Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szombati bajnoki mérkőzések után:

:

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

Szombaton öt mérkőzést rendeztek a hazai élvonalban. A kosarsport.hu segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy a főszereplők miként értékeltek.

NKA Universitas PEAC – Atomerőmű KSC Szekszárd 80 -69 (14-25, 24-18, 27-15, 15-11)

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): Gratulálok a lányoknak, ez az ő pillanatuk, és köszönöm szépen a szurkolóknak, hogy egész szezonban mellettünk álltak. A harmincötödik mérkőzésüket játszottuk az évadban, a maival lezárult a bajnokság alapszakasza, és elértük a kitűzött célunkat, harmadikok lettünk, ami fantasztikus. A lányok nagyszerű sikert vittek véghez, és ez igaz a Szekszárd elleni mérkőzésre is, de pont a tavalyi szezonban kellett megtanulnunk, hogy vajmi keveset ér, ha a rájátszásban kudarcot vallunk. Mondtam is a lányoknak, hogy ez most az ő pillanatuk, az ő napjuk, élvezzék ki, de holnaptól teljes mértékben a Csatára fogunk összpontosítani. Ami a mai meccset illeti, örülök, hogy végre le tudtuk győzni a Szekszárdot, de nem szabad elmennünk amellett, hogy egy nappal többet pihenhettünk, több volt a hiányzójuk, ez viszont semmit nem von le a lányok érdeméből, mert negyven percen át maximálisan koncentráltak. Annak ellenére, hogy nem jól kezdtünk, nem csuklottunk össze az ellenfél tizenhárom pontos vezetésénél sem, pedig ezt sok más csapat megtette volna, felálltunk, és a második félidőt mi uraltuk, főleg miután kiütköztek a fáradtság nyomai a szekszárdi játékosokon. Fantasztikus eredmény a harmadik hely, de helyén kell kezelni, mert az igazi bajnokság most kezdődik el.

Horváth Zsófia (másodedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): A támadólepattanókat leszámítva jól teljesítettünk a mérkőzés első felében, megvalósítottuk, amit szerettünk volna, megállítottuk az ellenfél gyorsindításait, utána viszont kijött rajtunk a fáradság, ami érthető, hiszen két napja játszottunk legutóbb. Egy hetünk van visszaszerezni az igazi, szekszárdi formánkat.

Nikola Dudásová (NKA Universitas PEAC): Végtelenül büszke vagyok a csapatra, igazi kollektív teljesítmény volt ez a mai. Mostantól kezdve a Csatára koncentrálunk, be szeretnénk jutni a négy közé, ahhoz pedig úgy kell játszanunk, mint ma.

Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd): Jól kezdtük a mérkőzést mind védekezésben, mind támadásban, és ez így is maradt, amíg bírtuk szuflával. A második félidőre viszont nagyon elfáradtunk, a PEAC viszont jól védekezett, és bedobta a helyzeteit – velünk ellentétben.

Ludovika-FCSM Csata – UNI Győr MÉLY-ÚT 57 -90 (12-19, 11-26, 15-18, 19-27)

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): Maximálisan megérdemelte a Győr a győzelmet. 6 nap alatt 3 mérkőzést játszottunk, emiatt erre a találkozóra nem tudtunk túl sokat készülni. Két nagyon fontos győzelemmel bebiztosítottuk a 6. helyezésünket az alapszakaszban. Megbeszéltük, hogy agresszíven fogunk védekezni, ezt azonban nem sikerült megvalósítani – jó példa erre a második és a negyedik negyed, amit 2 és 0 faulttal hoztunk le. Szerettünk volna különböző elemeket gyakorolni, de ebben is maradt hiányérzetem. Várható volt, hogy a Győr dominálja a lepattanókat, mert lényegesebb erősebb palánk alatt, mint mi. Problémás, hogy nem működött a támadójátékot, nem tudtuk megoldani a step out elleni játékot. Van dolgunk a jövő héten. Még nem tudjuk, hogy ki lesz az ellenfelünk (a sajtótájékoztató pillanataiban még nem ért véget az NKA Universitas PEAC – Atomerőmű KSC mérkőzés), de szeretnénk felkészülni a negyeddöntőre és jobb kosárlabdával előrukkolni.

