Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szombati bajnoki mérkőzések után:

:

Fotó: SERCO UNI-Győr

Hirdetés

Szombaton öt mérkőzést rendeztek a hazai élvonalban. A kosarsport.hu segítségével gyűjtöttük csokorba a főszereplők értékelését.

SERCO UNI Győr – TFSE-MTK 97-74 (30-20, 19-13, 21-21, 27-20)

Cziczás László (vezetőedző, SERCO UNI Győr): Pusztán a végeredményt nézve, sima győzelem volt, de rengeteg hibával játszottunk. Nem tudtuk megvalósítani azt a teljesítményt, amit szerettem volna látni. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nehéz felpörögni egy olyan mérkőzésre, ahol papíron egy gyengébb ellenfél ellen lépünk pályára. Ennek ellenére sikerült hozni a kötelező győzelmet.

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): Nem engedhetjük meg magunknak, hogy az első negyedben kipontozódjon a légiós játékosunk. Idegenbeli pályán ez volt a maximum, amit kihozhattunk. Összességében a vereség okát abban látom, hogy a lepattanókban nagy differencia alakult ki, nem tudunk azzal mit kezdeni, hogy nincs klasszikus ötösünk, Mompremier pedig 20 pontot dobott nekünk. Ezek a szituációk okozták a vereséget, de egyáltalán nem vagyok szomorú, büszkék lehetünk a saját csapatunkra is. Most pihenünk egyet, de utána fontos meccsek jönnek, hiszen harcban vagyunk még a rájátszásért.

Dombai Réka (SERCO UNI Győr): Az első negyedben jól kezdtünk, a másodikban volt egy kisebb hullámvölgy, ami főleg a lepattanózásban mutatkozott meg. A második félidőben azt az intenzitást hoztuk, amit az első negyedben. Remélem, mindenki boldogan és kipihenten tér vissza a válogatott szünetről.

Pusztai Petra (TFSE-MTK): Gratulálok a Győrnek. Mindenben egyetértek az edzőnkkel, fizikailag és lepattanózásban nem sikerült felvenni a versenyt az ellenféllel. Várható is volt, de ettől mindenki odatette magát a csapatunkból. Megyünk és küzdünk tovább.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

NKA Universitas PEAC – DVTK-Hun-Therm 65-69 (17-12, 17-19, 21-12, 10-26)

Jovan Gorec (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): Gratulálok a Miskolcnak, határozottan több ilyen hangulatú mérkőzés játszanak hozzánk képest. És gratulálok a lányoknak is, akik keményen küzdöttek, büszke vagyok rájuk. Jól játszottak, pedig azt nem könnyű ilyen jó csapatok ellenében. Minden győzelem a játékosoké, minden vereség az edzőké, szóval ezt a mostanit magamra vállalom. Meg kell néznem a videót, de jelzésértékű, hogy hazai pályán 12 büntetőt tudtunk dobni, miközben az ellenfél 29-et. Valahogy úgy alakult, hogy ugyanaz a játékvezető fújjon, akinek a sípja a miskolci mérkőzésen is rendre néma maradt.

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK-Hun-Therm): Statisztikai szempontból nagyon furcsa mérkőzés volt, hiszen 15 ponttal elveszítettük a lepattanók csatáját, amivel nagyon nehéz meccset nyerni, ugyanakkor négyre minimalizáltuk az eladott labdáink számát, ami nem egyszerű. A PEAC remek taktikát választott, hagyott minket kívülről dobni, viszont megakadályozta a gyorsindításainkat, a festéken belüli területet pedig keményen megszállta. Az utolsó negyedben feljavult a mi védekezésünk is, ami önbizalmat és lendületet adott nekünk

Kiss Virág (NKA Universitas PEAC): Nehéz megfelelő szavakat találni egy ilyen mérkőzés után, ahol 38 percen keresztül egyértelműen mi irányítottuk az eseményeket, és nagyon jól játszottunk egy euroligás csapat ellen. Ráadásul úgy éreztem, ma igazi csapatként játszottunk. Most nagyon fáj, nagyon szerettük volna a győzelmet, de pont ezért fogunk még keményebben dolgozni, hogy megmutassuk mindenkinek, mire vagyunk képesek.

Monika Grigalauskyte (DVTK-Hun-Therm): Nehezen lendültünk bele, nehéz utunk volt, két napja nehéz Euroliga-meccsünk, de pont arról beszéltünk a lányokkal az előbb, hogy mi vagyunk a feltámadások és visszatérések királynői. Veszélyes így játszani, de akkor vagyunk a legjobbak, amikor falhoz szorítanak minket.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Sopron Basket – Ludovika Csata 75-43 (12-12, 29-11, 19-8, 15-12)

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): A legfőbb célunk az volt, hogy olyan ritmust tudjunk diktálni, mely előkészíti a következő nagyon kemény mérkőzésünket. Az első és utolsó negyedben nem teljesítettünk jól támadásban. Sok üres dobást elhibáztunk, a ritmus nem volt rendben. A középső negyedek jól sikerültek. A 43 kapott pont és védekezés rendben volt. Gratulálok a csapatnak, aki pályára lépett jól teljesített! Sok sikert kívánok a Csatának a céljai eléréséhez!

