Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szombati bajnoki mérkőzések után:

:

Hirdetés

Szombaton négy mérkőzést rendeztek a hazai élvonalban. Nézzük, hogy a főszereplők miként látták a történéseket.

ZTE Női Kosárlabda Klub – Aluinvent DVTK 72-84 (22-22, 12-29, 23-19, 15-14)

Molnár József (vezetőedző, ZTE NKK): Végre jól kezdtük a mérkőzést és egy teljesen kiegyenlített első negyedet produkáltunk. A második negyedben azt hiszem nagyon meg voltunk elégedve magunkkal és azt hittük, hogy végig egy ilyen szoros mérkőzést játszhatunk, amit majd az utolsó két percben eldöntünk. Nem így alakult. Elkezdtük nem védekezni, egyénieskedni és a támadásokban sem volt ritmusunk. Nagyon sok indításgólt kaptunk ez a negyed, gyakorlatilag megpecsételte a sorsunkat. A harmadik és a negyedik negyedet megnyertük, igaz sokra nem mentünk vele. Annyit viszont bebizonyítottunk, hogy tudunk küzdeni, hajtani és védekezni, jó támadásokat vezetni. Azt kell megtanulnunk, hogy három negyeden keresztül ez kevés és ezt négy negyeden keresztül kell produkálnunk, főleg egy DVTK szintű csapat ellen

Cziczás László (vezetőedző, Aluinvent DVTK): Nagyon fontos volt ez a győzelem számunkra, hiszen nem sok csapat tud majd itt nyernie szezon során. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mert mindenki, aki beszállt a játékba, nagyon komoly teljesítményt tudott hozzátenni. Több lábon álltunk és kritikus helyzetekben bárki előre tudott lépni főszereplővé, legyen az kezdő, vagy cserejátékos. Úgy gondolom, hogy megérdemelten sikerült győznünk Zalaegerszegen.

Keyona Hayes (ZTE NKK): Jól kezdtük a meccset, de a második negyedben egy kicsit lelassultunk és ellenfelünk ellépett tőlünk. A második félidőben vissza tudtunk jönni, de nagy volt a különbség. Úgy érzem ismét léptünk előre egy szintet, mivel jól tudtunk kezdeni és a második félidőben is jól játszottunk. Csak a második negyed hiányzott, amin javítanunk kell, és teljes lehet a játékunk.

Medgyessy Dóra (Aluinvent DVTK):Kicsit nehezen kezdtük a mérkőzést, viszont robbantottunk a második negyedben, ahol végül sikerült eldöntenünk a meccset. Ott változtattunk a védekezésünk agresszivitásán és volt egy-két könnyű kosarunk és ez döntőnek bizonyult.

Fotó: kosarsport.hu

Atomerőmű KSC Szekszárd – PINKK-Pécsi 424 95-61 (28-18, 25-18, 17-11, 25-14)

Djokics Zseljko (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Ami ma nagyon tetszett, hogy mindenki aki pályára lépett, hozzá tudott tenni valami pozitivat a játékunkhoz.Így kell igazi csapatmunkában kosárlabdázni. Nehéz úgy játszani, hogy nem komplett a csapat, de ma ez is sikerült, szép ghyőzelem lett a vége. Az is célunk volt, hogy egy kicsit levegyük a lányok válláról azt a nyomást, ami az Európa-Kupa meccsünkön végig érezhető volt. Ezt is sikerült megoldani.

Marossy Gergely (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): Ezúton szeretnék Gereben Líviának mielőbbi teljes gyógyulást és visszatérést kívánni! Gratulálok a Szekszárd győzelméhez – büszke vagyok a csapatomra, ez egy reális eredmény a két csapat között.

Studer Ágnes Atomerőmű KSC Szekszárd): A hétközi Európa-Kupa meccsen eléggé magunk alatt játszottunk, ezért jól jött a mai alkalom, hogy összeszedjük magunkat. Úgy érzem sikerült előrelépni, bár védekezésben van még mit tenni – jövő héten a Sopron és németek ellen ennél sokkal több kell. Annak azéért örülök, hogy sokan gyártottak ma pontokat, hogy Erica is végre jól játszott, és sikerült egy kicsit úgymond gyakoroljunk.

