Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szombati mérkőzések után:

:

Hirdetés

Szombaton két mérkőzéssel folytatódott a Tippmix Női NBI.A bajnokság 7. fordulója. A kosarsport.hu segítségével gyűjtöttük csokorba a főszereplők értékelését.

TFSE-MTK – BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós

A mérkőzésről készült beszámoló itt található.

Hegedűs Péter (vezetőedző, TFSE-MTK): “Tisztességgel felkészültünk a BKG-ból, nem álltunk máshogy ehhez a találkozóhoz, mint a nemzetközi kupában szereplő ellenfeleinkkel szembeni meccsekhez. Az első félidőben védekezésben voltak hiányosságaink, az elején nem tudtuk megfogni Santa Baltokijenét, aki jó ritmust fogott. Fordulást követően jobban koncentráltunk, ennek meg is lett az eredménye. Örülök az újabb győzelemnek, szükségünk volt rá, hiszen a válogatott szünetet megelőzően a Szekszárd ellen sikerült utoljára győztesen elhagyni a pályát. A fiatalok is jól szálltak be a találkozóba, többnyire éltek is a lehetőséggel. Jól mutatja a kiváló csapategységet, hogy huszonnyolc gólpasszunk volt ma.”

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós): “Tizenöt percig tudtuk ellensúlyozni ellenfelünk fizikai fölényét, többek között Santa Baltokijene remek játékának köszönhetően, utána elfáradtunk, koncentrációnk csökkent, amely sok hibát eredményezett.”

Monika Czinano (TFSE-MTK): “Nagyon büszke vagyok mindenkire, hogy keményen harcoltunk. Ezt céloztuk meg a meccs előtt és sikerült is megvalósítani. Annak még inkább örülünk, hogy mindenki pályára lépett és a többség pontot is szerzett! Jó meccs volt.”

Santa Baltkojiene (BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós): “Nem számítottunk ilyen védekezésre. A csapatnak jó, ha a fele akart igazán küzdeni. Túl sok könnyen elkerülhető hibát vétettünk. Összességében ez egy borzalmas mérkőzés volt.”

Fotó: Borhi Mihály-TFSE

VBW CEKK Cegléd – E.ON ELTE BEAC

A mérkőzésről készült beszámoló itt található.

Lo Elhadji Malick (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): “Nagyon sajnálom, hogy ma nem jött össze az első győzelem. Nagyon sokat dolgoztunk érte, és hittem benne, hogy meglesz. Nem lett. Nagyon sok hibát vétettünk, főleg támadásban, rengeteg üres helyzetet hagytunk ki, üres dobásokat, ziccereket. Ehhez pedig semmi más nem kell, csak hit, hinni kell a lányoknak magukban. Nehéz a helyzetünk, de dolgozunk tovább.”

Mészárosné Kovács Andrea (vezetőedző, E.ON ELTE BEAC): “Örülünk a győzelemnek. Úgy gondolom, ez nekünk kötelező volt. Az elmúlt hetek alapján nem voltunk rossz formában, remélem, ezt még tudjuk tartani két hétig. Végig kézben tudtuk tartani a mérkőzést, bár a harmadik negyedhez gratulálok a Ceglédnek, ott megnehezítették a dolgunkat, de túl tudtunk lépni ezen és hoztuk a győzelmet.”

Czank Tímea (VBW CEKK Cegléd): “Szerettük volna megnyerni az első meccsünket hazai pályán. Végig küzdöttünk, és ez pozitív, de szerintem nem szabad csodát se várni. Mi egy színtiszta magyar csapat vagyunk, és azt gondolom, ha továbbra is így működünk együtt, akkor előbb utóbb jönni kell a győzelmeknek, de remélem, hogy jövő szombaton a Vasas ellen megszerezzük az elsőt.”

Kolby Morgan (E.ON ELTE BEAC): “Kemény mérkőzés volt, szívvel játszottunk és eredményesek tudtunk lenni. Nagyon büszke vagyok a csapatomra.”

Fotó: Kisfaludi István-VBW CEKK Cegléd

Hirdetés