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI Győr MÉLY-ÚT): Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Végig azt éreztem, hogy fegyelmezetten, koncentráltan játszottunk. Úgy jöttünk ide, hogy mindenképpen győzni akarunk és megszerezni a harmadik helyet, habár arra is szükségünk van, hogy más eredmény kedvezően alakuljon. Kemény védekezésre készültünk, hiszen a Csata jól egy-egyező csapat, amely gyakran sok külső játékossal játszik. A védekezést fegyelmezetten oldottuk meg, támadásban pedig B-vel (Mompremier – a szerk.) és Sabinával is komoly problémákat okoztunk a Csatának. A kifelé passzokkal jó hárompontos dobóhelyzeteket teremtettünk és sok indításos, tranzíciós kosarunk volt. Jó ritmusban támadtunk és a mérkőzés egészében nagyon koncentráltak voltunk.

Japreece Dean (Ludovika-FCSM Csata): Az ellenfelünk jött ki fókuszáltabban erre a kemény mérkőzésre. Ahogy Beatrice is mondta, a lepattanózás volt a kulcs, amiben a Győr nagyon jó. Remélem, hogy legközelebb fókuszáltabbak leszünk.

Beatrice Mompremier (UNI Győr MÉLY-ÚT): Az elejétől nagyon fókuszáltak voltunk. Tudtuk, hogy a Csata jó csapat, de jól dolgoztunk és végig fókuszáltak voltunk. A kulcs a lepattanózásban volt.

TFSE-MTK – ELTE BEAC Újbuda 79 -67 (21-19, 16-12, 20-18, 22-18)

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): Harmadik éve vagyunk itt és örömünkre továbbra is jellemző ránk ez a győztes karakter. Sohasem adjuk fel, most is ezzel a mentalitással jöttünk ide! Nekem vannak a legfantasztikusabb játékosaim! Nagyon büszke edző vagyok most, gratulálok az egész csapatnak! Szakmailag nem tudnék belemenni semmilyen értékelésbe, mert annyira eufóriában vagyok. Ez egy igazi csapatmunka volt, BRAVÓ!

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE BEAC Újbuda): Nyilván szerettünk volna belül maradni ezen a 10 ponton, illetve megnyerni a meccset, ez nem sikerült. Nincs semmi baj! 3 olyan meccsünk volt ebben a szezonban, amit azok, akik a rájátszásba jutottak és riválisaink voltak, nem mondhatnak el magukról. Nem vehetik el tőlünk, hogy 3 olyan csapatot győztünk le, akik az éremért fognak harcolni a bajnokságban.

Németh Alma (TFSE-MTK): Csak azt tudom mondani, hogy hihetetlenül boldog vagyok, még most se hiszem el, hogy sikerült minden negyedet megnyernünk. Olyan fáradt vagyok, hogy nem emlékszem most a mérkőzésre, de hihetetlenül büszke vagyok arra, hogy óriási csapatjátékot játszottunk ma! Járt a labda, a védekezés szenzációs volt!

Barnai Judit (ELTE BEAC Újbuda): Nem tudnám a fáradtságra fogni, inkább fejben estünk most szét és egyszer nem csináltuk azt meg, amit kért tőlünk az edzőnk. Sajnos most már mindegy ez a 6 meccs, én azért kicsit borúsabban látom ezt a helyzetet, mert jó lett volna a legjobb 8-ban lenni, ezért küzdöttünk egész szezonban. Most nyilván szomorúak vagyunk, mert ezt mi rontottuk el.

DVTK – PINKK Pécsi 424 95 -44 (24-9, 20-12, 25-16, 26-7)

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK): A különbség engem is meglepett, látszott, hogy ellenfelünk csapatából hiányzott az egyik legfontosabb játékosa. Mi megcsináltuk azt, amit szerettünk volna. Jessica is jól mutatkozott be, dobásai és lepattanói is jelzik ezt.

