Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szombati bajnoki mérkőzések után:

:

Fotó: Mészáros Mihály/ ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés

Szombaton négy mérkőzést rendeztek az élvonalban. A hunbasket.hu, illetve a klubok hivatalos honlapjainak segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy miként értékeltek a főszereplők.

ELTE-BEAC Újbuda – TFSE-MTK 79-69 (26-19, 19-16, 18-18, 16-16)

Beszámoló ITT

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE-BEAC Újbuda): Nem készültünk erre a mérkőzésre külön, mert az elmúlt két találkozó után úgy éreztem, hogy csak magunkkal kell foglalkoznunk. Buttás Pali bácsit is bevonva a csapat életébe, egészen nagy pálfordulás következett be a héten. Az a baj, hogy nem tudom, mitől játszanak nagyon jól és mitől nagyon rosszul – ha tudnám, nagyon jó edző lennék. Valóban próbáltuk titkolni a meccs tétjét, de nyilván nem ostobák a játékosok, ők is látják a tabellát. De ma tényleg mindenki, egytől egyig, akár a pályán volt, akár a padon, nagyon akarta ezt a győzelmet, és ez az egész heti munkájukon is meglátszott. Soha nem szoktam megdicsérni őket, mert akkor rögtön nem úgy megy, ahogy azt szeretnénk – de most nem tehetem, hogy nem dicsérem meg őket. Úgyhogy most jár nekik a dicséret, azzal a feltéttellel, hogy mostantól már nem is érvényes!

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): Gratulálok a BEAC-nak a győzelemhez és a kupaszerepléshez is. Belülről kicsit úgy éreztem, hogy ha holnapig játszanánk, akkor sem tudnánk győzedelmeskedni. A BEAC igazi csapatjátékot játszott, nekünk viszont védekezésben komoly kihagyásaink voltak, míg támadó oldalon a centereink rengeteget hibáztak. Ami nagy gond volt még, hogy Mérész Beatrixot pedig nem tudtuk megállítani, fantasztikusan játszott ma, neki külön is gratulálok. Megérdemelten lehet a BEAC boldog ma este, szépen dolgoztak, és jár nekik a gratuláció.

Mérész Beatrix (ELTE-BEAC Újbuda): Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert az elmúlt két mérkőzésen, komoly tét mellett nem tudtunk úgy teljesíteni, ahogy szerettünk volna. Bár Bubuék nem beszéltek róla, mindannyian tudtuk, mi a tét, és ezzel együtt is úgy tudtuk kezdeni a mérkőzést, ahogy szerettük volna. Voltak hibáink, de 40 percen át küzdöttünk és hajtottunk egymásért, ez pedig meghozta az eredményt!

Theodoreán Alexandra (TFSE-MTK): Gratulálok a BEAC-nak! Számítottunk rá, hogy megkettőzött akarattal fognak pályára lépni a tét miatt. Sajnálom, hogy nem tudtuk kellőképpen felvenni a harcot velük. Sok hibával játszottunk, ez nem volt kellőképpen ma a helyén. Jó meccs volt, csak kár, hogy a másik irányba dőlt el.

VBW CEKK Cegléd – NKA Universitas PEAC 69-79 (18-14, 22-15, 7-27, 22-23)

Beszámoló ITT

Hegedűs Péter (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): Nem tudom, hogy mi okozza nálunk ezt a mentális gátat. Meg kell tanulnunk mérkőzéseket megnyerni és lezárni. Már több alkalommal megtörtént, hogy a harmadik vagy negyedik negyedben jön egy blokk és ezt az elénk rangsorolt csapatok kihasználják. Az első félidőben jól játszottunk, a mi akaratunk érvényesült, a harmadik negyedtől pedig az ellenfélé. De ezekben a lányokban több van, mint amit most a tabella mutat, ezen kell dolgoznunk, hogy eredményben is látható legyen mindez.

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): Gratulálok a lányoknak. Azt beszéltük meg, hogy kezdjük jól a meccset, ami meg is történt, de utána ziccereket és büntetőket hagytunk ki, ami megbosszulta magát. A második félidőre már az a csapat jött ki, amelyiknek karaktere volt eddig minden mérkőzésen. Az első kört lezártuk 8 győzelemmel, három vereséggel a harmadik helyen, így jó pozícióban várhatjuk a második kört.

Katona Szidónia (VBW CEKK Cegléd): Először is gratulálok a PEAC-nak, hogy megnyerték ezt a brusztolós meccset. Azt érzem, hogy már meccsek óta keményen és jól játszunk három negyeden, vagy néha csak egy félidőn keresztül, aztán utána valami megváltozik. Most is az első félidőért le a kalappal a lányok előtt, a második félidőn pedig dolgoznunk kell folyamatosan.

Tyaunna Marshall (NKA Universitas PEAC): Az első félidőben lassan és gyengén játszottunk. A harmadik harmadban viszont már jól játszottunk, csapatként, és büszke vagyok arra, ahogy ma küzdöttünk a pályán.

UNI Győr MÉLY-ÚT – Ludovika-FCSM Csata 80-72 (18-14, 19-25, 23-20, 20-13)

Beszámoló ITT

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI Győr MÉLY-ÚT): Az első negyedben jó ritmusban játszottunk, a középső két negyedet viszont átaludtuk, dekoncentráltak, türelmetlenek, fegyelmezetlenek voltunk. A negyedik negyedben ritmust tudtunk váltani, és ekkor már türelmesebbek, fegyelmezettebbek voltunk. Nagyon örülők a győzelemnek, mert ezzel a negyedik helyen zártuk a bajnokság első körét, ami a szezon egyes részeiben elérhetetlennek tűnt.

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): Gratulálok a győrieknek, a hiányosságainkat maximálisan kihasználta, a lepattanókkal felőrültek bennünket, emellett volt egy hét perces rövidzárlatunk is. El is fáradtunk, de volt tartásunk a végén, ami pozitív.

Beatrice Mompremier (UNI Győr MÉLY-ÚT): Voltak lassabb periódusaink, de a végére felgyorsítottuk a játékot, és ezzel meg tudtuk nyerni a mérkőzést.

Lelik Réka (Ludovika-FCSM Csata): Csalódottak vagyunk, mert győzni jöttünk ide. Sajnos a győriek világklasszis centerével nem bírtunk, ráadásul a többiek is hozzá tudtak tenni a játékhoz. A kizárásokban és a védekezésben kell elsősorban javulnunk.

PINKK Pécsi 424 – DVTK 43-83 (14-19, 12-26, 8-24, 9-14)

Beszámoló ITT

Edzői értékelés hamarosan!

Hirdetés