Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szombati bajnoki mérkőzések után:

:

Fotó: Rónási Márton

Hirdetés

Szombaton két mérkőzést rendeztek az élvonalban. A kosarsport.hu segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy miként értékeltek a főszereplők.

Atomerőmű KSC Szekszárd – NKA Universitas PEAC 75-54 (18-12, 22-18, 18-9, 17-15)

Djokics Zseljkó (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Nagyon szeretném megköszönni minden közreműködőnek, hogy eredményes munkával ismét sikerült a döntőbe jutnunk. Számunkra ez felér egy bajnoki arannyal, hiszen lehetőségeinkhez mérten sikerült elérni a célunkat. Nagyon sokat jelent ez mindenki számára, a város, a klub és a szurkolók végre ismét büszkék lehetnek a KSC teljesítményére.

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): Gratulálok a Szekszárdnak a győzelemhez. Elégedett lehetek a csapatommal, hiszen év elején elindultunk egy úton, és most itt voltunk az elődöntőben, egy harmadik mindent eldöntő meccsen. A Szekszárd nem véletlenül került a döntőbe, hisz Euroligás csapat – nekünk így harmadjára már nagy falatnak bizonyultak. Főleg a támadásban gyengélkedtünk, hiszen védekezésben még vitt a szív, de energiáink mostanra elfogytak. Kis pihenő után megyünk tovább, és megpróbáljuk megszerezni a bronzérmet.

Nikolina Milic (Atomerőmű KSC Szekszárd): Sikerült végre a saját játékunkat, a saját ritmusunkat játszani, és a védekezésünk is jól működött. Szeretnénk Sara Krnjic-nek felajánlani a mai győzelmet, hiszen a csapat érte is küzdött. NAgyon jó érzés, hogy az egész éves munkánk után elértük a célunkat, a bajnoki döntőt.

Wentzel Nóra (NKA Universitas PEAC): Büszke vagyok a csapatomra, hiszen három meccsig húztuk ezt a párharcot. Éreztem, hogy nagyon el vagyunk fáradva a szerdai bravúr után. Nem ültek a kinti dobásaink, és a magasembereink hamar fault-problémákkal küzdöttek, ez a Szekszárd malmára hajtotta a vizet. Persze azért csalódott vagyok, hiszen vesztettünk, de úgy érzem, kiadtunk magunkból a maximumot.

PINKK Pécsi 424 – ELTE BEAC Újbuda 76-92 (27-26, 20-22, 12-22, 17-22)

Kovács Dénes (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): Gratulálok a BEAC-nek, teljesen megérdemelten győztek. A nagyon jó csapatok tudnak csak 93-92-re nyerni, mi még nem vagyunk ilyen jó csapat. Minden egyes mérkőzésre úgy kell kimennünk, hogy élet-halál harcra készülünk, ez ma elmaradt. Az első félidőben ezt tudtuk kompenzálni egy kiváló dobóformával és jó támadó játékkal, viszont az akarat és a küzdés hiánya nem elfogadható. Még nem értük el a célunkat, minden mérkőzésen meg kell halnunk a pályán.

Horváth Bianka (vezetőedző, ELTE BEAC Újbuda): Kissé késve érkeztünk meg a mérkőzésre, ez meg is látszódott az első félidőben. A szünetben átbeszéltük a dolgainkat és jobban megérkeztünk fejben, ezért tudtunk a második félidőben ilyen felszabadultan és egységesen csapatként játszani.

Horváth Boglárka (PINKK Pécsi 424): Gratulálok a BEAC-nak. Az első félidőben jól mentek a dobások, viszont a második félidőben védekezésben teljesen szétcsúsztunk, nagyon sok támadó lepattanót engedtünk, emiatt a támadó játékunk is akadozott és nem tudtunk gyors kosarakat szerzeni.

Czank Tímea (ELTE BEAC Újbuda): Kellett egy kis idő, amíg magunkhoz tértünk, a második félidőben mind támadásban, mind védekezésben a maximumot nyújtottuk. Mindenki kihasználta a kapott játékperceket, emiatt is volt ez jó mérkőzés. Két meccsünk van hátra, szeretnénk ezeket megnyerni.

 

Hirdetés