Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szombati bajnoki mérkőzések után:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Szombaton három mérkőzést rendeztek az élvonalban. A kosarsport.hu segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy miként értékeltek a főszereplők.

ELTE BEAC Újbuda – UNI Győr MÉLY-ÚT 58-79 (18-17, 17-15, 14-27, 9-20)

Beszámoló ITT

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE BEAC Újbuda): Amikor a győri vezetők megkerestek a halasztási kéréssel, biztos voltam benne, hogy ez nekik lesz jó, és így is lett. Ők gyakorlatilag teljes csapattal tudtak kiállni, mi pedig folyamatosan fogyatkoztunk az eredeti meccsidőpont óta. Sajnos úgy érzem, hogy a nagy hal változatlanul megeszi a kis halat, és ez nem csak a pályán érvényes, hanem a pályán kívül is. Nem szoktam ezzel foglalkozni, de az első meccs alapján, ahol 22 ponttal győztünk, megérdemelt volna ez a találkozó egy tapasztaltabb játékvezetői hármast. Nagyon büszke vagyok a törpcsapatomra, Aprajafalván most is minden szép és jó – tudtuk, hogy ez lesz a mai meccs végkifejlete, ennél többet ebből nem lehetett ma kihozni. Gratulálok mindkét csapatnak.

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI Győr MÉLY-ÚT): Mindkét csapatnál klasszikus, hosszú kihagyás utáni első mérkőzés volt ez, itt is, ott is akadtak kisebb-nagyobb hullámvölgyek. Fontos volt, hogy egy viszonylag nehézkes felkészülés után megtaláljuk a ritmusunkat, ez az első félidőben nem sikerült, a másodikban annál inkább, ennek köszönhető a győzelmünk. Gratulálok mindkét csapatnak, jó ritmusú, közönségszórakoztató mérkőzést játszottunk.

Czank Tímea (ELTE BEAC Újbuda): Gratulálok a Győrnek, de gratulálok a saját csapatunknak is, mert amíg bírtuk erővel, addig küzdöttünk. A végén szétestünk, de ebből is kell tanulni a következő meccsekre, ha fáradtak vagyunk, akkor is harcolni kell. De amit tudtunk, azt ma kitettük a pályára.

Jordin Canada (UNI Győr MÉLY-ÚT): Lassan kezdtük az első félidőt, engedtük, hogy ellenfelünk agresszívan játszon és azt tegyék, amit szeretnének. A második félidőre helyretettük, hogy rajtunk, a védekezésen, személy szerint rajtam is múlik a siker, agresszívabbá váltunk és védekezésben, valamint támadásban is megtaláltuk a lehetőségeinket.

Atomerőmű KSC Szekszárd – VBW CEKK Cegléd 88-45 (25-14, 19-12, 26-9, 18-10)

Beszámoló ITT

Djokics Zseljko (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Négy hete játszottunk utoljára hazai pályán és két hete volt a legutóbbi mérkőzésünk. Vissza kellett szokni, az első félidőben emiatt sok ziccert is hagytunk ki. Viszont keményen védekeztünk, az utolsó három percben pedig lehetőségem volt húsz év alatti csapatot pályára küldenem.

Sandro Orlando (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): Elég egyértelmű különbség van a két csapat között, nincs ezen mit tovább elemezni, hiszen egy Euroligás csapat fogadta a bajnokság alsó feléből érkező kiscsapatot. Sajnos az elmúlt időszakban csak edzeni tudtunk, így a meccsre nem igazán sikerült ritmusba rázódnunk. Kisebb sérüléseket is istápolunk, remélhetőleg a február 26-i visszatérésünkig sikerült fejlődnünk.

Cyesha Goree (Atomerőmű KSC Szekszárd): Örülök, hogy hosszú idő után ismét itthon játszottunk. A kezdeti pontatlanság, kihagyott ziccerek és eladott labdák után hamar sikerült úrrá lenni a meccsen, és igazi csapatmunkával sikerült behúznunk ezt a kötelezőt – annak is örülök, hogy a jövő heti Magyar Kupa megmérettetés előtt sikerült éles helyzetben is gyakorolnunk a saját játékunkat.

Szabó Petra (VBW CEKK Cegléd): Gratulálok a Szekszárd csapatának. Sajnos hiányzik a meccsrutinunk, az elmúlt időszakban csak edzéseken tudtunk készülni, így van min javítanunk a legközelebbi éles találkozónk előtt.

PINKK Pécsi 424 – NKA Universitas PEAC 50-64 (19-15, 11-8, 9-22, 11-19)

Beszámoló ITT

Kovács Dénes (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű mérkőzés. A második játékrész végéig jól tartottuk magunkat. Az ellenfelünk más célokért küzd, mint mi, a vereség ellenére büszke vagyok a csapatomra.

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): A házigazdák jelentősen megnehezítették a dolgunkat. Látszik rajtuk, hogy jó munkát végeznek. A mi védekezésünk végig rendben volt, de a támadásaink nem voltak pontosak, néha rosszul sültek el a dolgok. Van néhány napunk, hogy a Magyar Kupára felkészüljünk.
Forrás: NSO.hu 

Hirdetés