Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szombati mérkőzések után:

:

Hirdetés

Szombaton négy találkozót rendeztek a Tippmix Női NBI.A 15. fordulójában. A hunbasket.hu segítségével gyűjtöttük csokorba a főszereplők értékelését.

DVTK Hun-Therm – Vasas Akadémia    63-53

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK Hun-Therm): “Gratulálok a Vasasnak, nagyon szépen küzdöttek az egész mérkőzésen keresztül. Mi fegyelmezettek és agresszívak csak az első félidőben voltunk. Aztán vesztettünk a koncentrációból, az első félidei hat eladott labdából a második félidőre 16 lett. Emiatt lett szoros a mérkőzés, amit sajnálok, mert ha kicsit élesebbek vagyunk, még nagyobb rotációban tudtunk volna játszani. A legfontosabb, hogy nyertünk, és az, hogy nem sérült meg senki, így teljes csapattal tudjuk felvenni a harcot szerdán a Villeneuve d’Ascq LM ellen”

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): “Először is szeretném megragadni a lehetőséget, hogy gratuláljak a DVTK-nak a szezonjukhoz. Remélem, hogy sikerül elérniük a céljukat, és bejutnak a Final Four-ba. Kemény ellenféllel játszottunk, nekünk fiatal a keretünk, és nem vagyunk elég tapasztalatunk abban, hogy ilyen ellenfelek ellen játsszunk. Nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy akartunk, de s második félidőre sokkal agresszívabban jöttünk ki. Sok üres dobást kihagytunk. Az utolsó szakaszával elégedett vagyok a mérkőzésnek.”

Monika Grigalauskyté (DVTK Hun-Therm): “Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, de az ellenfelünk agresszívabban kezdett játszani, amire mi nem tudtunk reagálni. Emiatt szorossá vált a mérkőzés. Szerencsére megnyertük a mérkőzést, de jobban kell reagálnunk arra, ha védekezést váltanak ellenünk.

Madár Eszter (Vasas Akadémia): “Gratulálok a DVTK-nak a győzelemhez. Sikerült jó meccset játszanunk. Az első két negyedben beragadtunk a támadásban, nem úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy ezen változtatnunk kell. Ez sikerült, úgyhogy elégedett vagyok, de van mit javítanunk, úgyhogy dolgozunk tovább.

Fotó: hunbasket.hu

TARR KSC Szekszárd – E.ON ELTE BEAC    106-54

Djokics Zseljko (vezetőedző, TARR KSC Szekszárd): “A válogatott szünet után hat nap alatt játszottunk három mérkőzést, ami komoly meccsterhelés volt, ezúttal egy teljes hetünk volt készülni a BEAC-ra. Elsősorban Kolby Morgan és Angyal Barbara kikapcsolása volt fókuszban, ketten együtt ősszel negyvennégy pontot dobtak ellenünk. Egy-egy ciklust leszámítva ez sikerült.”

Mészárosné Kovács Andrea (vezetőedző, E.ON ELTE BEAC): “Sok értékelni való nincsen erről a mérkőzésről, a Szekszárd jó formában van és maximális sebességet diktált, amivel nem tudtuk felvenni a versenyt. Kimondható, hogy nem vagyunk egy védekező csapat, de ha nem akarunk összefogni és dolgozni, abból csak ilyen eredmény születhet. A hozzáállás lepett meg elsősorban. Tudtuk, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de bíztam abban, hogy a Győr elleni kupavereségből tudunk tanulni. Szerettem volna, ha sikerül részfeladatokat megoldani, de ebből semmi sem valósult meg.”

Horváth Bernadett (TARR KSC Szekszárd): “Keményen dolgoztunk a héten, a találkozó elején jó ritmust kaptunk el, amit negyven percig tudtunk tartani.”

Juhász Angéla (E.ON ELTE BEAC): “Jó dobószázalékkal kezdte a mérkőzést a Szekszárd, mi viszont nem engedhetjük meg magunknak, hogy így védekezzünk. Ezen mindenképpen változtatunk kell.”

Fotó: Jantner Zsolt / TARR KSC Szekszárd

VBW CEKK Cegléd – BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós     61-76

Lo Elhadji Malick (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): “Ez a mérkőzés az én hibám. Semmi nem valósult meg abból, amire készültünk. Minél gyorsabban megpróbáljuk visszanézni a meccset és megkeresni, hogy hol és mikben hibáztunk, hogy javítani tudjuk.”

Riskó Dávid (vezetőedző, BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós): “Gratulálok a csapatomnak, nagyon büszke vagyok rájuk. Végig koncentráltak, végig küzdöttek, egy pillanatig se adták fel. Szerintem ez hozta meg a győzelmet, hogy olyan energiákat mozgattunk meg elsősorban a védekezésben, hogy elképesztő volt.”

Chrislyn Carr (VBW CEKK Cegléd): “Ellenfelünk nagyon keményen játszott a teljes 40 percben. Nekünk ma sem a védekezésünk, sem a támadásunk nem volt megfelelő, de úgy érzem, ha dolgozunk tovább, akkor annak meglesz az eredménye.”

Santa Baltkojiene (BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós): “Nagyon jó mérkőzés volt. Az elejétől nagyon keményen védekeztünk és végig koncentráltak voltunk. Szerintem jól játszottunk, mindenki jól játszott a csapatból, és a sok vesztes meccs után nagyon jó érzés nyerni.”

Fotó: Kisfaludi István / VBW CEKK Cegléd

TFSE-MTK – SERCO UNI Győr     67-75

Hegedűs Péter (vezetőedző, TFSE-MTK): “Ma nem érdemeltünk volna győzelmet, nem játszottunk jól. Rossz százalékkal dobtunk távolról, sok volt az eladott labdánk is, a Győr pedig uralta a játékot. A végén a zóna védekezésünk picit megzavarta a vendégeket, két alkalommal feljöhettünk volna pár pontra, de mindig hibáztunk. Annak örülök, hogy nem adtuk fel és küzdöttünk. Néhány játékosom teljesítményével nem voltam elégedett, nekik el kell gondolkodniuk és magukba kell nézniük. Jobb teljesítményre vagyunk képesek, mint amit ma mutattunk.”

Cziczás László (vezetőedző, SERCO UNI Győr): “Tudtuk, hogy nehéz, küzdelmes mérkőzés lesz a mai, ez be is igazolódott. Mindenképpen győzni akartunk ma és ez sikerült is. Ennek köszönhetően sikerült bebiztosítani az alapszakaszbeli második helyezésünket. A mérkőzés vége felé cseppet döcögött a játék, picit elfáradtunk, a hazaiak pedig jól játszottak.”

Sha Carter (TFSE-MTK): “Ez egy olyan találkozó volt, ami még jobban összekovácsolja a csapatot. Nem ez volt az első és nem is az utolsó olyan meccsünk ami küzdelmesre sikeredett. A vereségből lehet a legtöbbet tanulni. Ez egy kemény teszt volt, de legközelebb erősebbek leszünk!”

Kristine Anigwe (SERCO UNI Győr): “Ez a meccs nem volt egyszerű, készültünk a TFSE-MTK-ra, nem vehettük félvállról őket. Jó első félidőt hoztunk, de a másodikban meg kell tanulnunk jobban odafigyelni egymásra és így még jobb csapattá válhatunk!”

Fotó: Borhi Mihály / TFSE

Hirdetés