Tenyér Zsófia (PINKK Pécsi 424): Tudtuk, hogy az idei szezon eddig legnehezebb meccse vár ránk, ezért az volt a cél, hogy tisztesen helyt álljunk – ez az első félidőben még úgy-ahogy sikerült, de a második félidőben elfogyott a koncentráció, sok eladott labdánk volt, így nem sikerült elkerülni a nagyarányú vereséget. Le a kalappal, mind a magyar, mind a légiós játékosainknak, szerintem amit lehetett, megtettük.

Vasas Akadémia – PEAC-Pécs 69-67 (17-14, 16-23, 14-16, 22-14)

Földi Attila (vezetőedző, Vasas Akadémia): Egész mérkőzésen hullámzó volt a teljesítményünk, volt pár jó és rossz szakaszunk is. Félidőben az öltözőben mondtam a lányoknak, hogy sokkal energikusabban kell játszanunk. Ez kezdődött el a harmadik negyedben, ott is hibáztunk néhányat, azonban pörögtünk, hajtottunk. A sok kihagyott büntetővel a saját dolgunkat nehezítettük meg, azonban a végén szerencsére sikerült győznünk.

Meszlényi Róbert (vezetőedző, PEAC-Pécs): Félidőre sikerült kialakítanunk egy olyan előnyt, amit meg kellett volna tartanunk. Sajnos ez nem sikerült, és a Vasas feljött egálra. Mi nem tudtuk értékesíteni az utolsó helyzetünket, ellenfelünknek ez sikerült. Kellett volna nekünk ez a győzelem nagyon, hogy el tudjunk indulni egy úton, úgy tűnik azonban nem vagyunk még azon a szinten, hogy megérdemeljük a győzelmet.

Brianna Fraser (Vasas Akadémia): Agresszívan kezdtük a mérkőzést, és bár volt egy pár hullámvölgyünk, mindig tudtuk fokozni a tempót, amivel végül értékes győzelmet arattunk. Félidőben összeszedtük magunkat, nem nyugodtunk bele az eredménybe, és visszajöttünk. Nagyon örülök ennek a győzelemnek.

Cierra Nichole Bravard (PEAC-Pécs): Nehéz helyzetben vagyunk, sok változáson megy keresztül a csapat, aminek az ilyen fontos pillanatokban érezzük a súlyát. Ellenfelünk hatékonyabb volt ma nálunk, ők voltak a jobbak.

NKE-FCSM Csata – ELTE BEAC Újbuda 79-72 (20-20, 22-13, 20-12, 17-27)

Tursics Krisztián (vezetőedző, NKE-FCSM Csata): Szerettem volna azokat a játékosokat is pályára küldeni, akik az előző meccsenek nem, vagy csak kevesebb lehetőséget kaptak. Ezek a játékosok pozitív visszajelzést küldtek nekem, hiszen jól szálltak be a mérkőzésbe. Nem tetszett, hogy ismét elbuktuk a lepattanó párharcot. Akárki tartózkodik épp a pályán, a negyedik negyedben kapott 27 pont elfogadhatatlan. Ugyan a BEAC ekkor extrán dobott, de ez nem mentség a rossz védekezésünkre.

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE BEAC Újbuda): Az esélytelenek nyugalmával érkeztünk ide, és nem is borítottuk a papírformát. Nagyon szeretném egyszer egy Tippmix gyilkos mérkőzésen sok ember örömét elrontani.

Horváth Bernadett (NKE-FCSM Csata): Kicsit fáradtan kezdtük a mérkőzést, de fokozatosan sikerült belerázódnunk. Örülök, hogy az egész csapat lehetőséget kapott és mindenki pályára léphetett.

Mérész Beatrix (ELTE BEAC Újbuda): Büszke vagyok magunkra, az egész meccsen odatettük magunkat és a küzdős-hajtós játékunkat játszottuk. Volt egy rosszabb periódusunk, amiből ki tudtunk lábalni. Jó az út, amin haladunk.

 

Hirdetés