Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szombati bajnoki mérkőzések után:

:

Hirdetés

Szombaton négy mérkőzést rendeztek a hazai élvonalban. A kosarsport.hu, illetve a klubok hivatalos honlapjainak segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy a főszereplők miként értékeltek.

Atomerőmű KSC Szekszárd – PINKK Pécsi 424 92-68 (29-11, 30-21, 16-22, 17-14)

Beszámoló ITT

Zseljko Djokics (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): “Fontos győzelmet arattunk. A héten nagyon kemény munka folyt az edzéseken, és nem titok, hogy nagyon készülünk a csütörtöki hazai Európa Kupa meccsre – és a mai meccsen már próbáltuk azokat az elemeket gyakorolni, amiket a törökök ellen szeretnénk használni. Nem mindennapi lehetőség lesz ez számunkra, próbálunk ismét klubtörténetet írni. Ezzel kapcsolatban, amivel elégedetlen vagyok, hogy Mujovic ellen ma nagyon gyengén védekeztünk, ez nem történhet meg a jövőben.”

Kovács Dénes (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): “Gratulálok a Szekszárdnak, a mérkőzés elején egyből érvényesítették a fizikális fölényüket. Sajnos 14-0-al kezdtünk, és ez az első félidőre teljesen rányomta a bélyegét, nagyon puhák voltunk, nem találtunk be és sokat hibáztunk. A félidőben kicsit elbeszélgettünk a lányokkal, ennek meg is lett a hatása, sikerült váltanunk, és így a második félidőben sikerült a tudásunkhoz – nyilván ez a nagy különbségnél nem annyira mérvadó, ám mégis csak meg tudtuk mutatni, hogy van keresnivalónk a pályán.”

Mányoky Réka (Atomerőmű KSC Szekszárd): “Nagyon örülök neki, hogy ma csapatként tudtunk játszani, szépen járt a labda, és védekezésben, bár lenne min javítani, nagyjából meg tudtuk valósítani a kért dolgokat. A hibáinkat igyekszünk kijavítani, természetesen nagyon készülünk a csütörtöki EK negyeddöntőre. Remélem ki fog jönni a befektetett munka gyümölcse.”

Vincze Nikolett (PINKK Pécsi 424): “Sajnos nagyon rosszul kezdtük a meccset, de örülök, hogy a kezdeti megszeppenés után sikerült – főleg támadásban – szép dolgokat mutatnunk. Számítottunk a Szekszárd keménységére, és megpróbáltuk felvenni ebben is a versenyt, valamint megtalálni azokat a kis előnyöket, amiket a magunk hasznára tudtunk fordítani.”

ELTE-BEAC Újbuda – BKG-PRIMA Szigetszentmiklós 74-65 (29-17, 16-15, 13-17, 16-16)

Beszámoló ITT

Balogh Judit (ELTE-BEAC Újbuda): “A hullámvasút, amin ültünk egész évben, lassan a végéhez közeledik, még nem tudjuk, hogy az alján vagy a tetején landolunk-e. Bár a tetejéről nagyobbat lehet esni, de mégis, jobb érzés lenne onnan indulni, mint az aljáról. Ennél is fontosabb, hogy szeretném megköszönni mindenkinek, aki kilátogatott ma és hozzájárult az Age of Hope Alapítánnyal közös gyűjtésünkhöz. Jó érzés, hogy a sportvilág így összefogott, rengeteg csapat szervez gyűjtést, és igyekszik támogatást nyújtani. Ez jellemző erre az országra, hogy képesek vagyunk összefogni fontos ügyekért. Mi is ilyen csapat vagyunk, vár ránk még egy fontos feladat, amit igyekszünk abszolválni.”

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): “Gratulálok a BEAC-nak, az első negyedben átrobogtak rajtunk, sok kommunikációs hibát vétettünk. Kétszer is felzárkóztunk, de amikor közelebb érhettünk volna, mindig jött a BEAC-tól egy extra villanás. Sajnos nálunk nem voltak igazán kiemelkedő teljesítmények ma, elvesztettük a lepattanócsatát, ezek nélkül nehéz meccset nyerni. Vannak hiányzóink, és menet közben is kivált játékosunk, ezt fizikálisan nem bírtuk el. Remélem, fogunk tudni még idén teljes csapattal meccset játszani.”

