Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szombati bajnoki mérkőzések után:

:

Fotó: hunbasket.hu

Hirdetés

Szombaton négy mérkőzést rendeztek az élvonalban. A kosarsport.hu segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy miként értékeltek a főszereplők.

TIPPMIX NŐI NB I. A – RÁJÁTSZÁS – 1-8. HELYÉRT

UNI Győr MÉLY-ÚT – TFSE-MTK 87-64 (27-19, 17-24, 20-9, 23-12)

Beszámoló ITT

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI Győr MÉLY-ÚT): “Az első félidőben hoztuk a szokásosat, jó kezdés után megint fegyelmezetlenné váltunk. A nagyszünetben a fejmosás hatott, utána mind védekezésben, mind támadásban feljavultunk, a gyilkos ösztön is megvolt bennünk. Szerdán szeretnénk lezárni a párharcot, ha a második félidei mentalitással játszunk negyven percig.”

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): “A nagyszünet nem jött nekünk jól, lendületben voltunk, ami megtört. Utána feljavult a győri csapat, mi viszont több üres dobást rontottunk, így magunkat hoztuk kicsit nehezebb helyzetbe. Szeretnénk otthon győzni, hogy kiharcoljuk a harmadik meccset.”

Jordin Canada (UNI Győr MÉLY-ÚT): “Hullámzó volt a játék, főleg az első félidőben. A másodikban feljavult a védekezésünk, amiből könnyű kosarakat tudtunk szerezni, amivel eldöntöttük a mérkőzést.”

Theodoreán Alexandra (TFSE-MTK): “Sajnálom, hogy végül kikaptunk, két negyedig jól játszottunk, de utána már nem jöttek össze úgy a dolgok. Elsősorban támadásban estünk vissza, a dobott pontok különbsége is mutatja ezt. Felkötjük a nadrágot, hogy szerdán visszavágjunk, és legyen egy harmadik meccs a párharcban.”

Fotó: hunbasket.hu

Atomerőmű KSC Szekszárd – NKA Universitas PEAC 81-67 (33-13, 17-10, 23-17, 8-27)

Beszámoló ITT

Zseljko Djokic (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): “Gratulálok a csapatomnak, elégedett lehetek, hiszen nagyszerűen indítottuk a meccset. Ugyanakkor az utolsó negyedben pont az ellenkezője történt, úgyhogy az ott látottakat analizálnunk kell, és ez alapján felkészülni a szerdai meccsre. Külön öröm és fantasztikus érzés volt ilyen nagyszerű teltház előtt játszani – ezúton is köszönöm a szurkolóknak a remek buzdítást.”

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): “Gratulálok a Szekszárdnak, sajnos nagyon hamar, az első félidőben eldöntötték a mérkőzést. Támadásban és védekezésben is erőtlenek, gyengék voltunk – ez döntött az ő javukra. Most ez így egy-null a Szekszárdnak, nagyon remélem, hogy szerdán egy egészen más meccset láthatunk majd.”

Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd): “Sajnos az utolsó negyedre egy kicsit felengedtünk, de összességében elégedett vagyok azzal, hogy tartani tudtuk az előre eltervezett taktikát. Főleg a védekezésben léptünk nagyot előre, és ebből jó kontrákat tudtunk indítani. Erre kell építenünk a visszavágóra is.”

Ty Marshall (NKA Universitas PEAC): “Talán a csarnokban uralkodó atmoszféra, hangzavar okozhatta, hogy nagyon beragadtunk a kezdésnél. Lesz mit átnéznünk a következő meccsre, sokkal agresszívabbnak kell lennünk, és teljesítenünk kell a taktikában előre megfogalmazott céljainkat.”

Fotó: hunbasket.hu

Ludovika-FCSM Csata – Vasas Akadémia 85-100 (24-14, 22-32, 19-26, 20-28)

Beszámoló ITT

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): “Teljesen megérdemelt győzelmet aratott a Vasas. Mindkét csapatnak fontos ez a párharc, mi mégis 100 pontot kaptunk hazai pályán. Bármilyen védekezéssel próbálkoztunk, üres dobás lett a vége. Ehhez nyilván kellett az ellenfél extra dobóformája is, de túl sokat is engedtünk nekik. Szinte nem volt olyan negyed, amikor 25 pont alatt tartottuk őket. Nagy pofon volt a mai, ami feladta a leckét nekünk. Teljes fordulatot kell vennünk a szerdai második mérkőzésre, hogy visszajöjjünk a párharcba.”

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): “Két nagyszerű támadójátéknak lehettünk tanúi, amiben mi voltunk a jobbak. 7-tel kevesebb támadást vezethettünk, de jobban dobtunk. Örülök, mert jó döntéseket hoztunk és jó dobásokat vállaltunk el és ez kifizetődött. Meg kell értenünk, hogy még csak a párharc félidejénél járunk. Tavaly is úgy jártunk a Csata ellen, hogy az első meccset megnyertük, aztán a másik kettőt elveszítettük. Jót tett a mai mérkőzés az önbizalmunknak, de még egyszer nyernünk kell.”

Horváth Bernadett (Ludovika-FCSM Csata): “Ki-ki mérkőzést játszottunk, még ha az eredmény nem is ezt mutatja. A végjátékra széthullottunk, de az egész meccsen nem hoztuk azt az agresszivitást, amit elterveztünk. Nincs még vége a párharcnak, szerdán mindent egy lapra feltéve megyünk a Vasashoz.”

Tóth Orsolya (Vasas Akadémia): “Ki-ki meccs volt. Nagyon örülünk a győzelemnek, de még egyáltalán nincs vége a párharcnak. A második meccs ennél még sokkal keményebb lesz.”

Fotó: hunbasket.hu

TIPPMIX NŐI NB I. A – RÁJÁTSZÁS – 9-12. HELYÉRT

ELTE-BEAC Újbuda – VBW CEKK Cegléd 80-63 (15-15, 21-19, 20-18, 24-11)

Beszámoló ITT

Horváth Bianka (vezetőedző, ELTE-BEAC Újbuda): “Edzéseken is a távoli dobások mentek jobban, ezt a mai meccs is tükrözte. Az utolsó negyed elején hullámvölgyben voltunk, de összeállít a védekezésünk és a távoliakra tudtunk támaszkodni elől. Igazi csapatmunka volt a mai is, mondhatjuk, hogy a szív diadala. Büszke vagyok a csapatra.”

Sandro Orlando(vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): “Gratulálok a BEAC-nak. A vereség fő okát abban látom, hogy körülbelül 20 percig tudtunk csapatjátékot játszani, után az egyéni megoldásokat erőltettük, ez pedig nem vezetett eredményre. Sok problémával küzdünk, ezek is kicsúcsosodtak a végjátékban. Főleg fejben nem bírtuk el a mai meccset.”

Czank Tímea (ELTE-BEAC Újbuda):” Én azt emelném ki, hogy 24 asszisztot adtunk egymásnak, ez azt mutatja, hogy igazi csapatként küzdöttünk. Mindenki hozzátette a magáét, ki pontokban, ki lepattanókban, ki védekezésben. Büszke vagyok a lányokra, szeretnénk folytatni a jó sorozatot.”

Katona Szidónia (VBW CEKK Cegléd): “Gratulálok a BEAC-nak, bár úgy érzem, a végeredmény nem tükrözi azt, hogy milyen szoros meccset játszottunk. Egyetértek abban, hogy nem mindig tudtunk csapatként játszani, és rossz dobóformát is fogtunk ki, ezek vezettek a vereséghez.”

Hirdetés