Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szombati bajnoki mérkőzések után:

:

Fotó: VBW CEKK Cegléd/Kisfaludi István

Hirdetés

Szombaton három mérkőzést rendeztek a hazai élvonalban. A kosarsport.hu segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy a főszereplők miként értékeltek.

Vasas Akadémia – ELTE BEAC Újbuda 69-57 (14-14, 18-19, 16-14, 21-10)

Beszámoló ITT

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): Túl nagy teherként éltük meg a nyomást a mérkőzés elején, hiszen mindenki tisztában volt vele, milyen fontos mérkőzés ez számunkra. Talán ennek volt köszönhető az első félidőben tapasztalható görcsösség és rengeteg hiba. Legjobb játékosaink is sok büntetőt hagytak ki, ami szintén annak volt a jele, hogy nagy a feszültség a játékosokban. Félidőben tehát az volt a legfontosabb, hogy lenyugodjunk és fejben a feladatokra koncentráljunk. Nagy dicséret jár a lányoknak, hiszen a szünet után elkaptuk a ritmust és át tudtuk venni a vezetést. Gratulálok a csapatomnak.

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE-BEAC Újbuda): Mindig nagyon nehéz itt játszani, hiszen a pálya is nagyon furcsa, ráadásul úgy érzem, hogy a játékvezetés sem volt túl következetes. Mindkét csapatnak nehéz volt alkalmazkodnia ahhoz, hogy éppen mit szabad és mit nem. Igazán a Vasasnak volt ez élet-halál harc a legjobb nyolcba jutásért, de természetesen mi is a Play Off-ért küzdünk. Vannak szomorúbb dolgok is most a világban, mint hogy kikapott a BEAC.

Papp Klaudia (Vasas Akadémia): Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, hiszen a BEAC egy kemény, nagyon jól összerakott csapat. Az idegesség mindkét oldalon fellelhető volt, mi is görcsösen játszottunk, ami leginkább a dobáspontosságon volt megfigyelhető. A félidőben sikerült rendezni a sorokat, jó ritmusban játszottunk és jött néhány extra dobás is kintről. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, rendkívül büszke vagyok a csapattársaimra, hiszen egy lépéssel közelebb kerültünk célunk elérésében.

Barnai Judit (ELTE-BEAC Újbuda): Lelkileg és fizikailag is nagyon kemény küzdelem volt a mai. Főleg az első negyedben tudtuk a saját játékunkat játszani, aminek köszönhetően viszonyleg hamar kézbe vettük az irányítást. A folytatásban hullámvölgybe kerültünk, rossz döntéseket hoztunk, az ellenfél két sikeres kinti dobása után már nem tudtuk a saját szisztémánkat játszani. Sajnálom, hogy így alakult, de fontos mérkőzések várnak még ránk, úgyhogy fel a fejjel.

VBW CEKK Cegléd – Ludovika-FCSM Csata 79-88 (22-24, 19-22, 25-17, 13-25)

Beszámoló ITT

Sandro Orlando (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): 25 pontot kaptunk az utolsó negyedben, amikor is nagyon buta hibákat vétettünk, amik megbosszulták magukat. A vereség ellenére már láttam egy kis előrelépést a játékunkban. Ma először látszott a csapaton, hogy van egy centerünk, bár most is csak a harmadik negyedben, de remélem, a csapat emlékezni fog erre és a jövőben többször és hosszabb ideig tudunk majd így játszani.

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): Nagyon puhán játszottunk a mérkőzés elején és igazából azért tudott szoros maradni a mérkőzés, mert az ellenfél könnyű ziccereket hibázott. Persze utána kapcsoltunk és visszakapaszkodtunk a hátrányból, de nagyon nem vagyok elégedett ezzel a teljesítménnyel. Ennek ellenére gratulálok a csapatomnak, mert a rájátszás szempontjából ez egy nagyon fontos győzelem volt a számunkra.

Vicki Baugh (VBW CEKK Cegléd): Nem tudtuk a teljes 40 perc alatt azt játszani, amit kellett volna. Az sajnos kevés, ha csak a harmadik negyedet rakjuk össze megfelelően. Nem úgy játszottunk támadásban, ahogy tudunk, és ahogy a héten edzettünk. Emellett túl sok labdát adtunk el, és egy olyan erős, kiegyenlített bajnokságban, mint a magyar, nem lehet sokszor eladni a labdát. Erre nagyon oda kellene figyelnünk.

Lelik Réka (Ludovika-FCSM Csata): Nehéz bármit is mondani egy ilyen pörgős és futós mérkőzés után. Nagyon rosszul kezdtünk, nem engedhetjük meg magunknak, hogy ennyi pontot kapjunk az első félidőben. A negyedik negyedre szerencsére sikerült elővennünk azt az agresszivitást, amit mutatnunk kellett volna már az elejétől fogva, és örülök, hogy ezt sikerült feljavítani a végére és így meg tudtuk nyerni a mérkőzést. De sajnos továbbra is vannak problémáink a lepattanók és a védekezés terén, persze ezeket próbáljuk javítani a jövőben.

PINKK Pécsi 424 – Sopron Basket 40-83 (8-20, 9-25, 12-19, 11-19)

Beszámoló ITT

Kovács Dénes (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): Korábban a másik pécsi csapat ellen is volt egy hasonlóan borzasztó dobóformánk, mint most. Ilyennel a Sopron ellen természetesen semmire sem lehet menni. Még akkor sem, ha a két klub eltérő célokért küzd.
Forrás: NSO.hu

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): A mai mérkőzésen sokkal több lehetőséget kaptak a fiatalok és a magyar játékosok, és nagyon tetszett a mentalitásuk és a mutatott játékuk! Helyenként voltak csak olyan hibák, amelyek még további gyakorlással és tapasztalatszerzéssel el fognak tűnni. Összességében a védekezés és a támadás is az egész mérkőzés során rendben volt. Átbeszéltük a PINKK játékát, és megtiszteltük őket egy jó teljesítménnyel. Örülök a győzelemnek és annak is, hogy nem történt sérülés a mérkőzésen. További sok sikert kívánok a PINKK csapatának!
Forrás: Sopron Basket

 

Hirdetés