Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szombati Euroliga mérkőzések után:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Szombaton két nemzetközi mérkőzésen szurkolhattunk magyar csapatoknak – az Euroligában a Sopron Basket, illetve az Atomerőmű KSC Szekszárd is pályára lépett. Nézzük, hogy a főszereplők miként értékeltek.

UMMC Jekatyerinburg – Atomerőmű KSC Szekszárd 89-52 (19-21, 30-15, 20-9, 20-7)

Beszámoló ITT

Zseljko Djokics (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Három nap alatt játszottunk a legutóbbi kiírás két döntősével. A mostani első negyedben bennünk volt a Salamanca elleni meccs intenzitása, nagyszerű periódust produkáltunk, aztán a második negyedben beestek a triplák, kaptunk harminc pontot, ezzel el is dőlt a találkozó. Örülök neki, hogy próbáltuk visszaépíteni a játékba Nikolina Milicset, akin még látszik, hogy két hónapig nem mozgott. Talán túl erős ellenféllel szemben küldtük pályára, de ő és mi is szerettük volna, hogy szerepeljen a mérkőzésen. A két csapat nem ugyanaz a dimenzió, ezúttal sem volt teljes a keretünk, ráadásul a hosszú utazást követően elfáradtunk, és nem is tudtunk edzeni a csarnokban. Nagyon tetszett Emma Meesseman játéka, példaértékű a profizmusa, a koncentrációja, és ahogy ugrik minden labdáért. Ha a fiatal játékosaink visszanézik a meccset, sokat tanulhatnak a belga csillag szenvedélyes hozzáállásából.

Forrás: Atomerőmű KSC Szekszárd hivatalos honlap

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Sopron Basket – Fenerbahce Safisport 59-82 (11-30, 19-13, 17-23, 12-16)

Beszámoló ITT

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): “Nagyon örülök annak, hogy a csapat elindult egy olyan úton, hogy fontos mérkőzéseket nyerjünk meg, ahogy a Galatasaray vagy a Kurszk ellen is tettük. Jelen stádiumunkban azonban irreális elvárás lett volna, hogy megnyerjük a mai mérkőzést. Voltak jó periódusaink, de az első negyed megpecsételte a sorsunkat, amikor elképesztően érvényesítették fizikális és gyorsasági fölényüket, és későn is hittük el, hogy versenyképesek lehetünk ellenük. A következő mérkőzés most a legfontosabb, a Basket Landes ellen. Igyekszünk minél jobb pozíciót elérni csoportunkban! Képesek vagyunk rá, hogy megújult erővel, edzésmunkával olyan mérkőzést játsszunk, hogy legyen győzelmi esélyünk. Bízom benne, hogy sikeresek leszünk! Örömteli volt látni, hogy megtelt a csarnok, nagyon köszönjük a szurkolást! Jól esett a csapatnak, sok erőt mozgósított bennünk, remélem nem okoztunk csalódást!”

Fegyverneky Zsófia (Sopron Basket): “Ahhoz, hogy egy ilyen csapatot, mint a Fener legyőzzünk, tökéletes mérkőzésre van szükség. Amit az elején kialakítottunk helyzeteket, nem tudtuk megfelelő százalékkal értékesíteni, és kialakult egy nagyobb különbség. Voltak jó periódusaink, de a Fener jelenleg az Euroliga megnyerésének egyik nagy esélyese. Minden téren a legjobbat kell nyújtanod, hogy meccsben legyél ellenük, ez ma nem sikerült. Megyünk tovább, koncentrálunk a szerdai találkozóra!”

Victor Lapena (vezetőedző, Fenerbahce Safiport): Nagyon tisztelem a Sopront, és szakvezetőjüket, Gáspár Dávidot, aki remek munkát végez. Tudjuk, hogy sok problémával küzdöttek sérülések, betegségek végett. Tökéletesen felkészültünk belőlük, hogy mindent kontroll alatt tartsunk. Egy szóval jellemezném a mai győzelem kulcsát, csapatmunka. A Sopron folyamatosan próbált visszajönni, de csapatként remekül játszottunk, éltünk a lehetőségeinkkel. Extra passzok, jó mozgások jellemeztek minket, és a játékosokban meglévő tehetség egységes kémiában teljesedett ki. Közel járunk a tökéletes játékhoz, de nekünk is voltak problémáink, Kiah Stokes és Bria Hartley hiányzása miatt. Ha őket is teljesen beépítjük, még ennél is jobbak lehetünk!

Bria Hartley (Fenerbahce Safiport): “Csapatként jöttünk ki a mérkőzésre, és kiváló védekezéssel, támadással dolgoztunk. Sokat futottunk, jól osztottuk el a labdákat, a pontokat. Jó csapatmunka eredményezte a mai sikert.

Forrás: Sopron Basket hivatalos honlap

Hirdetés