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika Csata): Gratulálok a Sopronnak! A mai egy teljesen egyértelmű, egyoldalú mérkőzés volt. Kijött minden olyan különbség, amiért a két csapat teljesen más játékházban játszik. Azok a dobások, amiket más mérkőzéseken meg tudunk oldani, ma körülbelül 20 százalékra estek vissza. Ilyen nyomás és védekezés ellen nem tudjuk ezeket a szituációkat megoldani. A következő fontos mérkőzésekre ezen a téren javulnunk kell.

Alice Kunek (Sopron Basket): Nem egyszerű ellenfél a Csata, és láthatóan folyamatosan fejlődnek. Mindenki jól teljesített a csapatból, fontos volt, hogy ahogy minden mérkőzésen, úgy ezen is fejlődést mutasson a játékunk.

Samantha Fuehring (Ludovika Csata): A Sopron egy nagyon-nagyon jó csapat! Nem tudtunk ma olyan jól kezdeni, mint ahogy azt az előző mérkőzésen tettük ellenük. Nagyon jól játszottak, és még ennél is tudnak jobban, ahogy mi is.

Fotó: Girgász Péter / E.ON ELTE-BEAC

E.ON ELTE BEAC – BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós 92 -57 (25-15, 20-17, 21-11, 26-14) 

Mészárosné Kovács Andrea (vezetőedző, E.ON ELTE BEAC): Az első félidőben dolgoztunk, jól védekeztünk, ez hozta magával, hogy jó ritmusban támadtunk és jó százalékkal értékesítettük a helyzeteket. A második negyedben volt egy kicsi megtorpanásunk, de a meccs legnagyobb részében abszolút pozitív volt a csapat támadásban, védekezés, egyénileg. Harminc asszisztot adtunk, extra dobóformát fogtunk ki, hazai pályán is ritkán tudunk 55 százalékos triplamutatót hozni. Csak gratulálni tudok a csapatnak és a lányoknak is egyénileg. Ellenfelünkön látszott, hogy nincs minden rendben, kitartást kívánok nekik, örülök, hogy a BEAC-ban pillanatnyilag nem kell ilyen problémákkal megküzdenünk.

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós): Gratulálok a BEAC-nak, a mi részünkről szakmailag gyakorlatilag értékelhetetlen a mérkőzés. Kis túlzással az első perctől nem figyeltünk oda azokra a dolgokra, amiket megbeszéltünk. Nagyon komoly akarati problémák vannak, olyan dolgokkal foglalkozunk magunk helyett, amelyekre soha nem lesz ráhatásunk. Sajnos ez egy teljes széthulláshoz vezetett. Ki kell ebből mászni, a válogatott szünet alkalmas arra, hogy megtegyük az ehhez szükséges lépéseket. Ez egy olyan mélypont, ahol A csoportos fennállásunk alatt még nem voltunk.

Ana Vojtulek (E.ON ELTE BEAC): Fontos mérkőzés volt ez számunkra. Sikerült a meccs elején ritmust találnunk, végig tudtuk ezt tartani és így sikerült győznünk.

Raina Perez (BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós): A meccs elején sikerült egy darabig tartanunk a ritmust, de sajnos a második félidőben nem tudtuk ezt már hozni. Dolgoznunk kell tovább, hogy a következő mérkőzésen győzni tudjunk.

Fotó: VBW CEKK Cegléd

VBW CEKK Cegléd – Vasas Akadémia 66 -95 (12-27, 11-19, 20-24, 23-25)

Lo Elhadji Malick (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): Először is gratulálok az ellenfélnek. Mi sajnos az első félidőnem elbuktuk ezt a meccset, nagyon rosszul kezdtünk, álmosan. Hogy ennek mi az oka, nem tudom megmondani, megnézzük a meccset, levonjuk a tanulságokat és dolgozunk tovább, hogy kijavítsuk a hibáinkat

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): Először is elégedett lehetek azzal, ahogyan visszatértek azok a játékosok, akiket nélkülöznünk kellett a korábbi meccseken. Nagyjából mindent megcsináltunk, amire készültünk, követtük a taktikát, de persze voltak hibáink is. Összességében azonban elégedettek vagyunk, nyertünk és dolgozunk tovább, hogy elérjük a céljainkat

Szabó Petra (VBW CEKK Cegléd): Gratulálok a Vasasnak, a lányok nevében pedig szeretnék elnézést kérni, mert ez egy szégyen volt, amit csináltunk. Nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk, amit az edző kért. Eltűnt az a ritmus, ami múlt héten megvolt a játékunkban. Ki kell javítanunk a hibáinkat, edzenünk kell tovább és 100%-kal kell fókuszálnunk a következő meccsekre.

Papp Klaudia (Vasas Akadémia): Először is szeretnék gratulálni a saját csapatomnak, mert nagyon jó munkát végeztünk. Felkészültünk az ellenfélből és azt láttam mindenkin, hogy nagyon fókuszált, be tudtuk tartani azokat a taktikai utasításokat, amiket megbeszéltünk, és ennek meg is lett az eredménye.

 

 

 

 

 

 

Hirdetés