Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szombati bajnoki mérkőzések után:

:

Fotó: Vasas Akadémia

Hirdetés

Szombaton két mérkőzést rendeztek a bajnokság 10. fordulójában. Nézzük, hogy a főszereplők miként értékeltek.

Vasas Akadémia – TFSE-MTK 66-69 (14-25, 13-17, 19-11, 20-16)

Beszámoló ITT

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): Bárcsak második félidőtől láttam volna a mai találkozót. Nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogyan terveztük, rengeteg gyermeteg hibák vétettünk. Lepattanózásban túl előzékenyek voltunk és 34 büntetőt engedünk ellenfelünknek. Szerencsére nem értékesítette jó százalékkal az ellenfél, de mi se, így nehezen tudtunk zárkózni. Talán nagy volt a nyomás, hiszen a Magyar Kupa is elérhetővé vált számunkra, illetve a jó szériának sem szerettünk volna véget vetni. Sajnos néhány egyéni teljesítményt illetően is csalódott vagyok, de hogy jó dolgokat is mondjak, Dúl Terka a mai mérkőzésen megmutatta, hogy értékes tagja lehet a csapatnak a jövőben akkor is, ha nyomás alatt vagyunk. Továbbra is hinnünk kell magunkban, vannak hiányzó és sérüléssel küzdő játékosaink, de a küzdeni akarást a legtöbb játékoson mai is láttam. Volt néhány kivétel, ezen el kell gondolkoznunk.

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): Számítottunk arra, hogy lesznek hullámvölgyek ezen a találkozón és tudtuk, hogy brutálisan nehéz dolgunk lesz, hiszen a Vasas lélektanilag a legerősebb csapat a ligában. Nagyon nagy dicséret illeti őket is és a szurkolótábort is, hiszen fantasztikus hangulatot teremtettek, de még jobban dicsérném az én csapatomat, mert nagyon sok meló volt ebben a győzelemben. Helyén volt a szívünk és kimondhatatlanul boldog vagyok azért, hogy egy ilyen parázs mérkőzésen a legfiatalabb játékosunk vezére tudott lenni csapatának. Örülök, hogy harmadszor is ott tudunk lenni a Magyar Kupa nyolcasdöntőjében. Van még egy fontos feladatunk a következő mérkőzésen, ezt tudják a lányok is, dolgozunk tovább azon, hogy a kitűzött öt meccses győzelmi sorozat meg tudjon valósulni.

Sara Heljic (vezetőedző, Vasas Akadémia): Először is gratulálni szeretnék az ellenfélnek a győzelemhez. Úgy gondolom, nem sikerült kihozni magunkból a maximumot a mérkőzés elején, azonban sikerült megtalálnunk a megfelelő játékot a TF ellen és megérdemeltük volna a győzelmet. Előre kell szegeznünk a tekintetünk, látjuk hogy tudunk még fejlődni, főleg a dobószázalékon kell javítanunk.

Baa Dominika (TFSE-MTK): Nagyon örülök a győzelemnek, amit egész héten gyakoroltunk, azt meg tudtuk valósítani ma a pályán. Helyén volt a védekezésünk és akkor is ott tudtunk lenni fejben, amikor az ellenfél nyomás alá helyezett minket. Gratulálok a csapatomnak.

Forrás: hunbasket.hu

PINKK Pécsi 424 – Atomerőmű KSC Szekszárd 53-92 (17-35, 14-23, 11-17, 11-17)

Beszámoló ITT

Debreceni Eszter (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): Tudtuk, hogy a Szekszárd a bajnoki mezőny egyik legjobb csapata, éppen ezért tőlünk is keményebb hozzáállást vártam volna. Apró kitűzött céljaink közül párat sikerült megvalósítanunk. Remélem a sok munka majd egyszer kamatozik is.

Djokics Zseljko (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Szenzációsan kezdtük a meccset, jelentős előnyre tettünk szert. Mi már magasabb intenzitással szoktunk játszani, ezúttal is feltűntek az Euroligába illő megmozdulások. Nálunk nemcsak a jövő emberei, hanem a jelen egyéniségei is a pályán voltak.

Forrás: kscszekszard.hu

Fotó: Némedi Péter

Hirdetés