkal tudjuk majd folytatni a szezont.

Shey Peddy (Sopron Basket): A mérkőzés számomra jó lehetőséget adott, hogy egy ellenféllel szemben gyakoroljam a játékainkat. Fontos volt, hogy úgy jöjjünk ki, hogy jól érezzük magunkat a pályán és egyúttal jó mérkőzést játszunk. Mindez működött, tudtunk dolgozni mindazon, amit edzésen gyakoroltunk, és ez volt ma a lényeg.

Lauren Manis (VBW CEKK Cegléd): Kemény mérkőzés volt, melyen megpróbáltuk a legjobbunkat adni, de a Sopron nagyon erős. A hibákat igyekszünk kijavítani és megerősödve folytatni!

Vasas Akadémia – PINKK Pécsi 424 76-51 (15-10, 14-12, 30-11, 17-18)

Beszámoló ITT

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): Számítottam arra, hogy döcögős lesz a kezdés, hiszen nagy téttel bírt számunkra a mai találkozó. Nagyon vágytunk a győzelemre, ráadásul hazai pályán játszottunk. Talán pont ezek miatt hagytunk ki több könnyű dobást az elején, aminek köszönhetően még nagyobb zavar keletkezett a fejünkben. Félidőben tartottunk egy rövid megbeszélést, mondtam a lányoknak, hogy minden rendben van csak a befejezésekre kellene jobban odafigyelni, hiszen a helyzetek megvannak. Ennek megfelelően jöttünk ki a pályára, a gyors futás pedig rögtön meghozta az önbizalmat. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megszerezni az első győzelmünket, kicsit sajnálom hogy pont most jön a szünet, de ezen az úton kell tovább haladnunk.

Vanja Miljkovic (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): Jobban kezdtük ellenfelünknél a mérkőzést, 9-2-es előnynél azonban öt büntetőt is kihagytunk. Tizenháromra nőtt ez a szám a meccs végéig ami rengeteg és találkozót is eldönthet bizonyos esetekben. A héten nem úgy edzettünk, ahogy kellett volna, megmutatkozott, hogy ha nem dolgozunk keményen minden nap, nem fogunk sikereket elérni. Határozottan nem voltunk itt fejben és ezt nagyon sajnálom, hiszen a jó kezdés sokkal többet prognosztizált.

Pusztai Petra (Vasas Akadémia): Végre beért a munkák gyümölcse, nagyon sokat dolgoztunk ezért a győzelemért. Csapatként megtettünk mindent, nagyon nagyot küzdöttünk, rettentően boldog vagyok.

Denia Davis Stewart (PINKK Pécsi 424): Egész jól kezdtünk, ezt a lendületet kellett volna valahogy tovább vinni a folytatásban. Nagyon akartuk ezt a győzelmet, végig ez járt a fejemben a találkozó során, de sajnos nem sikerült behúzni a győzelmet.

TFSE-MTK – UNI Győr MÉLY-ÚT 65-75 (15-13, 18-24, 10-18, 22-20)

Beszámoló ITT

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): Gratulálok a Győrnek! Olyan csapat szeretnénk lenni, akitől mindig fél az ellenfél. A kulcs momentumokban még vannak kisebb hibák, ezeket szeretnénk mielőbb kijavítani. Ki szeretném emelni Dúl Pankát, aki részleges bokaszalag szakadással is vállalta a játékot, sőt jócskán kivette a részét a munkából. Nem adjuk fel, megyünk tovább!

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI Győr MÉLY-ÚT): Nagyon fontos mérkőzés volt ez a számunkra. Szoros az üldöző mezőny, mondhatni aranyat ér ez a győzelem. Fordulatos izgalmas összecsapás volt, hajtott küzdött a TFSE-MTK, benne volt a pakliban, hogy megfordítják a meccset. Végre sikerült összeraknunk a védekezésünket, hiszen 65 ponton tartottuk az ellenfelet. Gratulálok a TFSE-nek!

Ja’Tavia Tapley (TFSE-MTK): Megnyertük az első negyedet és a félidőben is úgy éreztem, hogy nyerhető lesz a találkozó. Amikor 16 ponttal elmentek a vendégek, sikerült kétszer is felzárkóznunk, de sajnos a döntő szituációkban hibáztunk, így elúszott a mérkőzés.

Török Ágnes (UNI Győr MÉLY-ÚT): Nagyon küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl, mindig nehéz itt játszani. Nehéz időszak van mögöttünk, mindenképp szerettük volna megnyerni ezt a találkozót. Jó mérkőzés volt, igyekszünk az utolsó válogatott szünet előtti találkozót is behúzni.

 

 

 

Hirdetés