Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szombati bajnoki mérkőzések után:

:

Fotó: Krizsán Csaba / UNI-Győr – MÉLY-ÚT

Hirdetés

Szombaton négy mérkőzést rendeztek a hazai élvonalban. A kosarsport.hu segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy a főszereplők miként értékeltek.

TIPPMIX NŐI NB I. A – RÁJÁTSZÁS – NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

UNI Győr MÉLY-ÚT – DVTK 73 -77 (20-23, 14-17, 20-14, 19-23)

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI Győr MÉLY-ÚT): “Nehéz ilyenkor mit mondani, sajnos megint elkövettük azokat a hibákat, ami ahhoz vezetett, hogy vereséget szenvedtünk, a szezon során harmadszor kaptunk ki a DVTK-tól. Nincs azonban minden veszve, azon kell dolgoznunk már holnaptól, hogy szerdán egyenlítsünk, és legyen egy döntő, harmadik meccs jövő szombaton Győrben.”

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK): “Rosszul kezdtük a meccset, de aztán átvettük az irányítást, megint kidolgoztunk egy nagyobb különbséget, viszont ezt hagytuk elfogyni, még a vezetést is visszavette a győri csapat. Utána azonban volt egy jó periódusunk, mellyel eldöntöttük a meccset. Szerdán szeretnénk lezárni a párharcot.”

Jordin Canada (UNI Győr MÉLY-ÚT): “Sajnos védekezésben és támadásban elkövettünk olyan hibákat, melyeket megbüntetett a DVTK. Ha ezeken tudunk javítani, akkor a következő meccsen kiharcolhatjuk az egyenlítést.”

Kiss Angelika (DVTK): “Hullámzó mérkőzés volt, melyen a hajrában a mi javunkra dőlt el a csata, de ezzel még nincs vége, a Győr jó csapat, most is büntette a hibáinkat, de ez szerencsére nem volt végzetes.”

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

TIPPMIX NŐI NB I. A – ALAPSZAKASZ 22. FORDULÓ

Sopron Basket – Atomerőmű KSC Szekszárd 88 -50 (19-10, 26-18, 21-12, 22-10)

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): “Az egész hét igen intenzív, kemény edzésmunkával telt, melynek zárása volt a mai mérkőzés. Lendületesen, koncentráltan játszottunk, ez volt a feladat, melyet végrehajtott a csapat. Ezt a munkát akarjuk átvinni a következő hétre is, és akkor minden a tervek szerint alakul. Nagyon örülök az alapszakasz győzelemnek, jó volt ennyi lelkes soproni szurkoló előtt játszani! Nagyon hiányoztak a tavalyi szezonban, jó volt egy rangadót ilyen hangulatban játszani. Jön a következő kihívás, kezdődik a rájátszás. Hétfőtől erre készülünk, igyekszünk ezt a formát átemelni és még magasabb szintre emelni.”

Horváth Zsófia (másodedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): “Semmi nem valósult meg abból, amit eltervezünk. Jobb eredményre számítottam úgy is, hogy foghíjasan vagyunk. Nem tudtunk megvalósítani semmit abból, amit megterveztünk, a keménység és a koncentráció is szint alatt volt. Sokat kell ezen javítanunk, fizikálisan és mentálisan is pihenésre van szükség, bízom benne, hogy ezt egy-másfél nap alatt meg tudjuk oldani és vissza tudunk építeni mindenkit a rájátszásra. Szeretném megköszönni szurkolóinknak, hogy elkísértek minket. Gratulálok a Sopronnak, sok sikert kívánok nekik az Euroligára.”

Czukor Dalma (Sopron Basket): “Jó ritmusban játszottunk az elejétől fogva, mely az egész csapatnak lendületet adott. Mindenkit játékba hoztunk, csapatként dolgoztunk, meglátszódott, hogy kemény munkát végeztünk a héten és készülünk a feladatokra. Minden találkozót Euroliga mérkőzésként veszünk, mentálisan és fizikálisan is próbálunk ennek megfelelően dolgozni.”

Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd): “Gratulálok a Sopronnak, nagyon szépen játszottak. Mi ugyan kevesen voltunk és próbáltunk fókuszálni a saját dolgainkra, de szinte végig szét voltunk esve fejben. Nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk, nem voltunk precízek védekezésben, amit a Sopron kihasznált. Puhányak voltunk minden szegmensben. A rájátszás előtt el kell gondolkodnia mindenkinek és össze kell szednie magát az utolsó pár hétre! Nem azért dolgoztunk, hogy úgy nézzünk ki a pályán, ahogy ma.”

