Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szombati bajnoki mérkőzések után:

:

Hirdetés

Szombaton három mérkőzést rendeztek az élvonalban. A hunbasket.hu, illetve a klubok hivatalos honlapjainak segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy miként értékeltek a főszereplők.

UNI Győr MÉLY-ÚT – PINKK Pécsi 424 111-71 (30-23, 28-16, 26-17, 27-15)

Beszámoló ITT

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI Győr MÉLY-ÚT): Örülök, hogy a lányok élvezték a játékot, nagy kedvvel kosárlabdáztak. Persze sosem lehet egy edző elégedett, most is van, ami annyira nem tetszett, ezt a játékosok is tudják, de így ünnepek előtt ezt most elengedjük, viszont a jövőben keményen kell dolgozni. Ami fontos, hogy így jó szájízzel tudtuk befejezni az évet. Folytatás januárban.

Bekk Zsanett (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): Tizenöt percig jó meccset tudtunk játszani. Utána a hullámvölgyekből annyira nem tudtunk jól kijönni, emiatt lett nagyobb a különbség a végére. Négy hete dolgozunk együtt, folyamatosan lépkedünk előre, a mostani teljesítmény biztató a riválisok ellen.

Dombai Réka (UNI Győr MÉLY-ÚT): Jó meccs volt, védekezésben annyira nem tudtuk a megbeszélteket teljesíteni, de így is biztosan győztünk. Komolyan vettük a találkozót, örülök, hogy sikerrel tudtuk zárni az esztendőt. Az új évben még több munkával, még eredményesebbek szeretnénk lenni.

Denia Stewart (PINKK Pécsi 424): Hullámzó volt a teljesítményünk, voltak jó dolgaink védekezésben és támadásban is. Tovább kell dolgoznunk, hogy a folytatásban előbbre tudjunk lépni.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Sopron Basket – Vasas Akadémia 77-50 (23-15, 22-20, 16-6, 16-9)

Beszámoló ITT

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron BAsket): Az első félidő játékával nem vagyok elégedett. Sok olyan hibát követtünk el, amiről előzetesen felhívtuk a figyelmet, és rengeteg eladott labdánk volt. 17 eladottal egy szorosabb mérkőzésből nem lehet győztesen kikerülni. Ezen változtatnunk kell! Nyilvánvalóan nehéz helyzet, hogy ilyen gyorsan jönnek a meccsek egymás után, de ha sorozatban jól akarunk teljesíteni hosszú távon, akkor olyan koncentrációval és fókusszal kell lehozni a mérkőzéseket, ahol ennyi eladott labda nem fér bele. Ahogy kijöttünk a második félidőre, azzal már elégedett lehetek. Bő rotációval játszottunk, voltak jó megmozdulások. A következő feladat a Schio, a holnapi nappal már megindítjuk a felkészülést ellenük, hétfőn pedig már utazunk. A bennünk rejlő összes energiát kiadjuk magunkból ellenük. Minden jó kívánunk a Vasasnak, és Boldog Karácsonyt kívánunk mindenkinek!

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): Gratulálok a Sopronnak, nem volt kérdés a győzelme előzetesen sem, miután nagy a minőségi különbség. Elégedett lehetek ugyanakkor, hiszen a legjobbat adtuk, amit csak tudunk! Nem teljes erőbedobással játszott a Sopron, de jó helyzeteket alakítottunk ki, megtettük, amit lehetett. A mai napon a palánk alatt volt a legnagyobb a különbség a Sopron javára. Hajtottuk őket, ahogy csak lehet, és sok eladott labdára kényszerítettük őket, mely nagy siker nekünk. Mindenkinek Boldog Karácsonyt kívánok.

Nevena Jovanovic (Sopron Basket): Gratulálok a Vasasnak, jó mérkőzést játszottak, különösen az első félidőben! Minden győzelem fontos, a csapatra is üszke vagyok. Fókuszban kell maradnunk, kemény meccsünk lesz három nap múlva, ahol a legjobb tudásunkra lesz szükség.

Dúl Terka (Vasas Akadémia): Gratulálok a Sopronnak! Jól kezdtünk, de aztán a második félidőre rosszul jöttünk ki az öltözőből. A harmadik negyedben a Sopron dominálni tudott, elvesztettük az irányítást, így alakult ki a nagyobb különbség a javukra.

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – Atomerőmű KSC Szekszárd 60-89 (15-30, 4-20, 18-21, 23-18)

Beszámoló ITT

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): Gratulálok a Szekszárdnak.Összességében nem vagyok elégedett, mivel ennél mi tudunk jobbak lenni.Puhák, dekoncentráltak voltunk. Nem tudom, hogy mi lehet ennek az oka. Fáradtak is vagyunk, jól fog jönni most a szünet nekünk. Ez nem magyarázat arra, hogy fejben mennyire letudunk ereszteni és mennyire nem foglalkozunk egymással csak magunkkal a pályán. A második félidőben annyi változott, hogy elkezdtünk harcolni, teljesen más mentalitásban mentünk ki és volt is neki eredménye, ami nyilván vigasz most. Nagyon sokat kell fejlődnünk. A Szekszárdnak ezt az Euroligából hozott védekezését emésztenünk kell fejben is. Hosszú út áll előttünk, de ezzel tisztában voltunk.

Zeljko Djokic (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Nagyon szép csarnokban hangulatos meccset játszottunk. Amilyen kemény védekezést kapunk az Euroligában, azt próbáljuk itt a Magyar bajnokságban kamatoztatni. Büszke vagyok a lányokra, mert nagyon koncentráltak. Nem volt sok időnk készülni. Taktikailag uraltuk a mérkőzést és extrán játszottunk az első félidőben. Régóta nem játszottunk ilyen jól. Reálisan nézve több U20 játékosom volt, mint a hazai csapatnak. Örülök, hogy sok játék percet tudtam nekik adni. Nem csak muszájból, hanem mert megérdemlik. Szépen fejlődnek. Van még egy meccsünk, kedden játszunk a Prága ellen, kulcs játékosainkat kicsit pihentetve, hisz az utolsó két hétben csak mérkőzéseket játszunk, nem is edzünk. Fontos, hogy sérülés nélkül tudjuk befejezni az évet.

Benke Sára (BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): Nagyon jó ilyen csapatok ellen játszani, mint a Szekszárd. Gratulálok nekik a mai győzelemhez és az egész évi teljesítményükhöz. Ezekből a mérkőzésekből tudunk nagyon sokat tanulni. Ezek azok az ellenfelek, akik ellen nagyon kijönnek a hibáink. A második félidei teljesítményünknek nagyon örülök. Igazából akkor érkeztünk meg fejben, fókuszban, mentalitásban. Ezt kéne átmenteni a következő évre is és akkor remélhetőleg jobb meccsek várnak ránk.

Miklós Melinda (Atomerőmű KSC Szekszárd): Próbáltuk gyakorolni a figuráinkat, próbáltuk a legtöbbet kihozni magunkból. Az Euroliga miatt nem sikerültek úgy a mérkőzéseink, ahogy terveztük. Ma is próbáltunk önbizalmat gyűjteni egyénileg is és csapat szinten is, hogy megtudjuk valósítani azokat, amiket gyakorlunk edzéseken.

Hirdetés