Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szombati bajnoki mérkőzések után:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Szombaton rendezték a bajnokság 22. fordulóját. A kosarsport.hu segítségével gyűjtöttük csokorba, hogy a főszereplők miként értékelték az alapszakasz utolsó fordulóját.

Atomerőmű KSC Szekszárd – SERCO UNI Győr 75-83 (25-29, 22-14, 13-16, 15-24)

Djokics Zseljko (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Élesebb és agresszívebb volt a Győr, jobban reagált a „halott” labdákra és a támadólepattanókra. Szeretném, ha a csapatom megértené, hogy utóbbi nem tapasztalat, hanem akarat kérdése. Sok volt az eladott labdánk olyan pillanatokban, amikor utaltuk a mérkőzést, ezt a nyomás számlájára lehet írni.

Cziczás László (vezetőedző, SERCO UNI Győr): Minden tudásunkra szükségünk volt a sikerhez. Az első félidőben kellő zavart okozott a Szekszárd, komoly teljesítmény kellett ahhoz, hogy felálljunk a 0–11-es szériából. A második félidőben mindenki beleadott apait-anyait.

Cyesha Goree (Atomerőmű KSC Szekszárd): Kétélű mérkőzés volt, az döntött a győriek javára, hogy a ki-ki párharcokból ők jöttek ki jobban. Az első félidőben jól védekeztünk, a másodikban viszont hagytuk, hogy Ellenberg elkapja a fonalat. Elégedettek nem lehetünk sosem, de ha az eladott labdák számát csökkenteni tudnánk, akkor bárkit képesek lehetünk legyőzni.

Ruff-Nagy Dóra (SERCO UNI Győr): Tudtuk, hogy mindkét csapat számára nagy téttel bír a mérkőzés, de az utolsó negyedben helyén volt a szívünk. Akartuk ezt a sikert, minden energiánkat mozgósítottuk. Az utolsó negyedben mutattunk néhány jó védekezést, ez volt a siker kulcsa.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-Csata

Ludovika Csata – DVTK-Hun-Therm 45-76 (6-18, 17-19, 10-19, 12-20) 

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika Csata): Nincs értelme bővebb elemzésbe belemenni, mert a játék minden szegmensében jobb volt a DVTK. 30 százalékos dobóteljesítménnyel nem lehet meccsben lenni egyetlen csapat ellen sem.

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK-Hun-Therm): Tartottam egy picit a mérkőzéstől, hiszen eddig háromnaponta játszottunk, most pedig volt egy kéthetes szünetünk. Helyenként nagyon szépen játszottunk, de a kiválasztással időnként voltak gondjaink, és a 14 eladott labdát sem engedhetjük meg magunknak legközelebb. De összességében úgy hoztuk le ezt a meccset, hogy végigrotáltuk a kispadot.

Gyöngyösi Janka (Ludovika Csata): Sokkal jobban játszott a DVTK, mint mi, és dobószázalékban, illetve lepattanóban is alulmaradtunk. Fontos lett volna pedig, hogy jó mérkőzést játsszunk.

Milica Jovanovic (DVTK-Hun-Therm): Fontos mérkőzés volt ez számunkra, hiszen két hete nem játszottunk. Az összes edzésünkön nagyon jól felkészültünk. Sok dolgot jól megvalósítottunk a pályán, de vannak még olyan elemei a játékunknak, amiben fejlődnünk kell a következő összecsapásokig.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

TFSE-MTK – PINKK Pécsi 424 95-43 (18-11, 36-8, 20-16, 21-8)

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): Nagyon boldog és büszke vagyok, mert amióta felkerültünk, minden évben ott vagyunk a rájátszásban, ami nagy dolog. Budapesti csapatként mi vagyunk az egyedüliek, akik ezt meg tudták csinálni. Sok nehézség ért minket a szezonban, de a legnehezebb időszakokban sem adtuk fel. Remek volt a formaidőzítésünk, nyolc meccsből hatot megnyertünk, de nem állunk meg ennyinél. A munka java még csak most kezdődik a legjobb nyolc között. Nem tudom szavakba önteni mennyire jó érzés ennek a csapatnak az edzőjének lenni. A lányok rendkívül összetartóak és keményen dolgoznak nem csak az eredményekért, hanem egymásért is.