Fotó: hunbasket.hu

TIPPMIX NŐI NB I. A – 9-12. HELYÉRT, 1. FORDULÓ

VBW CEKK Cegléd – BKG-PRIMA Szigetszentmiklós 82 -68 (24-19, 27-13, 17-15, 14-21)

Sandro Orlando (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): “Boldogok vagyunk, mert hosszú idő után végre nyertünk. Nagyon jól dolgoztak a lányok a héten, koncentráltak, összeszedettek voltak, és hétvégén csak így lehet nyerni. Az első harminc percben nagyon jól védekezett a csapat, utána láttam, hogy kicsit kiengedtek a lányok, de dolgozunk tovább, hogy ez a következő meccsen már 35 perc, vagy még annál is több legyen.”

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): “Gratulálok a Ceglédnek, az első félidőben a játék minden elemében jobbak voltak. Amit megbeszéltünk, hogy gyorsan játszunk, abból semmi nem valósult meg. Nagyon statikusak voltunk és a lepattanó harcot is elbuktuk, pedig erre fókuszáltunk, próbáltunk készülni. A második félidőben elkezdtünk agresszívabban játszani, többet futni, de sokáig sajnos nem tudtunk közelebb kerülni az ellenfélhez. Nehéz időszak ez, de próbálunk menni tovább és készülni a következő mérkőzésre.”

Szerelem-Kobolák Cintia (VBW CEKK Cegléd): “Először is gratulálok a csapatnak, mert nagyon nehéz időszak van mögöttünk, nagyon régen nyertünk utoljára. Pedig rengeteg munkát tettünk bele ebbe az időszakba, minden egyes edzésbe, és végre a mai meccsen kifizetődött ez a munka, örömmel, élvezettel játszottunk. Próbálunk ebből a lendületből tovább menni és újabb győzelmeket aratni.”

Camesha Davis (BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): “Nagyon jól védekezett az ellenfél és nem igazán találtuk az ellenszerét. A második félidőre agresszívebben jöttünk ki, még keményebben küzdöttünk, de ez nem volt elegendő.”

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

TIPPMIX NŐI NB I. A – 9-12. HELYÉRT, 1. FORDULÓ

ELTE BEAC Újbuda – PINKK Pécsi 424 65 -68 (19-16, 18-20, 13-19, 15-13)

Horváth Bianka (megbízott vezetőedző, ELTE-BEAC Újbuda): “Impulzusokkal, érzelmekkel teli hét volt. Mindenki nagyon akarta ezt a sikert, de fejben még nem tudtuk teljesen rendezni a sorokat. Tudjuk, mit szeretnénk, és abban is biztos vagyok, hogy vissza fogunk találni a saját utunkra, és ebben a lányok is partnerek. Gratulálunk a PINKK-nek, további sok sikert nekik!”

Kovács Dénes (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): “Gratulálok a lányoknak a sikerhez. Az első félidőben a dobószázalékunkkal akadtak problémák, tudtuk, ha ezt rendezzük a második félidőre, lehet keresnivalónk. Örülünk a sikernek, de nem bízzuk el magunkat, mert várnak még ránk fontos feladatok. Ez első lépésnek tökéletes volt, de szeretnénk még hasonló öt meccset játszani a Play Outban.”

Boros Berta (ELTE-BEAC Újbuda): “Gratulálok a PINKK-nek! Ahogy Bia is mondta, nehéz héten vagyunk túl, akartunk, de fejben azért nem voltunk még rendben. Vissza kell még találnunk magunkhoz, de jó úton haladunk, a csapat is összetart, úgyhogy túl fogunk jutni ezen és megyünk tovább, együtt!”

Jáhni Zsófia (PINKK Pécsi 424): “Gratulálok a BEAC-nak, nagyot küzdöttek ellenünk. Mi is nagyot harcoltunk, voltak jobb és rosszabb periódusaink, de persze nagyon örülünk a sikernek. Csatlakozom Déneshez, ez egy fontos lépés volt, de még várnak ránk feladatok, és szeretnénk minél több meccset megnyerni a Play Out-ban.”

Hirdetés