Mérész Beatrix (ELTE-BEAC Újbuda): “Nagyon sok hullámvölgy volt a játékunkban, többször is hagytuk visszajönni a BKG-t. Örülünk a győzelemnek, de jövő héten vár még ránk egy fontos feladat.”

Sofia Zivaljevic (BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): “Kicsit keserű a szánk íze a mai meccs után. Nagyon elrontottuk a meccs elejét, ami után kapaszkodni kellett. Ahányszor visszajöttünk, a BEAC mindig talált egy extra dobást, vagy egy második esélyből szerett kosarat. Van még hátra hét meccsünk a szezonban, dolgozunk tovább és remélem, tudunk még győzelmeket szerezni.”

UNI Győr MÉLY-ÚT – VBW CEKK Cegléd 98-64 (27-22, 23-6, 20-24, 28-12)

Beszámoló ITT

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI Győr MÉLY-ÚT): “Alapvetően a győzelem volt fontos, a mérkőzés nagy részében abban a ritmusban játszottunk, ahogyan szerettünk volna. Keményen védekeztünk, koncentrált támadójátékot mutattunk. Voltak rosszabb periódusaink, de ne legyünk telhetetlenek.”

Sandro Orlando (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): “Két nehéz meccsen vagyunk túl, negyedórát jól játszottunk, azon dolgozunk, hogy ezt az időszakot növeljük. Ehhez elsősorban mentálisan kell javulnunk, mert a sportszakmával nincs gond.”

Török Ágnes (UNI Győr MÉLY-ÚT): “Nagyon kellett ez a siker, ráadásul elég jó játékkal sikerült ezt hoznunk. Örülök, hogy nekem is jól ment a játék, a sérülésem után most éreztem először igazán komfortosan magam a pályán. Ezt a meccset már lezártuk, mostantól a szerdai, DVTK elleni meccsre koncentrálunk.”

Szabó Fanni (VBW CEKK Cegléd): “Csak időszakonként tudtuk megnehezíteni a hazaiak dolgát. Azokra az időszakokra kell fókuszálni, és abból építkezni, amelyek jól mentek. Sok sikert kívánok a győrieknek a szezon hátralévő részében.”

TFSE-MTK – Vasas Akadémia 74-82 (17-21, 9-9, 24-10, 16-26, 8-16)

Beszámoló ITT

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): “Mind a két csapat hatalmasat küzdött, valósággal vér folyt a pályán. Jól tudtuk, hogy a Vasas egy olyan csapat, melyre az utolsó másodpercig figyelni kell. A rendes játékidő végén mi irányítottunk, azonban felzárkóztak a vendégek. Nem figyeltünk a csapat hibáinkra, ami megbosszulta magát. A hosszabbítást a Vasas kezdte jobban, zárásként pedig az egész mérkőzésen jól játszó Pusztai Petra adta meg a kegyelemdöfést. Jobbulást kívánok Sara Heljic-nek!”

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): “Mindkét fél nagyot harcolt, hol egyik, hol másik oldal dominált. A rendes játékidő végén okosnak kellett lennünk, mivel messze volt tőlünk a házigazda. Ekkor bravúros megvillanásokkal tudtunk elkezdeni felzárkózni és kivívni a hosszabbítást. A győzelem a csapat érdeme, büszke vagyok rájuk és boldog, hogy egy ilyen fiatal egységgel dolgozhatok. Győztünk ugyan, de nem ünnepelhetünk, mivel Sara sérülést szenvedett.”

Németh Alma (TFSE-MTK): “Nagyon nehezen szólalok meg, mert szomorú vagyok és még fel kell dolgoznom a vereséget. Míg a vendégek hittek abban, hogy nyerni tudnak, addig mi beleültünk a mérkőzésbe, mert azt hittük nyertünk. Még nincs veszve a rájátszás, szerdán egy kulcsfontosságú meccsen bizonyíthatunk!”

Pusztai Petra (Vasas Akadémia): “Az utolsó pillanatig küzdöttünk, egy percre sem adtuk fel. A harmadik negyedben sokat hibáztunk, de ezt követően mindig volt valaki, aki hozzá tudott tenni valami pluszt, így a végéig kitartottunk és nyerni tudtunk!”

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés