Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szombati bajnoki mérkőzések után:

:

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

Szombaton három mérkőzést rendeztek az élvonalban. A bajnoki döntő első mérkőzését követő villámértékeléseket már idéztük. Most a kosarsport.hu segítségével csokorba szedtük, hogy a többi pályán miként foglalták össze tapasztalataikat a főszereplők.

TIPPMIX NŐI NB I. A – RÁJÁTSZÁS – 7. HELYÉRT, 3. MÉRKŐZÉS

Ludovika-FCSM Csata – TFSE-MTK 66 – 59 (14-12, 20-23, 21-10, 11-14)

Beszámoló ITT

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): “Látni kell, hogy mennyire különbözött a két csapat, akiket most a pályán láttunk, attól, akikkel elkezdte a szezont. Sok hiányzóval küzdött mindkét együttes, így nagyon nehéz bármilyen szakmai értékelést adni. Azt kértem a csapatomtól, hogy próbáljuk győzelemmel és jó szájízzel lezárni a szezont. Boldog vagyok, hogy ez sikerült és mindenki maximálisan megtette a pályán, amire kértem. Külön örülök, hogy ilyen közönség előtt játszhattunk. Majdhogynem az egész szezonban nem volt ekkora szurkolás, mint ma este. Ez is a célunk, hogy egy fővárosi rangadóra legalább ennyien kilátogassanak. A mai nézőszám azt mutatja, hogy a klubok jól dolgoznak és az emberek kíváncsiak a két csapat mérkőzésére. Ennek az egész szezonban így kellene mennie. Most jön a pihenés és a csapatépítés ideje.”

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): “Két szó jut eszembe: a köszönet és a hála. Mindenkinek ilyen jó sportembereket kívánok játékosnak, mint amilyenek az én csapatomban vannak. Örülünk a 8. helynek és meg fogjuk ünnepelni. Az öltözőben mindenki boldog. Büszke vagyok a játékosaimra, hiszen a nehézségek ellenére nagyot küzdöttek. Köszönöm Maunak (Süle Krisztina – a szerk.), hogy a visszatérésével segített minket a play-offba jutni – nagy szerepe volt a rájátszásba kerülésünkben. A meccseken és az edzéseken is nagyon sokat segít a csapatnak. A legkiválóbb sportember, egy igazi mentor. Jár a gratuláció a Csatának, hiszen jól játszottak ma. Most nekik mentek be azok az extra triplák, amik szerdán még nekünk, és üres ziccereket is kihagytunk.”

Lelik Réka (Ludovika-FCSM Csata): “Nagyon sok nehézségünk volt év közben, úgyhogy örülünk és mosoly van az arcunkon, hogy az utolsó mérkőzésünket megnyertük. Gratulálok a csapatomnak a 7. helyhez, és szeretném, hogy ez jövőre közelebb legyen a legjobb négyhez.”

Süle Krisztina (TFSE-MTK): “Beragadtunk az elején, ami az egész szezonunkat jellemezte: 10-0-ra vezetett az ellenfél, aztán visszajöttünk és a félidőben vezettünk is – ilyen volt ez az évad. A második félidőben a Csatának sültek azok a dobások, amik nekünk a múltkor. Mi nem dobtunk túl jól a Csata zónája ellen, ezért alakult ki egy kicsit nagyobb különbség. Küzdöttünk, akartunk, de nem volt szerencsénk a dobásokkal, így nem a miénk most a 7. hely. Mindig ezt kértem és ezt hangoztattam az öltözőben, hogy bármi is történik, úgy jöjjünk le a pályáról, hogy mindent kiadtunk magunkból. Ez ma sikerült, ezért boldog vagyok. Örülök a 8. helynek és, hogy itt vagyunk a play-offban. Értékes tapasztalatot gyűjtöttünk.”

Fotó: hunbasket.hu

TIPPMIX NŐI NB I. A – 9-12. HELYÉRT, 6. FORDULÓ

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – PINKK Pécsi 424 76-60 (28-22, 16-10, 11-14, 21-24)

Beszámoló ITT

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): “Gratulálok a PINKK csapatának. Végtelenül csalódott vagyok. Egy védekezésre (8mp-re) voltunk, hogy elérjük a célunkat. Sokadik alkalommal megint egy egylabdás mérkőzésen nem sikerült.”

Kovács Dénes (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): “Vereségnek még így nem örültünk. Szeretnék gratulálni a BKG-nak, kívállóan játszottak és a szezon playout részében megmutatták, hogy abszolút helyük van az első osztályban. Remélem, hogy jövőre is találkozunk. Nem mehetünk el amellett, hogy a lányok hatalmasat küzdöttek. Volt egy kilenc pontos előnyünk, ami végül jól jött ki, de azt mondom, hogy inkább bele kényelmesedtünk és a BKG-nak ez egy plusz motiváció volt. Ezt az első félidőben rengeteg hibával tanúsítottuk is. De az egész második félév, 13 vereséggel kezdtük a bajnokságot, végül 5 győzelmünk lett és egy győzelemmel felérő vereséggel fejezzük be, ez egy hatalmas eredmény a lányoktól. Nagyon köszönöm nekik, hogy bizalmat szavaztak nekem, Martinnak és azt, hogy megmutatták, hogy képesek az első osztályban maradni.”

Kovács Vanessza (BKG-PRIMA Szigetszentmiklós): “Sajnos a pontkülönbség miatt hiába nyertünk, nem tekinthetjük ezt győzelemnek. Sajnos még mindig nem fogtam fel, hogy nyertünk, de nem nyertünk. Mindig mi jöttünk ki szerencsétlenül az ilyen szituációkból. Ez az egész szezonunkat jellemzi, ahogy ezt a mérkőzést is. Sajnos mindig mi húztuk a rövidebbet, ez nagyon fájó, nagyon nehéz. Egy-két játékosnak egy szezon, illetve ebben a csapatban a játék lezárását jelenti, hiszen van aki abbahagyja, így ebben a felállásban már nem fogunk jövőre játszani. Van akinek ez az út lezárul, de nem egy játékosnak csak most kezdődik. Ezekből fogunk tanulni, ezekből fogunk fejlődni. Most fáj, de ez kell sajnos.”

Stewart Denia Davis (PINKK Pécsi 424): “A mérkőzésen nagy hullámhegyek és völgyek voltak. A végén jobban kellett akarni a győzelmet. Minden egyes pozíción, minden egyes védekezésen végig küzdeni magunkat és ez sikerült.”

Hirdetés