Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szombati bajnoki mérkőzések után:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Szombaton három mérkőzést rendeztek a bajnokság 17. fordulójában. A kosarsport.hu segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy miként értékeltek a főszereplők.

Sopron Basket – Ludovika-FCSM Csata 83-74 (12-14, 20-20, 22-24, 16-12, 13-4)

Beszámoló ITT

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): A mérkőzés előtt még nem tudtuk, hogy mely játékosokra számíthatunk, így a legrosszabb forgatókönyvre készültünk, ami bekövetkezett. A pályára lépők is sérülésből, betegségből jöttek vissza, akiknek borzasztó kemény feladatuk volt, hogy fájdalmak mentén, alul edzettségi állapotban kellett teljesíteniük. Nagyon értékes győzelmet arattunk! Bízom benne, hogy mentálisan egy nagy lökést ad mindenkinek, játékosnak, csapatnál dolgozóknak, szurkolóknak egyaránt. Keményen edzettünk a héten, eljutottunk a tűréshatárig, melynek jelei is voltak, de koncentráltak tudtunk maradni a hosszabbításban, és ilyen állapotban is jó döntéseket tudtunk hozni. Ahogy eddig is hittünk a munkában, úgy folytatjuk. Rendkívül büszke vagyok a csapatra, emberfeletti tett volt a mai! Tisztelve az ellenfelet, a Csatának ma valóban reális esélye volt a győzelemre, nagyon fel is adták nekünk a leckét. Jól játszottak, küzdöttek, sok sikert kívánok nekik a jövőre nézve, látszódott, hogy komoly ellenfélről van szó. Mi megyünk tovább az úton, melynek a következő állomása Oroszország. Meglátjuk hányan és hogyan tudunk utazni, de ugyanilyen hozzáállással megyünk tovább!

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): Gratulálok a Sopronnak! Ez egy vissza nem térő alkalom volt. Nem sok csapat mondhatja el magáról, hogy győzelmi eséllyel jön Sopronba. Ma úgy állt fel a két csapat, hogy hatalmas sanszunk volt, de nem tudtuk megtörni a gyakorlatilag 6 emberrel játszó ellenfelünket. Nem tudtuk lezárni a mecset a rendes játékidőben. Az, hogy hússzal több büntetőt dobtak, mutatja, hogy puhán kosárlabdázunk. Nem támadjuk a gyűrűt, ezért fel kell keményednünk, ha győzelmi esélyekkel akarunk pályára lépni a folytatásban. Lelik Réka kipontozódása is megtörte a játékunkat. Összességében jó mérkőzést játszottunk, készülünk a BEAC elleni mérkőzésre. Sok sikert ellenfelünknek a bajnokságra és az Euroligára!

Fegyverneky Zsófia (Sopron Basket): Nagyon emlékezetes győzelem a mai! Mondhatom azt, hogy az egyik legnehezebb mérkőzés volt az elmúlt időszakban. Nem szeretünk velük foglalkozni, sem beszélni a problémáinkról, de most van az a pont, hogy szembesülnünk kell ezekkel. Mások is küzdenek ezzel, de egyszerűen nem tudunk megfelelően edzeni a sok sérült, beteg miatt, nagyon kevés hadra fogható emberünk van. Nagyon büszke vagyok arra, ahogy a szívüket-lelküket kitették ma a pályára lépők azért, hogy nyerjünk! Helyenként, ha nem is hoztunk jó döntéseket, de kiadtunk magunkból mindent. Lélektanilag ez sokat adhat nekünk. Remélem tudunk a jövőben egyszer teljes csapattal edzeni, és majd játszani is.

Japreece Dean (Ludovika-FCSM Csata): Jó meccs volt egy nagyszerű csapattal szemben! Dolgozunk pár dolgon a játékunk terén, de élveztem az első pályára lépésemet a csapat színeiben.

ELTE BEAC Újbuda – PINKK Pécsi 424 77-63 (23-15, 17-13, 20-12, 17-23)

Beszámoló ITT

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE BEAC Újbuda): Nem áll nekünk jól az esélyesség, a sötét ló szerepe jobban illik hozzánk. Azért jó ennek a csapatnak az edzőjének lenni, mert én magam sem tudom soha, mire számítsak a lányoktól, de cserében ők sem tudják, mire számíthatnak tőlem. Ez segít abban, hogy ne fásuljunk bele. Bár idén ez a nyolcadik győzelmünk, még mindig öröm, tudunk váratlan dolgokat csinálni, és ez a jó!

