Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szombati bajnoki mérkőzések után:

:

Fotó: TFSE-MTK

Hirdetés

Szombaton három mérkőzést rendeztek az élvonalban. A kosarsport.hu segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy miként értékeltek a főszereplők.

TIPPMIX NŐI NB I. A – RÁJÁTSZÁS – NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

TFSE-MTK – Sopron Basket 45-93 (17-20, 13-26, 6-21, 9-26)

Beszámoló ITT

Patai Benjamin (másodedző, TFSE-MTK): Egységes csapatként élvezni szerettük volna a mérkőzést. Olyan játékot, lendületet próbáltunk ma vinni az összecsapásba, amit a későbbiek során is szeretnénk és fogunk majd használni.

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): A találkozó elején nehezen alkalmazkodtunk a TF stílusához, az alacsony szerkezethez. Védekezésben többször hibáztunk az elválltásoknál, betöréseknél, támadásban sem sikerült kihasználni magasságbeli fölényünket. Az első negyedben taktikailag fejben lassan játszottunk, gyorsabban kellett volna reagálnunk. A köztes két negyedben jól teljesítettünk, jó energiával játszottunk. Az első tíz percért mindenképp dicséret illeti ellenfelünket.

Süle Krisztina (TFSE-MTK): Azt a lendületet, amit az első negyedben hoztunk, mindenképpen szeretnénk továbbvinni a folytatásban. Az idegenbeli meccs során megbeszélteket sikerült kivinni ma a pályára. Felszabadultan játszottunk, aztán ahogy Alíz is említette a második félidőben már önmaga volt a Sopron. A legfontosabb, hogy ezt a lendületet, csapategységet és gyors játékot tovább vigyük a folytatásra!

Varga Alíz (Sopron Basket): Vezetőedzőnk gondolatait tudnám ismételni, az első negyedben tényleg nagyon megzavartak bennünket ezzel a felállással, azonban a második és harmadik negyedben sikerült megmutatnunk az igazi arcunkat. A saját teljesítményemnek nagyon örülök, bízom benne, hogy a folytatásban is képes leszek hasonlóra. Megyünk tovább. Gratulálok a TFSE-nek!

VBW CEKK Cegléd – PINKK Pécsi 424 92-80 (18-20, 21-16, 31-27, 22-17)

Beszámoló ITT

Sandro Orlando (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): A nézők számára látványos mérkőzés volt, sok ponttal, különösen a harmadik negyedben. Az elején rosszul kezdtünk, főleg védekezésben, nagyon lassúak voltunk, de utána sikerült rendezni a sorokat, és örülünk, mert egymás után a második mérkőzésünket nyertük meg.

Kovács Dénes (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): Gratulálok a Ceglédnek, mert a 92 dobott pontjuk mindenképpen szép teljesítmény, viszont a védekezésünk szempontjából ez problémás. 80 dobott ponttal idegenben nyerni kellene a mérkőzést, de a védekezésünk teljesen csődöt mondott. Nem engedhetjük meg magunknak és nem foghatjuk semmire, hogy 92 pontot kapunk egy meccsen. Van még 4 meccsünk és meg kell mutatnunk, hogy ilyen támadójáték mellett, olyan védekezéssel, mint a múlt héten, mindenkit meg tudunk verni a bajnokság ezen szakaszában.

Petra Holesinska (VBW CEKK Cegléd): Nem igazán játszottunk jól az első félidőben, leginkább a védekezésünk volt az, ami nem volt jó. Lassúak voltunk és sok üres ziccert és triplát engedtünk az ellenfélnek. A második félidőben felpörögtünk, együtt voltunk támadásban is, így nagyon sok pontot szereztünk. A kispadról is végig jó energiák érkeztek, amiben a játékosok mellet fiziósunk Maria is élen járt. Örülünk a győzelemnek és ugyanígy szeretnénk folytatni a következő meccseken is.

Horváth Boglárka (PINKK Pécsi 424): Gratulálok a Ceglédnek! Szerintem támadásban megvoltak a helyzeteink és élni is tudtunk velük, de azt, hogy 90 pontot engedtünk nekik, nehéz kiküszöbölni. A centereiket nagyon nehéz volt megfogni, de szerintem mindent megtettünk a pályán, és koncentrálunk tovább a következő mérkőzésekre, mindent megteszünk, hogy minél több meccset megnyerjünk.

TIPPMIX NŐI NB I. A – 9-12. HELYÉRT, 2. FORDULÓ

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – ELTE BEAC Újbuda 64-65 (17-24, 12-10, 25-13, 10-18)

Beszámoló ITT

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): Gratulálok a BEAC csapatának! Nagyon szégyellem magam, ezt a mérkőzést meg kellett volna nyernünk akár nagyobb különbséggel is. Nem tudom mi történt. A mérkőzést szinte sikerült eldöntenünk, de az utolsó egy percben nem tudtunk fókuszálni. Az, hogy a BEAC ezeket az extra triplákat bedobta, ez az ő érdemük.

Horváth Bianka (megbízott vezetőedző, ELTE-BEAC Újbuda): Minél nehezebb helyzetben vagyunk, annál jobban összetartunk. Azt mondtam a lányoknak az öltözőben, hogy félelmetes, mennyire hisznek egymásban és a csapatban. Nagyon sok hullámvölgyben voltunk, inkább lent jártunk, mint fönt. Hogy a végén Boros Julcsi el merte vállalni a triplát úgy, hogy előtte egyet sem dobott be, ráadásul a csapattársak is biztatták erre, az csodálatos. Ebben rejlik az erőnk, a csapategység visz minket folyamatosan előre.

Kovács Vanessza (BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): Nagyon nagy esélyünk volt ma, hisz három kulcsjátékos nélkül állt ki a BEAC. Küzdöttünk, de valahogy még mindig nem állt össze. Kielemezzük, nem tudok okosat mondani. De azt gondolom, hogy amit most érzünk, abból erőt kell merítsünk a hátralevő mérkőzésekre. Csapatként megyünk előre.

Juhász Angéla (ELTE-BEAC Újbuda): A legfontosabb dolog ezen a meccsen az volt, hogy összetartottunk és nem hagytuk el egymást. Amikor éppen valakinek kevésbé ment, akkor más tudta húzni a csapatot. Hihetetlen volt az az eufória, amit a végén is összehoztunk. Nem veszett el a hitünk. Szerintem ebben rejlett ez a győzelem.

 

 

 

Hirdetés