Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szombati bajnoki mérkőzések után:

:

Fotó: Rónási Márton

Hirdetés

Szombaton öt mérkőzéssel elrajtoltak a 2022/2023-as évad küzdelmei. Nézzük, hogy a főszereplők miként értékeltek.

PINKK Pécsi 424 – Sopron Basket 61 -94 (15-26, 14-27, 22-20, 10-21)

Beszámoló ITT

Kovács Dénes (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): Gratulálok a Sopronnak. Sokat léptünk előre az edzőmeccsekhez képest, voltak jó periódusaink egy nagyon jó csapat ellen. Ha kicsit élesebbek vagyunk, akkor az első negyed szoros eredményét tovább tudtuk volna tartani. A harmadik negyedben jó támadójátékkal tudtuk tartani a lépést a Sopronnal. Összességében van még hová fejlődnünk, de elégedett vagyok és jó úton haladunk.

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Voltak periódusai a mérkőzésnek, ahol nagyon jól játszottunk, támadásban és védekezésben is jó ritmusban volt a csapat. A harmadik negyeddel elégedetlen voltam, ilyen időszakokat nem engedhetünk meg magunknak, ezért gratulálok a PINKK-nek, jól értékesítette a helyzeteit, ezt a negyedet el is veszítettük. Ezen változtatni szeretnénk, hogy a mérkőzésen végig teljes koncentrációval játszon a csapat.

Vincze Nikolett (PINKK Pécsi 424): Gratulálok a Sopronnak, tudtuk hogy nagyon jó csapat, ezért a felkészülés során inkább saját magunkra koncentráltunk. Játszottunk hasonlóan erős csapatokkal felkészülési mérkőzést, ez sokkal jobb volt azokhoz képest. Jól kezdtünk, de utána hullámzó volt a teljesítményünk, fejlődnünk kell a centerek megjátszásában és védekezésben, de összességében ez bíztató kezdés volt.

Varga Alíz (Sopron Basket): Örülök hogy végre elkezdődött a szezon, örülök, hogy győzelemmel nyitottunk. Sok hibát követtünk el, ezeket ki kell javítanunk, amit a következő napokban meg is fogunk tenni.

E.ON ELTE BEAC – Atomerőmű KSC Szekszárd 71-66 (12-16, 18-17, 18-18, 23-15)

Beszámoló ITT

Mészárosné Kovács Andrea (vezetőedző, E.ON ELTE BEAC): Rendkívül büszke vagyok rá, hogy a csapat 40 percen keresztül tudott küzdeni, nagyon akartuk ezt a győzelmet és végig hittünk benne. Legyünk reálisak, ez a Szekszárd ma verhető volt, látszik, hogy még alakulóban vannak. Ettől függetlenül mi voltunk azok, akik éltünk a lehetőséggel. Volt néhány extra egyéni teljesítmény, de örülök, hogy a lányok mind elhitték, hogy tudnak győzni. Úgy érzem, ma nagyobb akarattal küzdöttünk ezen a néha streetball kosárlabdára hasonlító mérkőzésen. Büszke vagyok a lányokra!

Djokic Zseljko (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Nem véletlenül mondtam, hogy még alakulóban vagyunk. Csak csapatként lehet meccset nyerni, egyénileg nem. Ettől jelenleg messze vagyunk, nem alakultak még ki a játékos kapcsolataink. Gratulálok a BEAC-nak, szenzációsan harcoltak, ahogy azt a modern kosárlabda kívánja, és sok hibára kényszerítettek minket. Nagyon rossz százalékkal dobtunk, minden összejött nekünk, ami a vereséghez kellett. Nincs sok időnk ezen keresegni, három nap múlva már a következő találkozó vár ránk.

Morgan Green (E.ON ELTE BEAC): Csapatmunka volt, rengeteget dolgoztunk, elsősorban védekezésben. Nem dobott jól távolról a Szekszárd, ebben benne volt, hogy jól rotáltunk védekezésben. Büszke vagyok arra a munkára, amit hátul csapatként nyújtottunk.

Boros Júlia (Atomerőmű KSC Szekszárd): Gratulálok a BEAC-nak, 40 percen át nagy nyomást raktak ránk. Csalódottak vagyunk, mert nem tudtuk megvalósítani, amit szerettünk volna. Le kell vonni a tanulságokat, és mostantól még keményebben kell dolgozni, és kijavítani a kisebb-nagyobb hibákat. Szerdán szeretnénk a szebbik arcunkat mutatni, és megmutatni, hogy kik is vagyunk.

TFSE-MTK – NKA Universitas PEAC 47-65 (9-23, 6-13, 13-16, 17-11)

Beszámoló ITT

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): Az elmúlt idők legrosszabb meccsét játszottuk, úgy tűnt, mintha ma kezdtünk el volna kosárlabdázni, az első találkozót játszottuk volna életünkben. Végig izgultunk, akár egy gyerek az első iskolás napján, értetlenül állok a dolgok előtt. Védekezésünk nem volt rossz, de támadásunk borzasztó volt, az első félidőben tizenöt per nulla volt a távoli dobásunk hatékonysága, többnyire üres dobóhelyzeteket követően kísérleteztünk. Felkészülésünk jól sikerült, de nem kell megijednünk a jövőben, nyugodtan kell játszanunk. A Sopron elleni szerdai meccset egy higgadtabb csapatot szeretnék látni.

