Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szombati forduló után:

:

Hirdetés

Szombaton rendezték a Tippmix Női NBI.A 13. fordulóját. A hunbasket.hu segítségével gyűjtöttük csokorba a főszereplők értékelését.

Sopron Basket – BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós  94-48

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): “Voltak kérdőjelek a fejemben a mérkőzés előtt, hogy fogunk kinézni, milyen minőséget tudunk mutatni, miután hosszú ideig nem tudtunk együtt edzeni, még ezen a héten se. A harmadik negyedet leszámítva elégedett vagyok. A BKG a második félidőre nem úgy jött ki, mint aki feladja. Kemények voltak, sokáig szenvedtünk, nem tudtunk jó helyzeteket kialakítani. Muszáj ebben előre lépni és a második félidőt élesebben kell nyitnunk, mert ez a következő mérkőzéseken biztosan nem lesz elengedő. Örülök a dobott pontoknak, annak, hogy a védekezés jól működött, mindenki pályára lépett és a fiatalok is jó játékot nyújtottak. Köszönjük szurkolóinknak a biztatást, várjuk őket Szekszárdra is. Sok sikert kívánok a folytatásra a BKG csapatának!”

Riskó Dávid (vezetőedző, BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós): “Gratulálok a Sopronnak! Elveszítettük a lepattanó harcot, a festékből nagyon sok pontot kaptunk, nem volt megfelelő agresszivitás a védekezésünkben, és megijedtünk a Sopron agresszív védőjátékától, pedig ez nem volt újdonság. Sokkal koncentráltabban játszottunk a félidő után, de ez már késő volt.”

Sitku Zsuzsanna (Sopron Basket): “Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőt jó ritmusban játszottuk le. Voltak hibáink, melyeket nem engedhetünk meg magunknak, de jól nézett ki az első félidő. A harmadik negyedben sokszor elaludtunk, de a záró negyedet sikerült összeraknunk újra.”

Zsámár Panna (BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós): “Nagyon puhák voltunk és kétszer annyi lepattanót szedtek, mint mi. Sajnos nem a saját hibáinkat próbáltuk kijavítani, hanem egymással foglalkoztunk, ami nem megengedett. A második félidőben fel tudtunk javulni támadásban és védekezésben is.”

Fotó: Tóth Zsombor

Vasas Akadémia – E.ON ELTE BEAC  74-72

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): “Taktikailag nagyon jól kezdtük a találkozót, üres helyzeteket alakítottunk ki vagy éppen faultra kényszerítettük az ellenfelet. Sajnos azonban 12 büntetőt és 9 tiszta dobást vagy ziccert hagytunk ki az elején. Egy-egy ilyen elrontott szituációt követően az ember hajlamos megtörni és a megbeszélt játék helyett a hibákkal foglalkozni. Védekezésben egyre magabiztosabban mozgott a BEAC és 9 pontos előnyt tudtak kiharcolni félidőre. Tudtam azt, hogy sokkal jobbak vagyunk ennél, így a szünetben igyekeztem a pozitív dolgokra fókuszálni a csapattal. Talán a tét is nyomott minket, fiatalok vagyunk és nem mindig tudjuk jól kezelni a nyomást, de a harmadik negyedben megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek. Uraltuk a pályát és nem szabadott volna, hogy ennyire szoros végjátékba kerüljünk ilyen remek teljesítmény után. Gratulálok a BEAC-nak, hiszen egy pillanatig sem adták fel és látszott, mennyire akarják ezt a győzelmet.”

Mészárosné Kovács Andrea (vezetőedző, E.ON ELTE BEAC): “Nem engedhetjük meg magunknak egy ilyen fontos mérkőzésen, hogy két meghatározó játékosunk is lebetlizze a meccset. 22 eladott labdánk volt úgy, hogy az ellenfelünk 12-t szerzett, valamint 20 támadólepattanót is leszedett a Vasas. Készültünk az ellenfélből, ennek ellenére egyéni és elkerülhető hibákból kaptunk legalább 12 pontot. Sajnos túl kicsi a keretünk ahhoz, hogy ilyen hibákat megengedjünk magunknak. Az akaraterővel úgy gondolom nem volt gond, de ennyi kimaradás nem fér bele, ha idegenben akarunk nyerni a Vasas ellen.”

Boros Berta (Vasas Akadémia): “Nagyon fontos győzelem ez számunkra, talán pont a meccs tétje miatt izgultunk az elején és szaladtunk bele hibákba, de félidőben megbeszéltük, hogy a folytatás csak rajtunk múlik. A harmadik negyedben élet-halál harcot vívtunk, minden tőlünk telhetőt beleadtunk és sikerült a javunkra fordítani a találkozót. Mindenkinek jár az elismerés, aki pályára ma lépett.”

Kolby Brennan Morgan (E.ON ELTE BEAC): “Ahogy hazai pályán, itt is harcoltunk a végsőkig, de sajnos ugyan az lett az eredmény, mint az odavágón. Csalódott vagyok, mert voltak rossz periódusaink, amit a Vasas kihasznált. Ha egyenletesebb teljesítményt nyújtunk, más lett volna az eredmény.”

