Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szombati bajnoki mérkőzések után:

:

Hirdetés

Szombaton három mérkőzést rendeztek a bajnokság 18. fordulójában. A hunbasket.hu segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy miként értékeltek a főszereplők.

UNI Győr MÉLY-ÚT – TFSE-MTK 82-60 (16-18, 23-16, 21-15, 22-11)

Beszámoló ITT

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI Győr MÉLY-ÚT): Két arcunkat is megmutattuk ma, az első félidőben nem egészen azt, amelyiket szeretnénk. A szünetben volt is egy kis fejmosás, mert meg kellett értetni a lányokkal, hogy csak akkor van esélyünk nyerni, ha csúszunk-mászunk. Szünet után ez már így is volt, ekkor bármilyen ötösben is voltunk fent, agresszíven, határozottan játszottunk. A célunk, hogy a folytatásban negyven percig így játsszunk.

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): Azt gondolom, három negyeden át nagyon jó ellenfelei voltunk a győrieknek, de a negyedik negyedre kicsit elfogytunk. Ennek ellenére nem vagyok elégedetlen, mert ebből a találkozóból amit jelen állapotunkban ki tudunk hozni, kihoztuk. Örültem, hogy magyar játékosokkal voltunk versenyben, ők szerezték a kosaraink többségét. Ez szerintem minden kosárlabdaszurkolónak tetszhet, mindegy, melyik csapatnak szurkol.

Albina Razheva (UNI Győr MÉLY-ÚT): Sokat készültünk a mérkőzésre, melynek első félidejében nem játszottunk olyan jól, de a másodikban mind támadásban, mind védekezésben feljavultunk, és biztosan győztünk.

Dúl Panka (TFSE-MTK): Az utolsó tíz percig versenyben voltunk a győriekkel, ami azt gondolom, nagy dolog. Addig meg tudtuk valósítani, amit megbeszéltünk. Utána átrobogott rajtunk a hazai csapat, arra nem nagyon tudtunk megfelelően reagálni, de így sincs okunk a szégyenkezésre.

VBW CEKK Cegléd – Sopron Basket 63-92 (19-18, 18-28, 9-20, 17-26)

Beszámoló ITT

Sandro Orlando (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): Nagyon örülök a lányok miatt, mert egy nagyon jó csapat ellen 25 percen keresztül nagyon jó intenzitással játszottak. Az egyetlen, ami rossz volt, a csapatkapitányunk sérülése, amiről még nem tudjuk, mennyire komoly. Remélem, hogy nem súlyos.

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Az első félidő játékával nem vagyok elégedett, egy félidő kellett a csapatnak, hogy arra a hőfokra kapcsoljanak, amit elvártam. Egy keményebb játékot szerettem volna látni, ami a második félidőben már megvalósult, csak jó lett volna négy negyedet látni ebből.

Szabó Fanni (VBW CEKK Cegléd): Gratulálok a Sopronnak. Mindenki tudja, hogy egy nagyon jó csapat, de úgy gondolom az első perctől kezdve úgy álltunk oda, hogy méltó ellenfelek voltunk. A végén kicsit elfogytunk a második félidőre, ez úgy gondolom, benne volt a pakliban, de büszke vagyok a lányokra, mert tényleg harcoltunk és hajtottunk végig. Kevesen is vagyunk, egy sérülésünk is volt sajnos, remélem, hogy az hamar rendbe fog jönni, és hogyha a többi ellenfél ellen is így tudunk a pályára menni, akkor lesznek még jó mérkőzéseink.

Czukor Dalma (Sopron Basket): Az első félidőt nagyon rosszul kezdtük és voltak védekezési hibáink, amiket a második félidőre ki tudtunk javítani és jó védekezésből gyors indításaink voltak, ami jó lendületet adott. Szerintem a végére össze tudtuk szedni magunkat és az igazi énünket mutattuk.

PINKK Pécsi 424 – Vasas Akadémia 61-91 (12-26, 22-7, 12-25, 15-33)

Beszámoló ITT

Kovács Dénes (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): Tudtuk, hogy a Vasas képes jó ritmusban kosárlabdázni, ezt az elején bizonyította is. A második negyedben jól játszottunk, azt szerettük volna átmenteni a második félidőre is, de nem sikerült. Itthon nem engedhetjük meg magunknak, hogy agresszivitásban ennyire alulmaradjunk.

Milos Pavlovics (vezetőedző, Vasas Akadémia): Nem tudtuk pontosan, mire számíthatunk, mert akadtak hiányzóink, ráadásul a hazaiaknál edzőváltás történt. Olyan szakember került a csapat élére, aki jól ismert minket. A későbbiekben nem engedhetjük meg magunknak az olyan hullámvölgyeket, mint amilyenbe a második negyedben kerültünk bele.
Forrás: nso.hu

Hirdetés