Jovan Gorec (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): Összeszedetten játszottunk, külső dobásaink jól sikerültek, védekezésünk is a megbeszéltek szerint működött. Az elejétől kezdve erővel feltudtuk venni a versenyt, sőt sikerült a későbbiekben a tempót is fokozni. A találkozó az első negyedben eldőlt, azonban nincs ekkora különbség a csapatok között, szerencsénk is volt. Az idő előre haladtával sokat hibáztunk, mindenkinek játéklehetőséget szerettem volna adni.

Khaalia Hillsman (TFSE-MTK): Fontos lecke volt ez a meccs, de nagyon büszke vagyok arra, ahogyan küzdöttünk. Az első félidő nagyon kemény volt, de a másodikra feljavultunk és ez a kulcs, hogy ne essünk szét, továbbra is fókuszban maradjunk. A védelmen még dolgoznunk kell, de remek edzőnk van, szóval nincs miért aggódnunk. Megyünk tovább és kijavítjuk a hibáinkat a következő meccsre. Nagyon boldog vagyok, hogy olyan csapatban lehetek, amely az utolsó másodpercig hajt.

Kiss Virág (NKA Universitas PEAC): Jól kezdtük a mérkőzést, nagyon sokat számít, hogy ennyire egyben voltunk. Arra törekedtünk, hogy csapatként tudjunk játszani és a meccs minden szegmensében maximálisan teljesítsünk. Hála az Istennek ez kitartott a végéig és ez erőt adott nekünk!

VBW CEKK Cegléd – SERCO UNI Győr 55-77 (12-21, 15-18, 10-24, 18-14)

Beszámoló ITT

Kostas Keramidas (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): Próbáltunk versenyképesek lenni, amennyire csak tudtunk. Ezt az első félidőben egy jó ideig meg is tudtuk tenni, de a második félidő eleje számunkra egy katasztrófa volt. Nagy volt rajtunk a nyomás győri oldalról és nem találtuk a megoldásokat támadásban. Dolgoznunk kell tovább, hogy a második félidőben is versenyképesek tudjunk maradni.

Cziczás László (vezetőedző, SERCO UNI Győr): Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, nagyon lelkes volt a hazai csapat. Helyenként meg is tudott minket zavarni a zóna játékuk, de összességében úgy gondolom, hogy kontrolláltuk a mérkőzést. Volt egy olyan negyedünk, amikor meg tudtuk mutatni azt az arcunkat, amit négy negyeden keresztül szeretnék látni, és gyakorlatilag ott eldöntöttük a mérkőzést.

Kiana Williams (VBW CEKK Cegléd): Nagyon keményen edzettünk az elmúlt hetekben, így jó volt végre meccset játszani. Az edzőnk nagyon alaposan felkészített minket az ellenfélből, de még sok hibával játszottunk. Ezeket vissza fogjuk nézni és tanulunk belőle, hogy legközelebb jobban játsszunk. Ami viszont fontos, letudtuk az első meccset, így a szezon előtti izgalom, teher lement rólunk.

Aaryn Ellenberg (SERCO UNI Győr): Úgy gondolom csapatunk jól vette a rajtot a bajnokságban. Bár voltak gondjaink az ellenfél zónájával, de végül megtaláltuk a megoldást, keményen játszottunk és ennek meg is lett az eredménye.

Vasas Akadémia – Ludovika Csata 58-56 (16-6, 17-20, 10-11, 15-19)

Beszámoló ITT

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): Úgy gondolom, egy fokkal mi voltunk a felkészültebbek ma, ám hozzátartozik, hogy nem voltunk elég fegyelmezettek. Védekezésben nagyjából tartottuk magunkat a megbeszéltekhez, de sok egyéni hibával játszottunk, amin mindenképp javítanunk kell. Hozzá tartozik az igazsághoz, hogy gyakorlatilag ez az első találkozó a felkészülési időszakot is számolva, ahol teljes volt a keret. Éppen ezért nagyon örülök a győzelemnek. Végig kezünkben volt az irányítás, és bár a Csata végig nyomás alatt tartott minket és egylabdás meccs lett belőle, elégedett vagyok. A tavalyi Play-Off miatt ennek a meccsnek plusz pikantériája volt, örülök, hogy megvédtük a hazai pályát.

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika Csata): Komoly küzdelemre és egál mérkőzésre számítottunk, azonban arra nem, hogy ennyi hibával fognak játszani a csapatok. Az eredmény is bizonyítja ezt, nem a kiváló védekezés miatt volt ilyen kevés pont a találkozón. Gratulálok a Vasasnak a győzelemhez, csüggednünk azonban nem szabad, hiszen szerdán ismét meccset játszunk. Komolyan fel kell készülnünk mindenkiből, ha mérkőzéseket akarunk nyerni.

Schaquilla Nunn (Vasas Akadémia): Felkészülten és győzelemre éhesen érkeztünk a mai mérkőzésre, az elmúlt hetekben azért dolgoztunk, hogy meglegyen a csapategység. Van néhány új darabkája a kirakósnak, én is hozzájuk tartozom. Jelenleg a legfontosabb, hogy jól össze tudjunk szokni a pályán és azon kívül. Örülök, hogy sikerült nyernünk, ez azt bizonyítja, jó úton haladunk.

Samatha Fuehring (Ludovika Csata): Határozottan úgy érzem, sokkal jobbat is tudunk a mainál. Görcsösek voltunk, ami pályán is meglátszott és bár próbáltunk mindent megtenni annak érdekében, hogy kezünkbe vegyük az előnyt, ma a Vasas volt a jobb csapat.

 

 

 

 

Hirdetés