Fotó: hunbasket.hu

VBW CEKK Cegléd – SERCO UNI Győr  62-90

Lo Elhadji Malick (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): “Az első félidő nem volt rossz. A második félidőben az ellenfél védekezést váltott, amire nehezen tudtunk megoldást találni. Dolgozunk tovább, hogy a jövőben már erre a helyzetre is meglegyen a megoldásunk.”

Cziczás László (vezetőedző, SERCO UNI Győr): “Az elején a saját dolgunkat nehezítettük meg, de szerencsére a második félidőre ritmust tudtunk váltani és nagyon szépen játszottunk, azt az agresszivitást láttam a pályán, amit szeretnék mindenkor látni. Bízom benne, hogy ez lesz a jövőben is.”

Czank Tímea (VBW CEKK Cegléd): “Az első félidőben nagyon jól játszottunk és mindent betartottunk, amit védekezésben és támadásban kértek tőlünk. A második félidőre agresszívabban jöttek ki a győriek, arra nem tudtunk reagálni, de azt gondolom, hogy ha ilyen szépen folytatjuk a munkát, akkor amire kell, összeáll a csapat.”

Dombai Réka (SERCO UNI Győr): “Nehezen indult a mérkőzés, a Cegléd megnehezítette a dolgunkat, de azt gondolom, hogy a második félidőben azt a formát tudtuk hozni, amit tudunk. Megyünk tovább, dolgozunk tovább és remélem, hogy jövő héten is ezt az agresszív védekezést tudjuk hozni.”

Fotó: Kisfaludi István / VBW CEKK Cegléd

TARR KSC Szekszárd – TFSE-MTK  86-77

Djokics Zseljko (vezetőedző, TARR KSC Szekszárd): “Kiváló első félidőt produkáltunk, főleg az első tíz percben volt megfelelő a koncentráció. Szeretek agresszívan játszó ellenféllel játszani, mert így fejlődhetünk, de a TF harmadik negyedbeli játékára nem tudtunk reagálni. Az pozitívum, hogy ötven százalékkal dobtuk a hárompontosokat. Most regenerálódni kell, mert szerdán már a Sopront fogadjuk a Magyar Kupa negyeddöntőjében.”

Hegedűs Péter (vezetőedző, TFSE-MTK): “Csalódott vagyok, amiért nem mi jöttünk ki győztesen a végjátékból, volt két kulcsmomentum, amikor a hazai dobás befelé, a miénk kifelé fordult. Mérges azonban nem tudok lenni, mert húszpontos hátrányból is vissza tudtunk jönni. Nyolcan edzettünk a héten és a mérkőzésen is szűk volt a rotációs lehetőségem. A játékosok küzdöttek, harcoltak, erre pedig a jövőben lehet építeni. Ha visszatérnek a sérültek, azt gondolom, nagy dolgokra lehetünk képesek.”

Németh Alma (TFSE-MTK): “Megmutattuk a TF karakterét, hogy húszpontos hátrányból sem adtuk fel és estünk szét. Szenzációs harmadik negyedet produkáltunk, persze sajnáljuk, hogy nem sikerült nyernünk, de a mérkőzés végére elfáradtunk. A jövőbe tekintünk, várjuk vissza a sérültjeinket.”

Fotó: Jantner Zsolt / KSC Szekszárd

NKA Universitas Pécs – DVTK Hun-Therm  71-75

Jovan Gorec (vezetőedző, NKA Universitas Pécs): “Gratulálok az ellenfélnek, sikerült megtartaniuk a veretlenségüket a bajnokságban. Egy ilyen csapat ellen negyven percen át kell összpontosítani, márpedig a mi koncentrációnk időnként ki-kihagyott. Ők pedig épp az ilyen alkalmakra lestek. Azt kell mondanom, hogy nem vagyok maradéktalanul elégedett azzal, ahogy bizonyos feladatokat végrehajtottunk.”

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK Hun-Therm): “Kevés időnk volt felkészülni erre a mérkőzésre, ennek fényében kifejezetten értékesnek tartom a mai győzelmünket. A lepattanózásunkkal maximálisan elégedett vagyok, ez volt a sikerünk kulcsa. Ami viszont ijesztő számomra, az eladott labdáink száma.”

Nadija Szmailbegovics (NKA Universitas Pécs): “Az elején az ellenőrzésünk alatt tartottuk a játékot, fegyelmezettek voltunk, tartottuk magunkat a tervhez. De ez ellen a csapat ellen nagyon jól kell támadni, ha bármit el akarunk érni, és ennyi kihagyott büntető nem fér bele. A támadásbeli és védekezésbeli kihagyásainkat könyörtelenül kihasználta a Diósgyőr.”

Kaila Charles (DVTK Hun-Therm): “Jól harcoltunk, különösen a második félidőben. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű belerázódnunk a meccsbe, mert rögtön nekünk fognak esni, és az volt a tervünk, hogy készen álljunk, amikor ez megtörténik. És hiába volt az ellenfélnél a vezetés, egy pillanatra sem adtuk fel, és sikerült kicsikarnunk a győzelmet.”

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas Pécs

Hirdetés