Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szombati bajnoki mérkőzések után:

:

Fotó: Girgász Péter / E.ON ELTE BEAC

Hirdetés

Szombaton három mérkőzést rendeztek a hazai élvonalban. A kosarsport.hu segítségével gyűjtöttük csokorba a főszereplők értékelését.

E.ON ELTE BEAC – Ludovika Csata 78-76 (17-16, 10-18, 26-20, 25-22)

Beszámoló ITT.

Mészárosné Kovács Andrea (vezetőedző, E.ON ELTE BEAC): “Az első félidőben valóban jól semlegesítette a meghatározó embereinket a Csata, és bár helyzetek voltak a többieknél is, sokat hibáztunk, ajtó-ablak ziccerek maradtak ki. Nem örültem, amikor kiderült, hogy Brown nem fog pályára lépni, mert egy ilyen szituáció általában plusz energiákat szabadít fel az érintett csapatnál. Abban biztos voltam, hogy a volt BEAC-os játékosok közül legalább ez egyik parádézni fog, Czank Timinek gratulálok a mai teljesítményéhez. A heti edzésmunkánk alapján én azt mondtam, meglepődnék, ha simán tudnánk nyerni, de ha szerencsénk van, akkor tudunk nyerni. Nagyon örülök a győzelemnek, büszke vagyok a csapatra! Azt kiemelném, hogy voltak olyan játékosok, akik tudtak extrát hozzátenni a mai meccshez, gondolok itt elsősorban Tóth Frankára, vagy a remekül küzdő Radócz Fannira, ugyanakkor a játék képe összességében nem tölt el örömmel ma.”

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika Csata): “Gratulálok a BEAC-nak, összességében megérdemelten nyerte a meccset. Az első félidőben sikerült semlegesítenünk a BEAC kulcsembereit, a második félidőben azonban 51 pontot kaptunk, ami mutatja, hogy felpuhult a védekezésünk. Nagyon hektikus ez a szezon, nem akar ez a keret összeállni, úgy, ahogy szeretném. Nem edzünk úgy, ma is hiányzott az egyik légiósunk, de megyünk tovább, és megpróbáljuk jövő héten idegenben megverni a DVTK-t.”

Angyal Barbara (E.ON ELTE BEAC): “Időnként elvesztettük a fejünket a pályán, de örülök, hogy minden gödörből ki tudtunk mászni. Nagyon fontos siker volt ez a számunkra, és én is azt gondolom, hogy közönségszórakoztató meccset játszottunk.”

Czank Tímea (Ludovika Csata): “Kiélezett mérkőzés volt, állhatna már mellénk a szerencse. Sok problémával küzdünk, vannak ilyen szezonok, de nem adjuk fel, csináljuk tovább, amit kell.”

Fotó: NKA Universitas PEAC

NKA Universitas PEAC – Atomerőmű KSC Szekszárd 67-65 (16-18, 21-12, 16-24, 14-11)

Beszámoló ITT.

Jovan Gorec (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): “Szeretnék gratulálni a Szekszárdnak, akikkel jó meccset játszottunk. Kitűnő csapat, nagyszerű edzővel, ezt mondani se kell, és mindig nagy élvezet ilyen ellenfelekkel megküzdeni. Az érdem ezúttal kétségkívül a játékosoké, akik okosan játszottak. Tudtuk, hogy miben vagyunk jók, mi az, ami nem megy, és az előbbit forszíroztuk, ami döntő volt. A játékosok vállalták a felelősséget, bátrak voltak, és ez vezetett a győzelemhez.”

Zseljko Djokics (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): “Gratulálok a PEAC-nak, teljesen megérdemelten nyert ma. A válogatott szünet eléggé kivetett bennünket a ritmusból, és ez meglátszott például a dobószázalékunkon is. A PEAC sokkal precízebben játszott, azzal, ahogy mi, nem lehet meccset nyerni. Ha mégis győztünk volna, az a szív diadala és az olyan fiatal játékosok érdeme lett volna, mint Boros Júlia vagy Miklós Melinda.”

Kiss Virág (NKA Universitas PEAC): “Először is óriási gratuláció a csapatnak, hiszen hatalmasat küzdöttünk. Nehéz napok vannak mögöttünk, hiszen nem tudtunk úgy edzeni, ahogy szerettünk volna, voltak rosszabb periódusaink, de kijöttünk, és ennyi ember előtt megnyertük ezt a mérkőzést egy euroligás csapat ellen. Márpedig az hatalmas dolog.”

Boros Júlia (Atomerőmű KSC Szekszárd): “Nem kezdtük jól a mérkőzést, nem voltunk elég élesek. A kitűzött céljaink közül talán azt sikerült megvalósítani, hogy nem kaptunk annyi gyorsindítást, viszont a lepattanózásban alulmaradtunk. Összességében nem dobtunk jól, de a végsőkig harcoltunk, és nem adtuk fel.”

Fotó: Vasas Akadémia

Vasas Akadémia – TFSE-MTK 53-49 (10-11, 16-11, 18-17, 9-10)

Beszámoló ITT.

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): “Nagyon nehéz mérkőzésre számítottam, hiszen a szünet miatt bizonyos volt, hogy valamilyen szinten ki fogunk esni a ritmusból. Az is biztos, hogy a TFSE egy nagyon kemény ellenfél, amely a pálya egész területén nyomást gyakorol ellenfelére. Annak ellenére, hogy volt némi változás ellenfelünk keretében tudtuk, hogy a palánk alatt lehet esélyünk és a centereknek kell főszerepet vállalniuk. Ez sikerült, de sajnos a kinti dobások nem jöttek, ami részben a TFSE jó védekezésének, részben türelmetlen játékunknak volt köszönhető. Összességében elégedettnek kell lennem, hiszen egy nehéz meccset nyertünk. Gratulálok a csapatomnak, nagyon nagyot küzdöttünk, de gratulálok az ellenfélnek is. Úgy gondolom, ez egy sokkal jobb csapat annál, amit a tabella mutat.”

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): “A 24 támadólepattanó mindent elmond. Tudtuk, hogy a Vasas három dologban nagyon erős, ez pedig a támadólepattanó, a gyorsindítás és az egy-egy elleni küzdelem. Sok büntetőt engedtünk ellenfelünknek, a túloldalon pedig 61%-kal dobtuk, ami szintén nagyon gyenge. Statikusan játszottunk, de vereségünket egyértelműen a 24 támadólepattanó okozta. Tudtuk, hogy csak akkor nyerhetünk Pasaréten, ha jobban akarjuk a győzelmet, mint a Vasas, ez sajnos nem történt meg. Szégyellhetjük magunkat, gratulálok a Vasasnak.”

Schaquilla Nunn (Vasas Akadémia): “Kemény csatára számítottunk, ráadásul az ellenfél új légióssal bővült, akiről nem tudtunk sokat és miképp fognak játszani ezzel az erősítéssel. Hibáinkat leginkább annak tudom be, hogy tudtuk, mennyire fontos ez a mérkőzés számunkra, a szünet miatt pedig egy kicsit rozsdásak voltak a fogaskerekek. Büszke vagyok a csapatra és nagyon örülök, hogy sikerült kiharcolnunk a győzelmet.”

Tyaunna Dominique Marshall (TFSE-MTK): “Úgy érzem, a harmadik negyedben úszott el a meccs, ahol ellenfelünk sokkal több lepattanót szedett és átvette az irányítást. Tudjuk azt, hogy alacsonyabb a szerkezetünk, mint a többi csapatnak, de meg kell találnunk a módját, hogy mérkőzéseket tudjunk nyerni.”

Hirdetés