Kovács Dénes (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): Gratulálok a DVTK-nak. Sok mindent szerettünk volna gyakorolni, de nem sikerült. Nehéz bármit is mondani. Nagyon enerváltan játszottunk. Nem volt meg bennünk a tűz, ráadásul Mujovic is hiányzott ma.

Jessica Kuster (DVTK): Nagyon örülök, hogy itt lehetek Miskolcon, a DVTK egy nagyon jó csapat. Számomra ez egy fontos mérkőzés volt, hogy megszokjam a lányokat, és meglássuk, hogyan tudunk együttműködni. Várom a rájátszást és remélem még tudunk fejlődni együtt a lányokkal.

Szücs Luca (PINKK Pécsi 424): Sajnos semmit nem tudtunk megvalósítani abból, amit az edzőnk kért és amit a héten gyakoroltunk. Fontos lett volna, hogy önbizalommal telve kezdjük a playhutot, de ez nem sikerült.

Vasas Akadémia – BKG-PRIMA Szigetszentmiklós 65 -55 (16-14, 18-13, 18-13, 13-15)

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): Fontos mérkőzés volt ez számunkra abból a szempontból, hogy legutóbbi sikerünk után hogyan fog reagálni a csapat. Rengeteg érzelem felszabadult a TF elleni meccset követően, kiesett egy alapemberünk és fizikálisan is kimerültünk. Nagyon kíváncsi voltam, hogy fog egy ilyen fiatal csapat reagálni erre a helyzetre. Számítottunk arra, hogy komoly küzdelem lesz ma a palánk alatt, egy kicsit rizikót is vállaltunk azzal, hogy egy-egyet védekeztünk. A találkozó nagy részében sikerült kezünkben tartani az irányítást, és bár az eredmény ezt néha nem tükrözte, nem éreztem, hogy bármikor is veszélyben lett volna a győzelmünk. Értékelvén az alapszakaszt, óriási siker számunkra ez a hetedik hely, hiszen rengeteg nehézségen estünk át együtt. Kezdve azzal, hogy 0-6-os rajtot vettünk a szezon elején nehéz ellenfelekkel, a sérülések hulláma, az amerikai légiósunk, akitől el kellett búcsúznunk mind azt eredményezte, hogy a csapat elvesztette a hitét. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült felülmúlni a hetedik hellyel a célkitűzésünket és a Play-Off-ban fejlődhetünk tovább. Lesz azonban most egy kis időnk ünnepelni, ígéretet tettem a lányoknak, hogy együtt fogunk ünnepelni és két napig másra is fogunk fókuszálni, mint a kosárlabdára.

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): Kaotikus héten vagyunk túl, hiszen a betegséghullám ismét elért minket és három meghatározó játékosunk nélkül kellett ma kiállnunk. A játék egy elemében nagyon alul maradtunk, ez pedig a második esélyből szerzett pontok. Nem zártunk ki rendesen, ami sokszor megbosszulta magát. Bízom benne, hogy a jövő héttől teljes csapattal tudunk majd edzeni és jól tudjuk majd lezárni az évet. Gratulálok a Vasasnak a győzelemhez és az egész alapszakaszban nyújtott teljesítményhez. Emelem a kalapom a megszerzett hetedik hely előtt.

Tóth Orsolya (Vasas Akadémia): Nagyon nehezen indult számunkra a mérkőzés, a görcsösség pedig megmaradt a mérkőzés nagy részében. Nehezen találtuk a ritmust, de örülök, hogy így is sikerült győznünk. Gratulálok a BKG csapatának is, hiszen a hiányzók ellenére tudták megnehezíteni a dolgunk. Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült ez a 7. hely. Év elején bíztam benne, hogy össze fog jönni a Play-Off, így most ez a siker még édesebb.

Raus Vivien (BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): Jó mérkőzést játszottunk, gratulálok a Vasasnak a győzelemhez. Lepattanózásban nem tudtunk dominálni, ellenfelünk rengeteg támadólepattanót szedett, amiből második sőt, néha harmadik esélyük is volt. Jó néhány hiányzónk volt a mai napon, ennek ellenére azt gondolom, hogy a találkozó egy nagyon jó felkészülés és erőfelmérő volt számunkra a Play-Out-ra.

Hirdetés