Kovács Dénes (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): Érdekes volt a mérkőzés képe, mert általában az első és a harmadik negyedben teljesítünk gyengébben, ez most pont fordítva volt. Voltak pozitívumok, de nagy a hiányérzetem, mert ha nem engedünk 10 támadólepattanót, illetve nem hagyunk ki több ziccert, akkor tovább maradhattunk volna meccsben. Mindkét csapat más célokért küzd, mi igyekszünk a play-outban mérkőzéseket nyerni. A TFSE-MTK-nak pedig gratulálok és sok sikert kívánok a továbbiakban.

Hegedűs Janka (TFSE-MTK): Ha más nem is, mi hittünk abban, hogy bejutunk a rájátszásba és meg is valósult, amit elterveztünk. A csapategység megvan nálunk, együtt vagyunk, közösen harcolunk és tudunk örülni egymás sikereinek. Ebben van az erőnk, ezért sikerült ennyire jól teljesíteni!

Árvai Noémi (PINKK Pécsi 424): Gratulálok a TF-nek! Jól kezdtük a meccset, azok a folyamatok mentek végbe, amiket megbeszéltünk. Felhívta a figyelmünket az edzőnk, hogy a lepattanókra nagyon oda kell figyelni, mert azzal baj lehet, de sajnos ezt nem sikerült megvalósítani. Ahhoz képest, hogy fiatal csapat vagyunk jól teljesítettünk, de dolgozunk tovább!

Fotó: Vasas Akadémia

Vasas Akadémia – BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós 60-53 (18-18, 13-16, 16-8, 13-11)

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): Már a mérkőzés elején érezhető volt, hogy nagy rajtunk a nyomás, míg ellenfelünk felszabadultan kosárlabdázhatott. Támadójátékunk nagyon gyenge volt ma, sok kihagyott dobás és rossz döntések jellemezték a játékunkat, és védekezésben is vétettünk olyan hibákat, ami nem jellemző ránk. A második félidőben teljesen más hangulatban tértünk vissza, és bár itt sem játszottunk tökéletesen, a fontos pillanatokban helyén volt a csapat szíve és esze is. Sok statisztikai mutató bizonyítja a fölényünket, de sajnos az alacsony dobószázalék miatt mégsem volt könnyű ez a meccs. Rendkívül büszke vagyok a csapatomra, kivétel nélkül mindenki nagyon keményen dolgozott, hogy ismét a Play-Off-ba legyen a Vasas Akadémia. Idén is elértük az egyik legfőbb célkitűzésünket és bízom benne, hogy együtt újra szép eredményt fogunk elérni a rájátszásban. Még egyszer gratulálok a csapatomnak, a lányoknak és a szakmai stábnak.

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós): A mérkőzés tétje nem a mi vállunkat nyomta, ennek ellenére a sportszerűség megkövetelte, hogy mindent beleadjunk, hiszen más csapatok sorsa is függött a mai végeredménytől. Nem gondolom, hogy rosszabb kosárlabdát játszottunk, mint a Vasas, de sajnos a találkozó végén nagyon hamar bónuszba kerültünk, ami némileg megpecsételte a sorsunk. Nem érzem azt, hogy agresszívabbak lettünk volna vagy több faultot ütöttünk volna, mint az ellenfél, de ez most sajnos így alakult. Picit dühítő, hogy a végjátékban elmaradt néhány olyan apró ítélet, ami izgalmasabbá tehette volna ezt a párharcot. Ez a második évünk az NBI/A-ban, sokkal stabilabbak vagyunk, mint tavaly és igyekszünk még tovább építkezni. Gratulálok a Vasasnak a győzelemhez és az alapszakaszban nyújtott munkájához, sok sikert kívánok nekik a rájátszásban.

Schaquilla Nunn (Vasas Akadémia): Tudtuk, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés lesz a mai, hiszen idegenben kikaptunk a BKG-tól, ráadásul azóta erősödött a keretük. A tét is nagyon nagy volt, talán ennek köszönhető, hogy kapkodtunk és rendkívül rossz dobószázalékkal játszottunk. Nem adtuk fel a harcot, ami végül kifizetődött. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy sikerült Play-Off-ot érő helyen zárnunk az alapszakaszt, izgatottan várom a folytatást.

