Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szombati bajnoki mérkőzések után:

:

Fotó: Makó Éva / MTK

Hirdetés

Szombaton három mérkőzést rendeztek a hazai élvonalban. A hunbasket.hu segítségével gyűjtöttük csokorba a főszereplők nyilatkozatait.

ELTE BEAC Újbuda – Vasas Akadémia 56-62 (17-18, 17-12, 14-17, 8-15)

Beszámoló ITT

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE BEAC Újbuda): Ez egy ilyen játék, csak egy nyerhet, nincs döntetlen. Küzdésben, dinamikában ez egy európai színvonalú meccs volt, más kérdés, hogy nem azok a játékosok játszották, akik az Euroligában játszanak. Mint a Hegylakóban, csak egy maradhat, ezek ma nem mi voltunk, de még leszünk, sőt, már voltunk is, többször is. Nem sikerült pozitívba fordítani a mérleget kilenc forduló után, de így tudunk magunk elé új célokat kitűzni. Eddig parádésan teljesítettünk, úgyhogy kár lenne számon kérni a lányokon idén bármit is, és akkor is szeretjük őket, ha épp nem sikerül nyerni.

Milos Pavlovics (vezetőedző, Vasas Akadémia): Védekezésben mindent megcsináltunk, amit szerettünk volna, támadásban viszont nagyjából az első tíz percben meg akartuk nyerni a meccset. Egyértelműen a védekezésünkkel nyertük meg a meccset, le tudtuk védeni a BEAC kulcsembereit, tízzel több lepattanót szedtünk, ami ettől a fiatal csapattól mindenképpen nagy teljesítmény. Csapatsiker volt, amire mindenképpen büszkék lehetünk. Most, hogy győztünk, nem tűnik kifogásnak, ha elmondom, hogy Dia folyamatosan küzd a bokájával, Dorka a térdével, Sara most tér vissza sérülés után. A lányok mindent kitettek a pályára, voltunk fent és voltunk lent, remélem, a végén, amikor innen felállunk és felmegyünk, még mindig mi leszünk a győztesek.

Czank Tímea (ELTE BEAC Újbuda): Nem mentek a dobások, mindent megtettünk, hogy nyerjünk, de ez ma így sikerült. Tragédia nincs, vannak előttünk bőven olyan meccsek, amiket meg lehet nyerni. Kitettük a szívünket-lelkünket, ma ennyi sikerült, már a következő meccsre koncentrálunk.

Papp Dia (Vasas Akadémia): A BEAC jól felkészült belőlünk, a meccs elején meg is fogtak bennünket, de örülök, hogy a második félidőre sikerült kezelnünk a nyomást és sikerült kontrollálni a játékot. A BEAC többször is átvette a vezetést, de a végjátékban sikerült győznünk. Gratulálok a csapatomnak és a BEAC-nak is, nagyon jó formát mutatnak ebben a szezonban.

Sopron Basket – PINKK Pécsi 424 92-41 (18-10, 25-9, 22-13, 27-9)

Beszámoló ITT

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Összességében az energiával, odaadással, akarattal nem volt probléma. Azt láttam minden játékoson, hogy odafigyel arra, mi a feladata. Ugyanakkor voltak enerváltabb periódusaink. Védekezésben a besegítések, kizárások terén, támadásban pedig olyan időszakok, amikor nem olvastuk a védők mozgását, és hiányzott a kreativitás is. Ezekről a hibákról már beszéltünk és elkezdtünk velük foglalkozni. Telhetetlen nem akarok lenni, összességében tetszett a mérkőzés. A PINKK játékán érezhető volt a korábbiakhoz képest keményebb, koncentráltabb védekezés, a gyengébb periódusainkban ezért sem tudtunk könnyen helyzetbe kerülni. A célok eléréséhez minden jót kívánok a PINKK csapatának!

Bekk Zsanett (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): Gratulálok a Sopronnak! Túl nagy meglepetés nem történt. Nálunk a csapatnál nagy változások voltak a héten, és más edzésritmusban is dolgoztunk, mint szoktunk. A fáradtság ki is jött, védekezésben azonban sokkal keményebben dolgoztunk, mint korábban. Ha ezen az úton haladunk tovább, akkor sokkal sikeresebbek tudunk majd lenni.

Jelena Brooks (Sopron Basket): Nagyszerű mérkőzést játszottunk. Mindent megtettünk, amit vezetőedzőnk kért. Törökország után voltak dolgok, amin kellett dolgoznunk és fontos volt, hogy komfortosan érezzük magunkat. Ez sikerült, büszke vagyok a csapatra, hogy 40 percen keresztül mentünk előre.

Denia Davis Stewart (PINKK Pécsi 424): Nagyszerű csapat a Sopron, melyet megmutattak ma is. Nekünk keményen dolgoznunk kell tovább több téren, és fejlődni mind egyénileg, mind csapatszinten.

TFSE-MTK – BKG-PRIMA Szigetszentmiklós 83-69 (26-16, 17-28, 26-8, 14-17)

Beszámoló ITT

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): Először is gratulálok mindkét csapatnak, és természetesen a szurkolóknak is, hiszen kiváló hangulatot teremtettek. Az első félidőben új dolgokat próbáltunk, ezek kicsit néha döcögősen mentek, de dicséret illeti a csapatot, nagyon fegyelmezettek voltak. Öröm volt ma is a pálya szélén állni, igazi csapatkosárlabdát játszottunk. Még egyszer gratulálok a BKG-nak nagyon jó, hogy itt vannak az első osztályban. Úgy gondolom haladnunk kell tovább, a 3/3 már megvan, a 4/4 a cél. Megyünk tovább, meccsről-meccsre koncentrálunk!

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): Gratulálok a TF-nek. Tragikusan kezdtük a mérkőzést, 14 ponttal vezetett a TF rövid idő alatt. Próbáltuk visszavenni a vezetést, volt is egy jó futásunk és visszavettük a vezetést. Nagyon sok olyan hibát vétettünk, ami bosszantó volt. A TF zónája sem lepett meg minket, külön készültünk rájuk. Összességében nagyon csalódott vagyok, igyekszünk a következő hazai meccsünkön javítani!

Ja’Tavia Tapley (TFSE-MTK): Nagyon jól játszottunk az 1. és a 3. negyedben, ezek során nagyon jól is védekeztünk. Külön öröm volt, hogy ültek a kinti dobásaink, ki tudtuk zárni az ellenfelet, működött a zónánk és mindenki élni tudott a lehetőséggel. Összességében valódi csapatgyőzelmet láthattak a kilátogatók!

Angyal Barbara (BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): Nagyon büszke vagyok a csapatomra! Volt egy gödör amiből ki tudtunk jönni, de aztán a másodikból már nem. Ezt nagyon sajnálom és reméltem, hogy tudunk egy szoros mérkőzést játszani, de ez nem jött össze.

 

 

 

Hirdetés