Kovács Dénes (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): Gratulálok a BEAC-nak, kemény, fizikális, hajtós mérkőzést játszottunk. Kedden kezdtük el a közös munkát a csapattal, és a segítőimmel úgy döntöttünk, hogy az alapjaitól építjük újra a védekezésünket. Nyilván ez a négy nap kevés volt arra, hogy ezt a tökélyre fejlesszük, de voltak bíztató szakaszok. A harmadik negyedben viszont puhányan jöttünk ki, ott túlságosan elengedtük a hazaiakat. Azt gondolom, jó úton indultunk el a lányokkal, és ez idővel a pályán is meg fog mutatkozni.

Gergana Ivanova (ELTE BEAC Újbuda): Kemény mérkőzés volt, annak ellenére is, hogy volt 20 pont előnyünk is a harmadik negyedben. Jó munkát végeztünk, főleg védekezésben, sikerült 60 pont környékén tartottuk az ellenfelet. A mérkőzés nagy részében magas hőfokon játszottunk, remélem, így folytatjuk tovább.

Vincze Nikolett (PINKK Pécsi 424): Gratulálok a BEAC-nak! Fizikális mérkőzés volt, nem tudtunk jól reagálni a hazaiak agresszív védekezésére, sok támadólepattanót is engedélyeztünk nekik. Támadásban voltak jó dolgaink, de a harmadik negyedben beragadtunk. Keveset tudtunk együtt dolgozni az edzőváltás óta, és a héten 5-5 ellen sem tudtunk nagyon játszani, ez így alakult, de szerintem jó úton haladunk.

Vasas Akadémia – VBW CEKK Cegléd 67-57 (16-12, 21-11, 14-20, 16-14)

Beszámoló ITT

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): A lányok megértették, hogy egy kiváló lehetőség tárult elénk a mai napon, amivel élni is tudtak. A mérkőzés előtt azt próbáltam átadni a lányoknak, hogy az erő valóban a csapatban rejlik, nem pedig az egyéni teljesítményekben. Nehéz időkben is össze kell tartanunk, és a hiányzók miatt kijelenthető, hogy kisebb gödörben voltunk a mai meccs előtt. Magabiztosan játszottunk ma, az agresszív kezdésnek köszönhetően viszonylag hamar kezünkbe vettük az irányítást. A legfontosabb dolog, hogy Lili kivételével – aki mindössze 25 másodpercet játszott – minden játékosunk meghatározó szerepet vállalt és pontot tudott szerezni. Ez az, ami mutatja, mit szeretnék elérni a Vasasnál és miért dolgozunk nap mint nap. Bízom benne, hogy folytatni tudjuk ezt a jó szériát, és megpróbáljuk őrizni a hazai veretlenséget ameddig csak tudjuk.

Sandro Orlando (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): Hosszabb ideje bajlódunk a kezdéssel, volt már rá példa néhányszor, hogy gyengére sikerült az első félidő. Az elején talán annak köszönhetjük a szoros küzdelmet, hogy ellenfelünk sok ajtó-ablak ziccert hagyott ki. Megpróbáltunk a szünet után több energiát mozgósítani, de fejben sajnos kevesek voltunk. Huszonkét eladott labdánk volt, amivel nem lehet mérkőzést nyerni. Le kell csökkentenünk ezt a számot, ha győztesen akarjuk elhagyni a pályát a jövőben. Gratulálok a Vasasnak, megérdemelten nyert a mai napon.

Dúl Terka (Vasas Akadémia): Kicsit döcögősen indult számunkra a meccs, de miután elkaptuk a ritmust uralni tudtuk a játékot. A védekezés kulcsfontosságú volt ma, sok eladott labdára kényszerítettük az ellenfelet, amiből tudtunk indulni. Sok pont érkezett a padról is, ami nagyban hozzájárult a győzelemhez. Gratulálok a Ceglédnek, mert egy jó mérkőzést játszottunk, a csapatomnak pedig a győzelemhez.

Szerelem-Kobolák Cintia (VBW CEKK Cegléd): Az eddigi meccsekhez képest nagyobb koncentrációval vágtunk neki a mai találkozónak, azonban hamar úrrá lett rajtunk az a bizonytalanság, amit néhány meccsen már tapasztaltunk. Pontatlanok is voltunk, eladott labdák és kihagyott büntetők jellemezték a játékunkat. Csak saját magunkat okolhatjuk ezért a vereségért.

 

 

Hirdetés