Ama Degbeon (BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós): Kemény harc volt a mai, mindkét csapat remek munkát végzett. A kulcs véleményem szerint a lepattanózás volt, a Vasas többször teremtett magának második esélyt, amivel meg is tudta nyerni ezt a találkozót. Nem játszottunk rosszul, ebben a ritmusban kell készülnünk tovább az előttünk álló kihívásokra.

Fotó: Girgász Péter / E.ON ELTE BEAC

E.ON ELTE BEAC – VBW CEKK Cegléd 94 -65 (18-19, 24-19, 29-16, 23-11)

Mészárosné Kovács Andrea (vezetőedző, E.ON ELTE BEAC): Nagyon örülünk, hogy ezt a győzelmet is sikerült behúznunk, ezzel pedig az alapszakasz végére is megőriztük a hatodik helyünket a tabellán. Jól kezdtünk, nyolc gyors ponttal, a probléma a folytatásban volt, kiengedtünk, nem fókuszáltunk, a hosszú kihagyás megbosszulta magát. Ennyi hibával szerintem az összes alapszakasz mérkőzést egybevéve sem játszottunk. A pozitívum, hogy ennek ellenére tudtuk tartani az irányítást, és a végére az is kiderült, hogy tudunk annál sokkal jobban is játszani, mint azt tettük az első félidőben.

Lô Elhadji Malick (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): Gratulálok a BEAC-nak az egész éves teljesítményükhöz, megérdemelten nyerték a mérkőzést és gratulálok nekik a rájátszásba jutáshoz! Nagy munkát végzett a stáb, hogy idáig jutottak a csapattal. Tudtuk, hogy ők a mai mérkőzés esélyesei, ezzel együtt fájó a mai verség. Amire készültünk az elmúlt három hétben, azt nem tudtuk megvalósítani. Elmondtam a lányoknak, hogy az első perc fontos lesz, ennek ellenére sem tudtunk jól kezdeni. Nem lehet egy mérkőzésen belül ennyire hullámzó teljesítményt nyújtani. A BEAC győzelméhez nem férhetett kétség, a különbség mértékében viszont vastagon benne voltunk.

Ana Vojtulek (E.ON ELTE BEAC): Az elején nem találtuk a ritmust, hiszen három hétig nem játszottunk. Ahogy haladt előre a meccs, úgy találtuk meg a ritmust és győztünk.

Szabó Petra (VBW CEKK Cegléd): Gratulálok a BEAC-nak a győzelemhez és a play off-ba kerüléshez, megérdemelten jutottak a nyolcba. Az első félidőben kétszer is visszajöttünk, azonban a második félidő elején ugyanolyan rosszul kezdtünk, ahogy a meccs elején, ez pedig megbosszulta magát.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

NKA Universitas PEAC – Sopron Basket 66 -61 (17-15, 9-20, 23-21, 17-5)

Jovan Gorec (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): Olyan ellenfelünk volt, amelyik nem magyar,de európai szinten is kiváló. Csapatként tudtuk őket megverni, igyekeztünk a kupaelődöntő hangulatát átmenteni. Örülök, hogy saját kezünkbe tudtuk venni a döntést, függetlenül a szekszárdi másik meccs végeredményétől. De ne feledjük, a nagypályás játék csak most kezdődik el!

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Bosszantó, hogy milyen fordulatok voltak a játékunkban. Minden játékosnak el kell gondolkodnia azon, milyen odafigyelést kíván tőlök a szakma. Mindenkinek tisztában kell lennie azzal, mi a szerepe a csapatban. A PEAC nagyon szépen megdolgozott ezért a győzelemért.

Sierra Calhoun (NKA Universitas PEAC): Egy nagyon jó edző vezette nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk. Rettenetesen fontos volt ez a győzelem, amivel jól zártuk az alapszakaszt, és megvan a momentum a rájátszásra.

Fegyverneky Zsófia (Sopron Basket): Az első félidőben a megbeszéltek szerint játszottunk, a második félidőben azonban történt valami a csapattal, és hiába szerettünk volna nagyon győzni, olyan hibákat vétettünk mind védekezésben, mind támadásban, hogy az ellenfél fölénk tudott kerekedni.

Hirdetés